ELLE Ženska

Nagrado bomo podelili ženski, katere navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati; s svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo osvaja svoje občinstvo in je navdih drugim ženskam.

Pokrovitelj kategorije: Nivea

Iva Krajnc Bagola

Ivin igralski talent je neoporečen, nabor odigranih vlog pa resnično izjemen. V Mestnem gledališču ljubljanskem vsako leto naniza številne vrhunske vloge, raznolike in vse uresničene na zelo visoki ravni.

Iva Krajnc Bagola - Foto: Arne Hodalic

Na ta oder, kjer se je zaposlila takoj po zaključku študija, je prvič stopila leta 2001 v vlogi Olge v Ognjenem obrazu Mariusa von Mayenburga, ki ji je na Mednarodnem festivalu malih odrov na Reki že tudi prinesla nagrado za najboljšega mladega igralca. Od takrat je kot nedvomno nadarjena gledališka igralka prejela številna domača in mednarodna priznanja. Zanimivo je tudi dejstvo, da je bila kar dvakrat komedijantka leta na Dnevih komedije v Celju, ki ima to tradicijo že skoraj 30 let. Nadvse opazna, intenzivna in prepoznavna pa je Iva tudi v filmskem svetu. Posnela je mnogo celovečernih filmov slovenske in tuje produkcije ter si za marsikatero vlogo prav tako prislužila priznanje. Med drugim ji je vloga Marjane v filmu Matjaža Klopčiča Ljubljana je ljubljena na 56. Berlinskem filmskem festivalu prinesla nagrado Shooting Star, nagrado za najboljšo žensko vlogo in nagrado Fipresci je za vlogo Lee v Besi Srđana Karanovića prejela na festivalu Filmska srečanja v Nišu, nagrado za najboljšo igralko za vlogo Simone v Varuhu meje Maje Weiss pa na FSF v Portorožu. Iva si energično postavlja vedno nove izzive, saj želi ves čas raziskovati novo, predvsem v svojem notranjem svetu, ženeta jo perfekcionizem in neusahljiva strast do izražanja. Vse to pa pogojuje njeno karizmatičnost, ki jo gledalec začuti kot dodano vrednost vsakršni vlogi.

Najbolj brano