Poglejte, kaj vam napovedujejo zvezde za leto 2021 (veliki letni horoskop)

Vse, kar vas zanima v letu pred nami.

Poglejte, kaj vam napovedujejo zvezde za leto 2021 (veliki letni horoskop) - Foto: Profimedia

Redko trojno povezovanje Jupitra, Saturna in Plutona na začetku leta 2020 je ustvarilo leto, kot ga še ni bilo. Ko se je približevalo koncu, smo vsi postavljali isto vprašanje: Bo leto 2021 boljše? Bo, čeprav se nič ne more več vrniti v prejšnje stanje. Svet se je za vedno spremenil. Vsak učitelj vam lahko pove, da če bodo v zadnji klopi sedeli trije problematični učenci, bo rezultat kaos. Najboljši način, da se spoprimete s povzročitelji težav, je, da jih ločite; bolj ko so narazen, manj verjetno je, da bodo moteči. Tako je tudi v vesolju. Na začetku leta 2020 so bili Jupiter, Saturn in Pluton v ozvezdju Kozoroga tesno skupaj in vsi vemo, kaj se je zgodilo. Z letom 2021 sta se Jupiter in Saturn odselila v Vodnarja in Plutona pustila za seboj. Prihodnost bo nova in drugačna. Hitrejša, čistejša in pravičnejša.

Ko se grozote leta 2020 umikajo v preteklost in je prihodnost videti svetla, lahka in zračna, se sprašujemo, kako naprej. Kot bi lahko pričakovali, gre za leto ponovne gradnje, po potrebi pa tudi za leto rušenja. Za številne od nas bo to čas opuščanja preteklosti in sprejemanja novih začetkov, morda bolj iz potrebe kot iz želje. To bo težko delo, dolgoročno pa zelo dobro. Vse ovire za napredek iz preteklosti bodo izginile in zdelo se bo, da je vse mogoče. IN, kar je najboljše, Venera in Mars bosta letos poleti skupaj in takrat se zares začne popolna prenova. 2021 nam torej prinaša vse: priložnosti, inovacije, možnosti, da stvari naredimo boljše, kot so bile, in končno ščepec romantike. Ponudbo bi morali sprejeti z obema rokama.

KOZOROG

22. DEC.–20. JAN.

Potem ko je Saturn po treh letih zapustil vaše znamenje, se vam bo življenje brez njega zdelo nenavadno. Kot bi prvič naredili nekaj, ne da bi vas učitelj popravil: naučili ste se vse teorije in opravili izpite, vendar je to znanje v resničnem življenju povsem drugačno od pravil in definicij, po katerih živite. Toda po treh letih trdega treninga se boste znašli v svetu, kjer nič ni tako, kot naj bi bilo. Pravilnik, ki ste se ga tako pridno naučili, ne velja več. Revolucionarni Uran vas bo pozival, da se osvobodite tega starega načina razmišljanja in sledite svojim instinktom in željam. Ponudba je mamljiva, vendar veste, da ne bi mogli živeti popolnoma nestrukturiranega življenja ali življenja brez cilja, za katerega bi si prizadevali. Nekje med obrambno držo, ki zavrača vse spremembe, in spontanostjo, ki sprejema vse, obstaja kompromisna točka, ki dopušča nove vplive, a je hkrati stabilna in nadzorovana. Vaša naloga v tem letu je najti to točko. Verjetno je bolj oddaljena od mesta, kot bi pričakovali, zato se ne ustrašite velikega preskoka; lažje je iti predaleč in se nato vrniti kot obratno. Preoblikovanje ciljev lahko doleti tudi vaše osebno življenje. Novo razmerje v aprilu z nekom, čigar pogledi in želje se popolnoma razlikujejo od vaših, bi lahko ustvarilo popolno okolje za vnašanje novih vplivov v vaše življenje. Tudi pri delu se je pomembno popolnoma ločiti od preteklosti. Finančno bo to leto res dobro, in ker bodo dobički prišli od novih podvigov, bi to moral biti jasen dokaz, da greste v pravo smer.

VODNAR

21. JAN.–18. FEB.

Konec leta 2020 se je Saturn preselil v vaš znak, kjer bo ostal prihodnji dve leti. Ta čas je prelomen, saj boste ocenili, kako daleč ste prišli in kako daleč še morate iti. Saturn si prizadeva, da bi vas in vaš življenjski slog strnil na najpomembnejše. Vse odvečne stvari, ki jih v resnici ne potrebujete, zavrzite, in vse, kar ostane, naj postane osred­nja struktura vaše prihodnosti. To je kot obisk fitnesa: shujšate, a pridobite moč in vzdržljivost. Slovite po tem, da greste po svoji poti, občutek neodvisnosti pa prihaja od vašega drugega vladarja Urana. Letos bi to lahko povzročilo nekaj težav, ker bosta ta dva planeta vse leto v konfliktu. Tudi vi, in to predvsem sami s seboj. Na eni strani imate zelo pošten in logičen Saturnov način razmišljanja, ki vedno upošteva posledice dejanj in deluje v korist vseh; na drugi strani imate radikalen in nekonvencionalen uranski način razmišljanja, ki verjame, da je popolna sprememba edini način za napredek. Saturn bo poskrbel, da boste ne glede na novo smer dovolj sposobni in močni, da se boste spopadli z njenimi izzivi. V vašem osebnem življenju pa pretresov skorajda ne bo. Ne glede na to, ali ste nevezani, ste pravkar koga našli ali ste že dolgo v razmerju, je to čas, ko se odnosi premaknejo na naslednjo stopnjo in ne bi mogli biti srečnejši. Tudi za vašo kariero bi to lahko bilo eno od najboljših let doslej. Jupiter v vašem znaku vam bo pomagal pri zagonu novih projektov in zagotavljanju skoraj neomejene energije, konec leta pa se bodo pokazali jasni znaki uspeha.

RIBI

19. FEB.–20. MAR.

Zunanjemu opazovalcu se lahko zdi, da se v letu 2021 ne bo dogajalo veliko, ampak to je daleč od resnice. Ribice se že zelo zgodaj v življenju naučite, da je najboljši način za napredek, če se prepustite toku dogodkov. Po vseh pretresih in omejitvah v zadnjih mesecih bo sproščanje družbenih energij ustvarilo naraščajoče plimovanje in tok reke vašega življenja bo ponovno oblikoval pokrajino. Imate sposobnost, da zdrsnete skozi najmanjši prostor in izkoristite najmanjše priložnosti, ki jih letos ne bo malo. Nekje v letošnjem vrtinčastem oceanu sprememb boste našli točno tisto, kar ste iskali. To je tudi leto, ko se boste spočili, kajti leto 2022 bo izjemno pomembno. Označilo bo začetek velike nove faze v vašem življenju, kar pomeni, da je letos čas za razmislek in priprave. Čustveno hranljivo in nujno je tudi, da se od določenih ljudi poslovite. V vašem osebnem življenju to verjetno ni čas, ko bi želeli čustveno vlagati v vstop v novo zvezo, vsaj ne resno. Obnavljanje prijateljstva z nekom iz preteklosti ponuja prijetno kombinacijo domačnosti in intimnosti – toplo, a ne zahtevno. Tudi letos so vaše karierne mož­nosti odlične. Maja in junija vam bo Jupiter ponudil boljšo prihodnost, toda spet bo vse namesto vas opravil tok dogodkov, tretji mrk ob koncu leta pa vam bo odprl povsem novo karierno pot. Vse to izvira iz pretoka sreče: način, kako ribice pustite, da vas naplavi na pravo mesto, očitno deluje. Kar zadeva finance, bi to moralo biti leto, ki se začne dobro in se samo izboljšuje. Kaj bi si še lahko želeli?

OVEN

21. MAR.–20. APR.

Šest mesecev Marsa v vašem znamenju je prineslo mnogo prednosti, saj vam je pomagal počivati, napolniti baterije in razmiš­ljati o tem, kaj morate storiti v prihodnje. To je leto, ko boste spet našli smer in namen in v katerem boste začutili, da se tok dogodkov spreminja, čeprav boste morali na nagrade počakati do prihodnjega leta. To vas ne bo motilo. Začetek leta vam bo prinesel nove priložnosti, ki vam bodo všeč, poleti pa nekaj težav, ki jih niste predvideli, ker ste januarja tako nestrpno rekli da. A življenje je pogosto takšno in te težave boste rešili tako kot vedno – z mešanico energije in pobude. Tudi v osebnem življenju je to leto, ko se bodo stvari premikale naprej, v novi zvezi ali obstoječi, ki je izgubila zagon. Aprila in septembra spet pridejo lepi časi, poleti pa prav poseben čas, ko bo vse, kar si lahko zaželite in še več, dosegljivo. Ob koncu leta se boste morda morali ustaviti in razmisliti, ali ste razmerje pripravljeni sprejeti dolgoročno ali bi ga morali ohraniti takšnega, kot je. Ko bo napočil trenutek, boste vedeli, kaj storiti. To bo zagotovo plodno leto za vaše poklicne interese, vendar ne poskušajte narediti vsega naenkrat. Dajte si čas. Lahko imate tudi nekaj težav, ki so vam ostale od dlani, kar bo nekoliko upočasnilo vaš napredek, zato upoštevajte tudi to. V vaših financah sta april in avgust videti najbolje. Zaskrbljujoč trenutek konec novembra najverjetneje ne bo tako slab, kot se bo najprej zdel. Izogibajte se tveganim izdatkom in vse bo v redu.

BIK

21. APR.–21. MAJ

Veliko planetarno dogajanje leta 2021 je serija spopadov med Saturnom in Uranom, ki vas bodo postavili naravnost v ospredje. Karkoli bo prineslo to leto, bo najprej prišlo k vam, in temu se nikakor ne boste mogli izogniti. Po vseh pretresih v preteklem letu boste močno v skušnjavi, da bi poskusili svoje življenje spet sestaviti tako, kot je bilo prej. Saturn poskuša vsiliti občutek pravilnosti in zanesljivosti. V najvišjem sektorju, ki je povezan z vašo vlogo, vašim statusom in načinom, kako vas ljudje vidijo, pa bo poskušal obnoviti vse, kar je bilo porušeno. Uran vam bo dopovedoval, da ne morete za vedno početi istih stvari na istem mestu, včasih morate biti pogum­ni, se premakniti in tvegati. In ker ste se lani začeli spraševati o drugačni prihodnosti zase, je zdaj pravi trenutek, da posežete po tem novem življenju in se ne pustite vrniti v preteklost. Vaše osebno življenje je že od začetka leta čudovito. Vrhunec bo julija, po oktobru pa pride nekaj dvomov. Morda takrat zveza postane resna in boste morali dobro premisliti, kaj ste pripravljeni sprejeti in o čem se ni mogoče pogajati. Za vaše poklicne interese ima to leto izjemen potencial. Jupiter bo kot vedno ponujal priložnosti, ki jih ni dobro zamuditi. Izkoristite jih, dokler lahko, do konca leta jih ne bo več. Junija ali julija se zdi, da bo v vaših financah prišlo do večje reorganizacije, ki ne bo samo okrepila vašega bančnega računa, temveč vam bo pomagala do drugačnega življenjskega sloga, kar ste si že dolgo želeli.

DVOJČKA

22. MAJ–21. JUN.

Dvojčki radi uživate v hitrem življenjskem slogu, kar pa vas vedno zaplete v več stvari hkrati. Vsi vemo, da dvojčki odlično usklajujete svoje mentalne prožnosti in ustvarjalnost, ki iz vas kar kipi. Pomembno je, da v svoje delo vključite več vidikov lahkotnosti in igre, saj je za vas zabava ključnega pomena za kakovostno življenje. Vendar pazite, obeta se sprememba. Novo leto prinaša nekaj več previdnosti in trdnih, pravilnih odločitev. Morda boste tudi malce pozabili na svoj humor in vse pustolovščine, ki jih imate tako radi. Leto 2021 prinaša novo samozavest, naučili se boste tvegati in se ponovno nasmejati. Mrki bodo poskrbeli, da se bodo odpirale nove, prave poti, prehojene, ki jih v svojem življenju ne potrebujete več, pa se bodo brez bolečin zaprle. Letošnji mrki bodo sprožili nekaj sprememb tudi v vašem osebnem živ­ljenju. Lahko se odločite, da vas razmerje, za katero ste mislili, da vas bo v težkih časih trdno podprlo, dejansko ovira, zato ga zapustite. Znebili se boste teže pričakovanja in zgodovine, čas pa je, da si ustvarite nekaj lažjega, svetlejšega in zabavnejšega. V aprilu in maju vas čaka nekaj več zabave in malce več strasti, prave naklonjenosti in ljubezni, zlasti avgusta in novembra. Kariera bo na vrhuncu, obetajo se dobri časi, sploh februarja in marca, ko je čas, da se lotite projektov, za katere še niste zbrali poguma. Finance so sicer lahko nekoliko spremenljive, toda konec leta je videti nepričakovano dobro. Bodite hvaležni za leto, ki prihaja, in ga dobro izkoristite.

RAK

22. JUN.–23. JUL.

Rakci, pozor, čeprav se morda sliši neverjetno, se vam obeta obdobje svobode. V zad­njih treh letih je vaše odločitve in napredke omejeval Saturn, a ta vas bo zdaj končno zapustil. Morda se vam bo zdelo, da življenje nima tako široke palete možnosti kot nekoč, toda zdaj imate svobodno izbiro, kaj boste počeli. Prišel bo trenutek, ko boste morali razmisliti o dolgoročni prihodnosti in smeri, v katero se želite podati. Pri uresničitvi želja vam bo pomagal Jupiter, hkrati pa bo poskrbel za vašo finančno varnost. Lahko se poslušate, opustite stare misli, ki so vas begale, strašile in zaustavljale. Morda se boste za trenutek težko odrekli svojemu staremu jazu, a ne skrbite, le zaupajte. Junija je sončni mrk, ki bi lahko nakazal odločilno prelomnico z vašo preteklostjo, takrat le pogumno stopajte naprej in se ne ozirajte. Če v preteklosti partnerskim odnosom niste pustili, da bi se razvijali, kot bi se lahko, vas bo novo leto rešilo vseh starih oklepov in zadržkov. Leto prinaša precej čustvene topline, vendar boste rakci svojo na novo pridobljeno svobodo previdno in počasi izkoristili. Vse boste imeli pod nadzorom. Čakajo vas tudi premiki v karieri. V službi ste preživeli več kot dovolj časa in dokazali, da zmorete, prihaja pa čas za nove pustolovščine. Najboljši časi se obetajo februarja in maja ali junija, vendar boste morda šele konec leta našli nekaj, kar je prav za vas. Tudi na finančnem področju ni videti večjih preprek, kot kaže, bo za vse poskrbljeno. Vse bo v redu, samo zaupajte.

LEV

24. JUL.–23. AVG.

To leto bo namenjeno iskanju ravnotežja. Levi se boste vrteli med občutki sreče in uspeha, seveda bi radi imeli oboje – in leto 2021 je pravo za to. Osredotočeno bo namreč ravno na iskanje učinkovitega ravnovesja med vašim delom in osebnim življenjem. Zdi se, da je napredovanje pri enem mogoče doseči le z žrtvovanjem drugega, a našli boste harmonijo. Morda se vam zdi, da je najboljši način obvladovanja vsega tega, če ostanete takšni, kot ste, in ne storite ničesar, toda močni planeti vas nenehno silijo k premiku. Tako novosti samo sprejmite in jih poskušajte obrniti v svojo korist. Novo leto v razmerja prinaša še več­jo stabilnost, vendar pazljivo, močno lahko obremeni ljubezenske odnose, ki so še v začetni fazi. Saturnova prisotnost bo dodala neznano noto resnosti in odgovornosti vsemu, kar je povezano z vašo zvezo. V preteklosti ste se morda lahko odločali, vedoč, da se bo vaša zveza zlahka prilagodila vsaki spremembi. Zdaj bo teža Saturna zasidrala odnos in ga tam tudi ohranila. Naslednji dve leti prinašata kar nekaj razmisleka, kljub temu pa se ne ustrašite, saj vam bo Jupiter pomagal vse leto 2021. Če ste že v ustaljeni zvezi in ste se pripravljeni dolgoročno zavezati, je to lahko pravi čas. Hkrati vam bo Jupiter ponujal tudi vznemirljive, a zahtevne karierne priložnosti. Tista na začetku julija bi lahko bila eden od tistih trenutkov, ko morate samo zapreti oči in verjeti, da ste se pravilno odločili. Pri financah pa bodite bolj previdni, obetajo se večje naložbe, hkrati pa velike porabe, zato pazljivo.

DEVICA

24. AVG.–23. SEP.

Letos bo leto dosežkov, ne bojte se početi stvari, ki jih že počnete in ste pri njih uspešni, vendar je čas, da tudi to dvignete na višjo raven. Hkrati ne pozabite nase, na lastne potrebe in želje, kljub delu je pomembno, da si vzamete čas za počitek in stvari, ki vam predstavljajo osebni razvoj. Sprejmite pohvale bližnjih, ker si jih zaslužite, takšna potrditev je zelo pomembna. V ozadju vaše karte je sicer zaznati nekakšno krizo motivacije oziroma vprašanja o tem, ali ste sploh na pravi poti. Ne skrbite, vse je v sozvočju z vesoljem. To ne velja samo za vaše delo, ampak tudi za osebno življenje. Mogoče bo na področju osebnih odnosov malce več zatišja, kot ste ga navajeni, a s tem ni nič narobe, izkoristite več miru. Lani ste doživeli eksplozivno seznanitev Jupitra in Plutona na področju ljubezni, kar je osvetlilo vaše ljubezensko življenje, hkrati pa ste ob sebi imeli Saturn, ki je odnose ohranjal žive. Če ste samski, prav tako ne skrbite, na delu je Venera, ki bo poskrbela za spletanje romantičnih vezi, le pazite, da jih boste znali negovati, zlasti v poletnih mesecih. Če želite napredovati v karieri, morate prave korake narediti ob pravem času. Konec marca in začetek aprila sta videti stabilno, maja in junija pa je nekaj planetarnih potiskov, ki vam lahko pomagajo priti na pot, po kateri hrepenite. Finančno stanje je v pomladnih mesecih videti dobro, jesen pa prinaša nekaj več razgibanosti. Ne skrbite, vaša previdnost in preudarnost bosta vse rešili.

TEHTNICA

24. SEPT.–23. OKT.

Prihaja super leto, tehtnice. Zakaj? Ker se bo vaš planet Venera skoraj vse leto premikal hitro in svobodno. V zgodnjem delu leta bo pospešil stvari, ki se dogajajo na vašem osebnem področju, ne bo pozabil niti na dosežke na karierni poti, nato pa bo avgusta prešel skozi vaše znamenje in naredil zaključek celotnega kroga nebesnih znamenj. Upočasnil bo šele, ko se leto konča. Če želite to leto narediti še bolj posebno, imate Jupiter v najbolj izrazitem in prijetnem delu, kjer vam lahko resnično pomaga pri uspehu, ob tem pa poskrbi, da se vi medtem zabavate. Poskrbite samo, da vas vaše znamenje ne omejuje preveč, saj veste, da se težko odločate in radi tehtate med stvarmi, tako pa zamujate izjemne priložnosti. Tudi letos je vaše ljubezensko življenje videti stabilno. Venera in Mars sta postavljena skupaj, kar vedno ustvari priložnost za novo romanco. Tokrat se romantično srečanje ne bo zgodilo na delovnem mestu, ampak znotraj vašega družabnega življenja, izid pa obeta. Veselite se. Razmerje med vama se lahko okrepi septembra in oktobra, vendar ničesar ne prehitevajte, vse se bo zgodilo točno tako, kot je treba. Letos bi moral biti vaš karierni napredek preprost. Kot tehtnica pogosto izbirate vloge, pri katerih morate upoštevati stroga pravila, vendar je letos čas, da postanete bolj kreativni in podjetni. Če imate idejo, s katero mislite, da bi lahko kaj storili, jo prodajte in naredite uspešno. Na finančnem področju bi morali vse leto opažati stalen trend naraščanja; za večje investicije pa se le odločajte novembra.

ŠKORPIJON

24. OKT.–22. NOV.

Za škorpijone je zelo značilno, da lahko počnete več stvari hkrati, zelo radi se ukvarjate s stvarmi, ki jih ohranite samo zase, vaša druga plat pa svoje dosežke vseeno rada deli z drugimi. Ta delitev zasebnega in malo manj zasebnega življenja bo za škorpijone še zlasti prišla v ospredje leta 2021, lahko bi celo rekli, da bo to zaznamovalo vaše leto. To bo čas trdega dela, a tudi uspeha, ko delo, ki ste ga vestno oprav­ljali več mesecev, končno prinese rezultat in dobiček. Škorpijoni radi vidite, da ste v očeh ljudi prepoznavni, še bolj vam je všeč, da ste videti uspešni. Razmišljali boste o novih stvareh, novih upih za prihodnost. Imeli boste moč in upanje razmišljati daljnosežno, polagali boste temelje tudi za desetletje naprej. Razmišljali boste, kaj želite, predvsem pa boste mislili na svoj ožji krog prijateljev in družine, ljudi, ki so vam resnično pomembni. To je naloga, ki zahteva veliko energije, zato bodite previdni, stvari počnite premišljeno. Malo več pozornosti pa le namenite partnerskim odnosom, zlasti februarja in junija, takrat lahko vse stare zamere in nerazčiščeni konflikti pridejo na dan. Ne skrbite, vseeno se na romantičnem vidiku obetajo lepši časi, zlasti maja in na začetku oktobra, ko boste s partnerjem z vsem optimizmom gradili skupno prihodnost. Nevezani škorpijoni se lahko na delovnem mestu zapletete v afero, vendar nikar v razmerje ne skočite prehitro. V karieri je uspeh skoraj zagotovljen. Tudi vaše finančno stanje bo stabilno, celo obetajoče, saj bi lahko uresničili svoje velike projekte. Škorpijoni, kar pogumno.

STRELEC

23. NOV.–21. DEC.

Vse do leta 2020 je bil vaš vladar Jupiter na mestu, na katerem ni želel biti, v znamenju, kjer ni mogel pravilno prikazati svojih energij. Zraven pa mu je ponagajal še Saturn, ki ga je poskušal ohranjati pod nadzorom. Vse leto ste čakali na uradno odločitev, dokler pa ta nedokončani posel ni bil rešen, se tudi vi niste mogli premakniti. Ko se bosta planeta decembra srečala, si boste tudi sami oddahnili. Novo obdobje, ki je pred vami, obeta veliko, hkrati pa se sadovi vaših dejanj lahko pokažejo tudi pozneje. Za vas prihaja kar dolgo, lahkotnejše obdobje, ki bo precej lažje, kot je bilo vaših zadnjih 10 let, to naj bo za vas spodbuda. Strelci boste vse leto čutili nov zagon optimizma, okrepila se bo vaša podjetna naravnanost, vse, kar ste do zdaj resnično pogrešali. Nekaj lepih utrinkov pa vam zagotovo prinašajo tudi sončni in lunini mrki, ti vedno prinesejo nove priložnosti in začnejo nova poglavja v življenju. Če iščete resnično smiseln in bogat partnerski odnos, takšen, ki ga še ne poznate, potem je to leto za vas. Morda se vam celo obeta nova romanca na oddaljenem kraju. Morda bo oktober bolj podoben mesecu razmiš­ljanja, a se nikar ne ustrašite, že decembra boste vedeli, da ste na pravi poti. Konec leta se vam na področju financ obeta redka priložnost, ki jo sicer lahko tudi zavrnete, če tako želite. Samo poslušajte se in vedeli boste, kaj storiti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Kakšne preobrazbe vas čakajo v življenju glede na nebesno znamenje?

Priporočamo tudi: Horoskop: Katere mame ste najbolj stroge in katere najmanj glede na nebesno znamenje

Najbolj brano