Slika 3/9

ELLE MOŠKI

Nagrado je prejel slikar in performer Jaša Mrevlje Pollak, ki od maja do novembra letos na odru beneškega bienala predstavlja Slovenijo.

Glavni poudarek njegovega projekta Zaklop / nasilna nuja za utelešeno prisotnost upanja je apel ponovni vzpostavitvi skupnosti in solidarnosti ter čistosti komunikacije. In tudi na splošno je sodelovanje vodilo njegove ustvarjalnosti.

JAŠA je študiral na akademiji lepih umetnosti v Benetkah, med študijem je bil član mednarodne umetniške skupine Crash in Progress, po vrnitvi v domovino leta 2007 pa je nase opozoril s številnimi mednarodnimi in domačimi provokativnimi projekti, različnimi umetniškimi postavitvami, performansi, ki odražajo nemir sodobnega sveta. Takšni so bili The Lovest v Moderni galeriji, Radical Chic v Galeriji Equrna in lanskoletni projekt Crystal C v Tobačni 001 in Galeriji Vžigalica, v okviru katerega je ustvaril eliksir, ki naj bi v ljudeh vzbudil pozitivna in povezovalna čustva.

Crystal C je lani prikazal tudi v New Yorku, kjer trenutno živi in dela in kjer ga je ugledna revija Modern Painters nedavno uvrstila med stoterico svetovnih umetnikov, na katere je dobro biti pozoren.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri