Kdo so dobitniki ELLE Style Awards 2014

V ljubljanski Operi se je odvil ugledni mednarodni modni dogodek Elle Style Awards 2014 by Twingo, na katerem je uredništvo revije Elle podelilo nagrade za najboljše kreativne dosežke in stil.

Kdo so dobitniki ELLE Style Awards 2014 - Foto: Primož Predalič

Letos so nagrade podelili v sedmih kategorijah, dobitniki pa so:

1. Modni oblikovalec: Peter Movrin

Magister NTF-ja, ki z unikatnimi kolekcijami vedno znova navdušuje na ljubljanskih tednih mode, po svetu pa si pridobiva sloves enega od največjih oblikovalskih talentov mlajše generacije.

2. Moški leta: Boštjan Narat

Vsestranski ustvarjalec, odprt, zvedav in pronicljiv, ki vse počne s poglobljeno refleksijo. Po izobrazbi je doktor filozofije in profesor zgodovine, deluje kot glasbenik, objavlja članke v strokovnih in literarnih revijah ter predava. 

3. Oblikovalec modnih dodatkov: Olgafacesrok

Dvojec, ki snuje nakit, navdihnjen s sodobno umetnostjo, naravo in tudi urbanim okoljem, pri čemer uporablja bogato paleto materialov in najnovejših tehnologij, je letos izjemno uspešen tako doma kot v tujini. 

4. Mladi talent: Tina Vrbnjak

Igralka, ki je po končanem študiju na AGRFT od leta 2009 članica SNG Drama Ljubljana, kjer letos navdušuje z avtorsko predstavo Marie Curie - Hystérie. 

5. Modni video: Maya Nightingale

Pod imenom Maya Nightingale se skriva priznana modna fotografinja Maja Slavec, ki je zaključila študij likovne umetnosti na pedagoški fakulteti v Mariboru in magistrski študij fotografije pri prof. Milanu Pajku na likovni akademiji v Ljubljani. 

6. Modno sodelovanje: Alpina in Draž

Za kolekcijo pletenin Draž, predstavljeno na lanskem Fashion Weeku, so pri Alpini izdelali 'pletene' superge, ki sta jih oblikovalca Urška in Tomaž spretno in drzno kombinirala z večernimi oblekami. 

Zoran Garevski7. Življenjsko delo: Zoran Garevski

Posebno nagrado Elle Style Awards za življenjsko delo je uredništvo revije Elle podelilo velikemu mojstru na svojem področju, katerega dolgoletno delo, plod neizčrpne ustvarjalne energije in izraz visoke estetike, ostaja v večnem spominu.

Najbolj brano