Žensko telo: 3 pomembni sklepi za letošnje poletje

Ker vsako leto večina pripadnic ženskega spola na svetu doživlja travme ob sami misli na plažo, smo se odločile, da tem travmam zavijemo vrat.

Žensko telo: 3 pomembni sklepi za letošnje poletje

To seveda niti pod razno ne pomeni, da smo s svojimi telesi vse super zadovoljne. Daleč od tega, ker popolnih teles ni, in če ne drugega, imamo vse občutek, da bi lahko malo več telovadile in zdravo jedle. A po drugi strani bi bil svet zelo dolgočasen, če bi po njem hodile samo popolne ženske! Vse bi bile enake, kot belgijske bučke ali španske kumarice, in očitno bi se potem za vse potegoval isti tip! Da se kaj takšnega tudi zares ne bi zgodilo, smo nepreklicno sklenile troje:

1. Sprejele bomo svoje pomanjkljivosti in nehale sovražiti čisto majhne bikinke.

2. Čim več se bomo gibale na svežem zraku in čim bolj zdravo jedle, da bomo iz svojih teles iztisnile največ (a če se bomo kdaj pregrešile, se zato še ne bomo požrle od slabe vesti).

3. Postale bomo gluhe za vse (posebno moške) pripombe na naše telo. Pod nobenim pogojem si ne bomo pustile zbiti samozavesti, ker tako neumne pa nismo!

Vi pa, če imate kakšnekoli težave ali stiske, ki zadevajo vaše telo, in to ni le nezadovoljstvo nad odvečno kilco na trebuhu, ne čakajte in si ne grenite življenja, ampak nemudoma poiščite psihoterapevtsko pomoč.

Motnje hranjenja (poleg anoreksije, bulimije in kompulzivnega prenajedanja sta to danes tudi ortoreksija ali obsedenost s pravilnim prehranjevanjem in pregoreksija ali obsedenost z vitkostjo v nosečnosti), dismorfična motnja (ali motnja o doživljanju lastnega telesa) ali potreba po samopoškodovanju zelo redko minejo same od sebe. Navadno se poslabšajo, če te med eno in drugo krizo ne prestreli neverjetna ljubezen do sebe. A ker motnje nastanejo tudi zato, ker je ta ljubezen šibka – vendar ne pa le zato –, je nujno, da vam vaše stanje razjasni psihoterapevt, s katerim boste zagotovo skupaj našli rešitev!

Preberite še: Zdravje: 2 SUPER napitka, ki ju morda še ne poznate

Priporočamo tudi: Beseda, s katero ustavite prepir s svojim partnerjem

Najbolj brano