Znani so zmagovalci Elle Style Awards 2016 by Škoda

8. 11. 2016

Elle Style Awards nagrajenciSlovensko uredništvo revije Elle je na gala prireditvi v Grand Hotelu Union podelilo priznanja Elle Style Awards by Škoda za posebne kreativne dosežke. Nagrade so prejele osebnosti z neusahljivo energijo in nezgrešljivo prezenco, ki oblikujejo lepši svet, kot ga poznamo.

Kdo so zmagovalci v sedmih kategorijah?

Tanja Zorn GrželjTanja Zorn Grželj - Modna oblikovalka 2016

Svojo kreativno pot je začela že med študijem, ko je med drugim oblikovala za Modno hišo Vodeb, od leta 1995 pa deluje pod svojo blagovno znamko Tanja Zorn. Ustvarja ženske in moške kolekcije oblačil in modnih dodatkov, dejavna je na področju kostumografije, v svojem novogoriškem showroomu pa soustvarja tudi z drugimi kreativci, tistimi, ob katerih začuti, da lahko v sožitju ustvarijo nekaj več. Vir njenega oblikovanja so emocije, ki jih v njej sprožajo vsakdan in ljudje s svojimi željami in hotenji, zato o sebi pravi, da je intuitivna oblikovalka. Posebno pozornost posveča tako materialom kot krojem, detajli pa so tisti, ki zaokrožujejo njen ustvarjalni proces.

Nominiranci v kategoriji: Alenka Globočnik Fabjan (Akultura), Nina Šušnjara (Susnyara) in Tanja Zorn Grželj (Tanja Zorn).

Lorella FlegoLorella Flego - Elle ženska 2016

Očarljiva in karizmatična televizijska moderatorka in voditeljica, tudi številnih prestižnejših prireditev, ter velika modna poznavalka je vsekakor ženska, ki ve, kaj hoče. Njena modna oddaja Bleščica, o modi, lepoti in trendih, ter spletni modni portal Glitter.si o aktualnih modnih trendih sta polna njenih ustvarjalnih prebliskov, pred kratkim pa je lansirala še modno spletno stran v angleščini, gracefulstory.com, nadgradnjo Glitterja, namenjeno predvsem ameriškemu trgu. Lorella ljubi izzive in vedno nove projekte, ki jih uresničuje tudi v tujini – bila je na primer predavateljica na temo mode v sklopu Expa v Milanu; na tednih mode tam, v Parizu in Londonu si je tako kot doma ustvarila ime, vredno zaupanja in občudovanja.

Nominiranci v kategoriji: Lorella Flego, Samira Kentrić in Alma Kochavy.

Alen KobilicaAlen Kobilica - Elle moški 2016

Profesor športne vzgoje se je začel leta 1996 profesionalno ukvarjati z modo kot fotomodel in postal svetovno priznani maneken. Leta 2009 je oslepel, vendar se ni nikoli vdal v usodo, na bolezen je gledal kot na izziv in začel življenje živeti še bolj intenzivno. Danes je lastnik modne agencije Alen Kobilica models, ustanovitelj, idejni vodja in ambasador centra Vidim cilj, ki spodbuja slepe, slabovidne in otroke z drugimi telesnimi okvarami k telesni aktivnosti, ter soustanovitelj podjetja Organika plus za ekološko proizvodnjo hrane, znano po sladoledih Indy & Pippa. Največjo samoizpolnitev pa je doživel v športu – paratriatlonu. Leta 2009 se je začel ukvarjati s paraplavanjem, od leta 2012 pa se ukvarja s paratriatlonom, v katerem je nanizal že tri prepričljive zmage v svetovnem pokalu in naslov evropskega podprvaka. Alen pravi, da so ovire v glavi, telo jih ne pozna. Pred kratkim je prejel priznanje Jabolko navdiha – predsednik države jih podeljuje izjemnim ljudem, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge.

Nominiranci v kategoriji: Alen Kobilica, Peter Poles in Lukas Zuschlag.

