Mesečni horoskop MAJ (ljubezen, zdravje, uspeh)

29. 4. 2018
Mesečni horoskop MAJ (ljubezen, zdravje, uspeh) (foto: rawpixel.com)
rawpixel.com

Pred nami je čisto pravi začetek toplih dni, ter tudi nabor novih energij! Preverite, kakšnih! 

Bik (21. april–21. maj)

Ste prepričani, da ste tako odprti za drugačne poglede, kot se zdi na prvi pogled? Seveda zagovarjate posvojitev hišnih ljubljenčkov, v vrsti spustite naprej starejšega gospoda in občasno kupite bio korenje, vendar vas trma še vedno usmerja v precej zakoreninjeno mišljenje. Zavijte s poti in si dovolite, da zapiha vetrc svežih idej. Na to glejte, kot da se učite o lepem pojavu, imenovanem življenje, čeprav ne gulite več šolskih klopi. Stranski učinek bodo kakovostnejši odnosi in pošiljka novih obzorij.

Dvojčka (22. maj–21. junij)

Slabo počutje, ki poje v duetu z anksioznostjo, je do te mere postalo del vašega vsakdana, da ste neprijetno stanje pripisali delu svoje osebnosti. Ne pozabite, vaše dihanje ni bilo vedno oteženo in preprosta naloga se ni zdela kot velikanski zid, za katerega potrebujete dodaten paket vitaminov. Siva očala, ki jih nosite, niso vaše naravno stanje in imajo svoj izvor, morda v dejanju bližnje osebe ali neprijetni situaciji, ki se je zgodila. Izklopite telefon, vzemite v roke pisalo ter zapišite svoje misli in počutja, ki vas žulijo. Stavimo za šopek rož, da boste zmagali v tem soočenju!

Rak (22. junij–23. julij)

Si želite, da bi živeli v čudežni galaksiji, kjer bi imel dan 48 ur? Vaš urnik je tako poln prijetnih doživetij, da ne utegnete opraviti vseh obveznosti, živahno mestno jedro pa kar kliče po kramljanju. Budilko nastavite uro prej in se spoprijateljite z zajtrkom! Vzpostavitev jutranje rutine naj bo vaša nova misija, s katero boste pridobili več časa in prisotnosti v dnevu. Prijetne temperature lahko zagotovo štejete med olajševalne okoliščine, prav gotovo pa tudi nasmešek nadrejenih, ko boste pravi čas v pisarni!

Lev (24. julij–23. avgust)

Več časa zapravljate za razmišljanje o svojih željah kot njihovi dejanski uresničitvi, vendar se bo to spremenilo. Teorija in resničnost nista dve plati istega kovanca, saj življenje ne sledi vedno našim zahtevam in skritim mislim. Če želite napredek, boste morali začrtati svoj zemljevid, prevzeti iniciativo in se boriti za to, kar si želite. Presenečeni boste nad učinkovitostjo te metode!

Devica (24. avgust–23. september)

Družinski odnosi so lahko vse prej kot idilični, s to grenko resnico pa ste se morali soočiti prejšnji mesec. Strinjanja ne morete pričakovati, lahko pa naredite prvi korak h vzpostavitvi zdrave komunikacije. Če je bolečina še prisotna, to izrazite brez obtoževanja, nezdrav ego pa pustite pred vrati, pa čeprav poskuša z najhujšimi vlomilnimi sredstvi. Zamere vas bodo namreč le dušile in motile vaš osebnostni razvoj, za kar s takšno odločnostjo nimate časa.

Tehtnica (24. september–23. oktober)

Vaša običajna navada, da ustrežete prav vsem razen sebi, se ne obrestuje več. Ljudem okoli sebe dajte vedeti, da nimate vedno časa za govorice ali mini terapije, ko vas z vseh strani lovijo roki. Brez slabe vesti dajte rumeni karton, ko vas mama že tretjič v dnevu kliče, koga pripeljete v nedeljo na kosilo, ali sodelavki, ki vas kot na maratonu obvešča o svoji novi romanci. Če želi veliko ljudi vašo neomajno pozornost, za to obstaja prostor in čas.

Škorpijon (24. oktober–22. november)

Prejšnji mesec vam je postregel z velikim izzivom, o katerem še vedno niste sprejeli odločitve. Premislite o mogočih izidih, vseeno pa naj tehtnico na koncu prevesi vaš notranji občutek. Najverjetneje se bodo stvari postavile na svoje mesto, še preden boste tlesknili s prsti. Saj se ne obremenjujete več s stvarmi, s katerimi ste se pred tremi leti?

Strelec (23. november–21. december)

Nasmiha se vam lepo življenjsko obdobje in tega se dobro zavedate! Vaš korak je lažji, kar pa ne pomeni, da gre vse po maslu, le vi mirno plujete med izzivi, ki se vam ponujajo. Za ovinkom vas čaka novo poznanstvo, ki bo obarvalo vaše življenje s toplimi barvami in nemalo trenutki, ki bodo pristali v nekoč starih albumih.

Kozorog (22. december–20. januar)

Vaše življenje v vakuumu potrebuje resen odmor! Pustite si izkusiti kaj več kot površinske odnose z ljudmi, saj vas ta 'udobna' pot ne izpolnjuje. Namesto da naslednjič zavijete v drugo ulico, da bi se izognili stiku z znanko, jo vsaj pozdravite in pustite izgovorom prosto pot, ko se še en petkov večer prelevi v izolacijo pred televizijo. Brez skrbi, vaše osebne meje ne bodo načete!

Vodnar (21. januar–18. februar)

Stranska vloga vam služi že lep čas, a ne izkoristi vaših potencialov. Naj vas opomnimo, tudi vi imate besedo v svojem življenju in odločitve v svojih rokah. Ko se vam torej naslednjič ponudi priložnost, ob kateri dobite potne dlani in cmok v grlu, ne ostanite tiho kot običajno, temveč si izborite svoje mesto.

Ribi (19. februar–20. marec)

Vaše zadovoljstvo ovija kovinska zanka, imenovana popolnost. Moramo vas presenetiti! Ta ne obstaja, res pa je, da je iluzijo popolnosti zelo lahko upodobiti. Ločite zrno od plevela in ne stremite k 'sreči' drugih, saj tako izgubljate dragocen čas. Poskusite se manj zanašati na potrditev zunanje okolice, saj ste sami unikat, vreden vsake naslovnice.

Oven (21. marec–20. april)

Da pridobite, kar želite, se morate odreči lastnemu udobju. Izzivi in nove izkušnje se namreč ne ujemajo z mirnim srčnim utripom, zato se samozavestno in s pokončno glavo predstavite šefu, napišite tisto e-sporočilo ali kupite letalsko karto. Sprostite se, saj bo življenje vašemu pogumu prikimalo.

Fotografije: rawpixel.com

Preberite še: 109-letna gospa razkrila skrivnost za dolgo življenje

Priporočamo tudi: RECEPT: S tem smutijem svojo kožo nahrani Meghan Markle!

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu