Horoskop: Vse o karierni poti strelca in najboljša delovna mesta zanje

3. 12. 2021
Horoskop: Vse o karierni poti strelca in najboljša delovna mesta zanje (foto: Profimedia)
Profimedia

Strelci in strelke so posamezniki, ki poživijo vsako delovno okolje.

Strelci uživajo v delovnem okolju, kjer jim je omogočena fleksibilnost. Morda se jim je težko prilagajati vsakdanji rutini, ter biti taktični med težkimi pogovori s sodelavci ali strankami, ali dokončati delo, katero zanje ni smiselno, vendar so kljub temu optimistični. Če imajo strelci omogočeno svobodo, lahko od njih pričakujete velik napredek na delovnem mestu. Njihov močan optimizem pomaga ohraniti tudi najzahtevnejše projekte na pravi poti, njihova razumna narava pa jih usmerja v vodstvene vloge. Profesionalne prednosti vključujejo velikodušnost, ustvarjalnost in odprtost.

Strelci so brutalno direktni, imajo močno mnenje, vendar ga pogosto delijo z malo takta. Lahko so tudi nestrpni in preveč osredotočeni na to, da imajo prav. Te lastnosti lahko ovirajo njihovo sposobnost ustvarjanja in ohranjanja močnih delovnih vezi, učinkovitega komuniciranja in dokazovanja poklicne zrelosti, potrebne za prevzem vodstvenih vlog.

Najboljša delovna mesta za strelce

ARHITEKT

Strelci imajo odličen smisel za domišljijo in ustvarjalne sposobnosti, zato so zelo primerni za delovne vloge, ki temeljijo na oblikovanju, kot je arhitektura. Delo arhitekta jim bo omogočilo, da odkrijejo in raziščejo starodavne in sodobne arhitekturne sloge ter jih popeljejo v zanimive oblike. Njihova odprta narava jih usmerja, da se ne izogibajo nenavadnim oblikovalskim konceptom. Strelci se ne bojijo biti drugačni in želijo pustiti svoj pečat.

UČITELJ

Osebna želja po učenju jim omogoča, da so popoln kandidat za učitelja ali učiteljico. Uživajo v posredovanju znanja drugim, prav tako želijo pomagati drugim pri doseganju njihovih ciljev in imajo lastnosti, ki so potrebne za to, saj delujejo na ustvarjalen in navdihujoč način. Všeč jim je, da s poučevanjem vsako leto srečujejo nove obraze, poslušajo različne izkušnje, ter rešujejo težave. Njihove komunikacijske sposobnosti jim omogočajo, da so med učenci zelo priljubljeni.

TURISTIČNI DELAVEC

Zabavna narava strelcev in želja po novih odkritjih jih usmerjata, da želijo potovati po svetu in videti, kaj se ponuja na različnih destinacijah. V tem poklicu pridejo do izraza  želje po učenju in odkrivanju, všeč jim je tudi raznolikost tega poklica. Uživajo v svetovanju strankam o najučinkovitejših potovalnih načrtih in uporabljajo svoje znanje za obveščanje drugih ljudi. Zaradi lahkotne narave so zelo primerni za premagovanje morebitnih težav in težkih situacij.

SAMOSTOJNI PODJETNIK

Ustvarjalna in flegmatična narava strelcev jim omogoča da odlično delujejo kot samostojni podjetniki. Sami si začrtajo svoj urnik in nihče jih ne kritizira, ko se spomnijo nečesa osupljivega. Imajo karizmo, ki je potrebna za navdih, tudi področje financ je pri njih v tem primeru urejeno. Dobro uspevajo pri spreminjanju življenja drugih ljudi, zato znajo ponuditi pravo storitev.

OSEBNI TRENER

Osebni trenerji so odgovorni za mentorstvo ter zagotavljanje pomoči in usmerjanja, kar je strelcem še kako pisano na kožo. Optimistična narava jim omogoča, zaznavajo pozitivno stran stvari, kar jim omogoča, da svojim strankam pomagajo pri doseganju ciljev, ne glede na to, kako naporne so na začetku. Strelci uživajo v tem, da drugim ljudem pomagajo pri uspehu. Ker je vsaka stranka drugačna, je to delo za strelce zelo zanimivo.

PREVAJALEC

Ker strelci radi potujejo in raziskujejo druge kulture, je prevajanje idealen način, da se priklopijo na tuj jezik in tujo kulturo. Strelci imajo močne komunikacijske veščine, potrebne za uspeh na tem področju. Najbolj so zadovoljni, ko govorijo različne jezike, razumejo tujce in komunicirajo z njimi.

PRODAJALEC

Strelci so zelo dobro opremljeni s kakovostnimi osebnimi veščinami, energijo in ekstrovertiranostjo, kar je na področju prodaje ključnega pomena. Všeč jim je, da je vsak dan drugačen, da srečujejo nove ljudi ter da lahko ponudijo nekaj uporabnega. Lahko se pogovarjajo in sodelujejo s komer koli ter uporabijo svojo navdušeno, pozitivno naravo, v smeri da navdihnejo ter prepričajo ljudi, da kupijo njihov izdelek ali storitev.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 najlepših in najtoplejših puloverjev, ki jih potrebujete za to zimo

Priporočamo tudi: Ana Klašnja je nosila raztrgane kavbojke (želeli jo boste posnemati)

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan