Ula Furlan: " Retro mi je bil od nekdaj blizu"

Ula Furlan je v okviru prvih slovenskih Elle Style Awards, ki jih bomo ob sklepu Fashion Weeka Aquafresh podelili 16. oktobra, nominirana v kategoriji oseba z najboljšim stilom.

Ula Furlan

Nasmejana pozitivka nas prepriča že z nasmehom, vseeno pa smo izredno navdušeni tudi nad njenim oblačenjem, ki je produkt ustvarjalne fuzije več slogov. Igralka pravi, da ima izredno razgiban stil, ki je povsem prilagojen razpoloženju.

Ljubiteljica vintage oblačil in oblačil iz druge roke si sicer ne izmenjuje oblek z mamo Mišo Molk, a njena omara menda pridno čaka, kdaj se bo mamina naveličala kakšnega kul kosa.

Kako bi opisali svoj slog?

Hm, razgiban? (smeh) Zagotovo prilagojen razpoloženju, včasih v siv plundrast dan nalašč uvedem barve, drugič se prepustim sanjarjenju in se grem romantično deklino, kdaj se po moč in suverenost zatečem v usnjeno jakno in čevlje z eBaya, naslednjič pa v svojih adidaskah ljubljanske ulice v mislih zamenjam za New York.

Vas ljubezen do vintage oblačil dela drugačno?

Vintage in 'second hand' sta predvsem super možnosti za odličen poceni nakup. Domišljiji puščata proste roke, kombinacijam neskončno možnosti in dovoljujeta okraševanje z raznovrstnimi dodatki. Retro mi je bil od nekdaj blizu, v dizajnu, pohištvu, v glasbenem smislu, zdaj pa precej tudi v moji omari. Drugačne nas dela to, kar smo, kar se v nas iskri, kako nosimo obleke in s kakšno energijo stopimo v prostor.

Kdaj ste se lovili v modnem smislu?

S preletom po starih albumih je pa moda tudi tiste vrste frajla, ki s pretečenimi leti lahko postane blazno smešna. Krila čez hlače, rutke v laseh, gumijasti čevlji s platformo. Hm, resno? (smeh)

Brez česa modnega vam ne bi bilo živeti?

Športnih copat, parfuma, Adidasove torbe, vintage barvitega mufa, glomaznih prstanov, črtala za oči...

Vir: Story

Najbolj brano