Alen Kobilica

Profesor športne vzgoje se je začel leta 1996 profesionalno ukvarjati z modo kot fotomodel in postal svetovno priznani maneken.

Alen Kobilica

Leta 2009 je oslepel, vendar se ni nikoli vdal v usodo, na bolezen je gledal kot na izziv in začel življenje živeti še bolj intenzivno. Danes je lastnik modne agencije Alen Kobilica models, ustanovitelj, idejni vodja in ambasador centra Vidim cilj, ki spodbuja slepe, slabovidne in otroke z drugimi telesnimi okvarami k telesni aktivnosti, ter soustanovitelj podjetja Organika plus za ekološko proizvodnjo hrane, znano po sladoledih Indy & Pippa. Največjo samoizpolnitev pa je doživel v športu – paratriatlonu. 
Leta 2009 se je začel ukvarjati s paraplavanjem, od leta 2012 pa se ukvarja s paratriatlonom, v katerem je nanizal že tri prepričljive zmage v svetovnem pokalu in naslov evropskega podprvaka. Alen pravi, da so ovire v glavi, telo jih ne pozna.
Pred kratkim je prejel priznanje Jabolko navdiha – predsednik države jih podeljuje izjemnim ljudem, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge.

Najbolj brano