Elle Style Awards 2022: Letos bomo upihnili že 10. svečko!

21. 11. 2022
Elle Style Awards 2022: Letos bomo upihnili že 10. svečko! (foto: Anja Kralj)
Anja Kralj

Jesen je zopet tu, s tem pa se bliža tudi novo poglavje projekta, ki živi za stil – Elle Style Awards. Ugleden mednarodni dogodek, katerega nagrade so prvič podelili v Londonu leta 1997, danes poteka v številnih svetovnih prestolnicah. Med drugim tudi v naši, kjer je od svojega začetka leta 2013 neprekinjeno nanizal že lepo število etap, s tem pa prepoznal in proslavil kopico izjemnih osebnosti, ki puščajo trajni vtis na področju življenjskega sloga. Tudi letos ga ne gre spregledati, saj teče svoj jubilejni, deseti krog.

Na uredništvu Elle vedno znova hranimo lastno radovednost ter zagrizeno stremimo k odkrivanju novega znanja na področjih, kot so kultura, šport, moda ipd. Tako po poti naletimo na ljudi, katerih življenjske in karierne zgodbe navdihujejo brez meja. Letos se bo ta ugledni mednarodni modni dogodek zgodil 28. novembra v Grand Plaza Hotel Ljubljana.

Vsi dosedanji prejemniki nagrad Elle Style Awards so nam v velik ponos. Lani je nagrado za življenjsko delo prejela legendarna igralka Milena Zupančič.

Dobitnica prve nagrade v tej kategoriji je bila oblikovalka Marjeta Grošelj.

Za Elle žensko smo v zadnjem izboru razglasili eno od vodilnih sodobnih ustvarjalk ilustracije, Hano Stupica.

Leto prej je bila to kulinarična mojstrica Ana Roš. Skozi leta smo izbor popestrili tudi z nekaj posebnostmi. Kar dvakrat je nagrado prejel uspešni oblikovalec Peter Movrin.

Pri tem dosežku se mu pridružujeta Urška in Tomaž Draž.

Podelili smo tudi posmrtno nagrado za življenjsko delo, in sicer mojstru slovenskega modnega oblikovanja, Zoranu Garevskemu.

V obdobju prvih vzdihljajev pandemije pa je združenju Mask_Sign v roke romala Elle nagrada za posebne dosežke. Modne oblikovalke, kostumografinje, stilistke in šivilje so v tistem obdobju namreč združile moči in ustvarile lepo število zaščitnih mask, ki so jih podarile najbolj ranljivim družbenim skupinam.

Tudi letos v kategorijah, ki so vam že blizu, ne bo manjkalo obrazov, o katerih boste z veseljem brali in jih spremljali, zato ne spreglejte prejemnikov letošnjih nagrad Elle Style Awards, ki bodo z navdihom kmalu obarvali strani Elle.

Spremljajte spletno stran elle.si, saj bodo prejemniki nagrad znani v hipu, ko bodo svojo nagrado držali v rokah, v ponedeljek, 28. novembra.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan

Pokrovitelji:

Campari
Honor
Landrover
Nivea
Nutrino Lab
PVG
sOliver
TheRealLuxury
Vespa
Vinakoper
Vitamin well
Zlatarna Celje
Allegria