Na kratko o Mileni Eber Štimac, prejemnici nagrade za življenjsko delo na Elle Style Awards 2015 by Škoda

13. 10. 2015

Najprestižnejšo nagrado večera na Elle Style Awards, za življenjsko delo, je prejela velika mojstrica krznarstva, Milena Eber Štimac.

Milena se je s krznarstvom začela resno ukvarjati leta 1988, potem ko je v močni želji po ustvarjanju krznarskih mojstrovin pustila dobro plačano službo ter opravila preizkus znanja za krznarko. Že prej je mnogo popoldnevov in koncev tedna preživela v delavnici, kjer se je učila, oblikovala, krojila.

Velika mojstrica krznarstva je sčasoma poskrbela za prevetritev tradicije in koncept krzna kot večne klasike oplemenitila s trendnim pristopom. Ljudi je ozaveščala, da so krznena oblačila ekološka, in hkrati z izostrenim občutkom za estetiko mednje ponesla prepričanje, da so primerna za vse priložnosti in vse generacije.

Dolgoletna tradicija Krznarstva Eber je z Mileno Eber Štimac torej doživela preporod; krzno pa je z njenim unikatnim kreativnim dotikom pri nas postalo in ostalo večni trend v modi, ki se ves čas spreminja.

Krznarska obrt se je v družini prenašala iz generacije v generacijo in se danes ponaša z več kot devetdesetletno tradicijo, njihov salon Krznarstvo Eber pa najdete na Wolfovi ulici v Ljubljani.

V spodnjem videu si lahko ogledate kratko predstavitev Milene Eber Štimac in Krznarstva Eber.

Družina Eber

Pri ustvarjanju Milena sodeluje s hčerko Matejo Štimac. Njuno kolekcijo za jesen-zimo 2015/16 smo si lahko ogledali na ljubljanskem Fashion Weeku aprila letos - poimenovali sta jo Razkošje v barvah – Luxury in Colours.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik