Horoskop: To so najbolj privlačne lastnosti ovnice

31. 3. 2020
Horoskop: To so najbolj privlačne lastnosti ovnice (foto: Profimedia)
Profimedia

Ovnica je kreativna, ognjena in elegantna ženska.

Ona je energična, neodvisna in inteligentna. Njen svet in razum sta v nenehnem gibanju. Če se pojavi nov izziv, se ga loti s polno paro, priložnosti nikoli ne odkloni. Na voljo ima tudi svoj napreden um, ki venomer hrepeni po novih širinah. Popolnoma učinkovita je v vseh svojih prizadevanjih, skratka ženska oven ne prenaša neuspeha.
 
Element ognja ji podarja dodaten optimizem in brezskrbnost, s katero deluje. Ona je ustvarjalna na edinstven način, spontanost je močno povezana z njeno osebnostjo. Njena življenjska želja je vsemogočna, nikoli ne obtiči in nikoli ne pade na popolnoma trda tla. Njena prizadevanja so neskončna, skoraj vedno uspe in pride zmagovalno do konca.
 
Ženska, rojena v znamenju ovna ima brezhiben občutek za slog. A kljub vsej tej eleganci ostaja v srcu razigrana deklica.  Življenje, polno dogajanja je njeno čarobno mesto in ona vedno maksimalno izkoristi svoj čas. Ta ognjena ženska je zelo impulzivna, silna in dinamična, vendar običajno ne naredi drame, ampak se brani diplomatsko.
 
Ljubezen je zanjo zelo pomembna, vendar je ena redkih predstavnic zodiaka, ki zna živeti tudi brez partnerja.  Ona je sama sebi dovolj in nikoli ne dovoli, da bi z njo kdorkoli v odnosu manipuliral. Romantična zveza s simpatičnim, tihim moškim je zanjo prava katastrofa. Ovnica običajno izbere nekoga, ki je živahen, prodoren, ter iskren.
 
Ona ne mara kakršnih koli omejitev in posesivni odnosi so zanjo nekaj najhujšega, saj tudi sama ni pretirano ljubosumna. Razlog tiči v tem, da se ovnica zelo dobro zaveda da je za svojega moškega najboljša. To ne pomeni, da sama ne bo nekoliko posesivna. Njen moški mora upoštevati, da se ovnica nikoli ne bo podredila, prej bo v odnosu želela nadvladati. Mama ovnica je igriva in zabavna. Otroke bo spodbudila k preizkušanju novih stvari in jih vzela s seboj, kamor koli bo šla, samo da doživijo čim izkušenj. Ni preveč pozorna mama, vendar je zaščitniška prijateljica in svetovalka. Svoje otroke vzgaja z zaupanjem, spodbuja njihovo neodvisnost, gradi njihovo zaupanje, podpira njihovo neodvisnost in jih navdihne v smeri srečnega življenja.
 
Ne glede na svojo poklicno usmerjenost se mora ovnica pri delu dobro počutiti. Zanjo je pomembno, da čuti, da je na vrhu, ali pa da se vsaj dotika vrha. Ona zna zaslužiti in poskrbeti zase, zna pa tudi zapraviti, seveda zase, v smeri da izboljša svoje počutje.
 
Tipična ovnica ima fizično vzdržljivost podobno tekaču na dolge razdalje. Na splošno je zdrava, ko se pojavijo težave, ne jamra in se ne smili sama sebi. Pri njej se pojavlja druga težava, da tudi če se slabo počuti, vklaplja svojo moč in zdravstvene težave večkrat ignorira. Ona je preprosto preveč zaposlena, da bi bila bolna.
 
Ker je ovnica ves čas v pogonu in uživa v različnih dejavnostih, ji dom ni tako pomemben kot drugim znakom zodiaka. Vendar se popolnoma zaveda, da je njen dom njeno zatočišče, zato mora biti zadovoljna s tem, kako stanovanje izgleda. Prednosti ovnice so da živi najbolj neobremenjeno, da ne komplicira, da je neodvisna in zaupljiva ter skozi življenje ohranja otroško navihanost. Njene slabe lastnosti, ki jih ona sicer ne prizna rada pa so, rahla sebičnost, egoizem, pretirana impulzivnost in razsipnost.
 
Naj gre za prijateljstvo, romantični ali poslovni odnos, pravica je za ovnico bistvenega pomena. Ne bo prenašala šovinizma ali kakršnih koli krivic. Ovnica je strastna in velikodušna ljubimka, nadvse zabavna prijateljica in na področju dela aktivna in ustvarjalna sodelavka. Če želite v njeni družbi blesteti, ovnico postavite na prvo mesto in ji namenite veliko pozornosti.

Fotografije: Profimedia

Pripravil: Horoskop.si

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik