Nasvet modne in lepotne urednice Elle o tem, kaj obleči na Elle Style Awards

12. 10. 2015
Nasvet modne in lepotne urednice Elle o tem, kaj obleči na Elle Style Awards

Petra Windschnurer je tik pred podelitvijo Elle Style Awards 2015 povedala nekaj besed o prireditvi in postregla z nasvetom, kako se primerno obleči za tak gala dogodek.

Katero leto ali dogodek je bil za vas nepozaben na tem desetletnem potovanju?

Prvo leto, leto 2005. Medtem ko so dekleta v pisarni zaključevala prvo številko, sva s Tino odleteli v Pariz in prvič obiskali teden mode. To isto leto pa je povezano tudi z rojstvom mojega prvega otroka. Nepozabno!

Zakaj je po vašem mnenju pomembno imeti nagrade Elle Style Awards?

Vse nagrade, ki jih podeljujemo, so pomembne, saj računamo, da so dobra popotnica za naprej oziroma so odskočna deska in da jo bodo lahko nagrajenci dobro izkoristili na svojem področju. Elle je vseeno v Sloveniji najbolj brana ter je tudi sicer največja modna revija na svetu in zdi se mi lepo priznanje, če postaneš prejemnik Elle nagrade.

Kje je najlažje opaziti svež talent?

Sama ga najlažje opazim pri modnem oblikovanju, ker mi je to najbližje, pa tudi pri grafičnem oblikovanju oziroma pri likovnem ustvarjanju. Vse tri dejavnosti so mi vsakodnevno in študijsko zelo blizu.

Kakšni so bili odzivi na nagrade v preteklosti? Se je kdo od nagrajencev vrnil in zahvalil ali rekel, da mu je pomagala na nadaljnji poti?

Vsi, ki so prejeli nagrado, se kot povabljenci na dogodek vračajo vsako leto, vsakič znova se zahvalijo in povedo, da jim priznanje pomeni veliko. Ko jih spremljamo na njihovih družbenih profilih, tudi vidimo, da se s priznanjem radi pohvalijo prijateljem in širši javnosti.

Se vam zdi, da je podelitev dobila status modnega dogodka leta?

Dogodek ni običajen modni dogodek in v Sloveniji se velikokrat zgodi, da se zaradi pomanjkanja gala prireditev vse razume kot večerni dogodek, od tedna mode pa do običajne modne revije. Elle Style Awards pa je res gala dogodek, kjer lahko oblečeš večerno obleko in se res urediš od glave do peta. Ljudje imajo to radi.

Imate kakšen nasvet, kako bi se bilo najbolje obleči za Elle Style Awards oziroma česa nikakor ne bi smeli nadeti?

Predlagala bi večerno toaleto, čeprav je to precej širok pojem. Večerna toaleta, ki mora biti absolutno moderna, tukaj ne vidim tistih 'sirena' večernih kreacij ... Lahko se še zgodi, da kdo v Sloveniji na dogodek pride v kakšni šantung svili in bolero jaknici.

Manja Plešnar

Preberite še intervju z glavno in odgovorno urednico Elle Barbaro Sekirnik.