ELLE Moški

Nagrado bomo podelili moškemu, katerega navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati; z močno osebnostjo prepričljivo osvaja občinstvo, s svojim delovanjem pa ima na svojem področju velik vpliv in pušča močen, edinstven vtis.

Pokrovitelj kategorije: Nespresso

Miha Zupan

Miha poznamo kot prvega gluhega profesionalnega košarkarja na svetu, bil je prvi gluhi reprezentant v slišeči ekipi, prvi je zaigral tudi v Evroligi.

Miha Zupan - Foto: osebni arhiv

Z močno voljo je tako dokazal, da lahko tudi gluhim uspe v vrhunskem športu, in postal pravi vzor vztrajnosti in odločnosti. V tujini, kjer je igral kar nekaj let, je bil zelo cenjen in Mednarodni komite za šport gluhih ga je leta 2010 izbral za najboljšega gluhega športnika na svetu. Miha je ustanovil tudi košarkarski kamp za gluhe in naglušne otroke ter slišeče otroke z gluhimi starši, s prijateljem in tolmačem Bojanom Mordom pa sta ustvarila aplikaciji Znakovnik, slovar slovenskega znakovnega jezika, in International Signs, slovar mednarodnega znakovnega jezika. Leta 2015 je od predsednika Boruta Pahorja prejel jabolko navdiha, za katero pravi, da ga sprejema kot veliko nagrado in priznanje, da kot gluha oseba ne ostane neopazen. Letos je Miha sprejel novi izziv in slovenski javnosti v šovu Zvezde plešejo znova pokazal, da je vse mogoče. S soplesalko Majo Geršak si je priplesal veliki finale in na noge spravil množico občudovalcev. Njegov občutek za ritem je tako dober, da je Maji le sledil z opazovanjem in nato posnemal njene gibe. Mojstrsko je odplesal večino točk in bil ob tem sproščen, neobremenjen, neomajen. Miha je moški, ki ni opazen samo zaradi svoje velikosti, temveč človeka prevzame predvsem neverjetna moč, ki jo izžareva.

Najbolj brano