Inja ZaltaInja Zalta - Medijski obraz 2016

Iz zmagovalke izbora za naj smrkljo se je razvila v enega izmed najbolj iskanih modelov, obraz številnih naslovnic in znamk. Med drugim je bila obraz srebrne linije nakita Lencia by Zlatarna Celje za pomlad in poletje 2013, konec leta 2015 pa so njene fotografije navdušile v modni zgodbi in na naslovnici slovenske Elle. Širši slovenski javnosti se je Inja predstavila z vlogo vinarke Nine v televizijski seriji Usodno vino, potem ko je pozornost na televiziji kradla že tudi kot asistentka voditeljice v šovu Moj dragi zmore. Pred kratkim je nastopila v najnovejšem videospotu poljske skupine BeMy za pesem Oxygen, ki ga je režiral Mitja Okorn, ter znova pokazala in dokazala svojo igralsko nadarjenost in širino. To drzno, svobodno mladenko, znano po res prepričljivih nastopih pred fotografskim objektivom in kamero, poleg zadnjega zanimata še moda in slikarstvo.

Nominiranci v kategoriji: Ula Furlan, Senidah in Inja Zalta.

Sara ValenciSara Valenci - Moška kolekcija 2016

Sara, ki ustvarja pod blagovno znamko Sari Valenci, je bila na lanskoletnem dogodku Elle Style Awards nominirana v kategoriji Mladi talent, tokrat pa jo Elle prepoznava kot zelo perspektivno in uspešno na področju moške mode. V času študija na Naravoslovnotehniški fakulteti se je izobraževala na priznani švedski šoli za modo in tekstil v Borasu in opravljala praktično usposabljanje pri svetovno znanem modnem oblikovalcu Jeremyju Scottu v Los Angelesu ter pri mladi, a hitro rastoči znamki Ottolinger v Berlinu. Doma se je priključila Squatu in na ljubljanskem tednu mode dvakrat prepričala komisijo z udarno moško kolekcijo, lani pa za kreacijo You Used To Call Me prejela nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Sara oblikuje za moške, vendar lahko njene stvaritve nosijo tudi ženske, saj jih ne namenja spolu, ampak posameznikovemu značaju oziroma njegovemu odnosu do življenja. Opredeljujeta jih unikatnost in drznost, v navdih so ji subkulture mladih, critical design, ki humorno opozarja na težave po svetu, pa je pristop, ki ji je najbližje.

Nominiranci v kategoriji: Sara Valenci, Sens – Zlata Zavašnik in Petja Zorec.

Matic VelerMatic Veler - mladi talent

Mladega oblikovalca se omenja kot enega izmed najbolj perspektivnih domačih kreatorjev. Največji vpliv nanj je imelo domače krojaštvo, danes so njegov zaščitni znak laserski rezi. Matic v svojem oblikovalskem pristopu drzno prepleta tradicijo s sodobno tehnologijo in pod njegovimi rokami nastajajo močno ekspresivne kreacije, ki pripoveduje posebne čustvene zgodbe. Svoja dela je predstavljal že na številnih razstavah doma in v tujini in zanje prejel priznanje za posebne dosežke Univerze v Ljubljani. Z diplomskim delom Gorenjska noša v visoki modi je naš mladi oblikovalski up zaključil študij oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti in bil nato sprejet na magistrski študij ženske mode na Royal College of Art v Londonu, kjer trenutno živi in ustvarja.

Nominiranci v kategoriji: Maja Leskovšek, Matic Veler in Janja Videc.

Sprejem nagrade letaDruštvo SOTO za projekt Made in Slovenija - nagrada leta 2016

SOTO je društvo za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil, ki črpa iz skrinje slovenske tekstilne tradicije in s svojim delovanjem širi slovensko modo tudi izven naših meja. Pri lanskem projektu Made in Slovenija, potujoči prodajni razstavi slovenskega tekstilnega in modnega oblikovanja, sta sodelovali avtorici njenega koncepta, Sanja Grcić in Almira Sadar, skupaj s sedmimi priznanimi slovenskimi oblikovalci: Urško in Tomažem Draž, Natašo Peršuh, Neli Štrukelj, Arijano Gadžijev in Petjo Zorec. Poudarek projekta je bil na sodelovanju z lokalnimi obrtniki in umetniki ter manjšimi proizvajalci kot tudi na konceptualni zamenjavi v označevanju izdelkov, ki na prvo mesto postavlja lokacijo proizvodnje, in ne imena oblikovalca.

Preberite še:

Za medije in zainteresirano javnost

Fotografije z današnjega dogodka bodo na voljo po koncu prireditve, predvidoma ob 22. uri, na spletnem naslovu http://www.elle.si/ESAfoto/.
Fotografije so na voljo za prosto rabo pod pogojem, da navedete vir: »Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o.«

Elle Style Awards

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk