Horoskop: Izkoristite ugoden položaj Merkurja v dvojčkih

Merkur se od 4. maja do 29. maja giblje direktno v znamenju dvojčkov, ki jim tudi vlada.

Horoskop: Izkoristite ugoden položaj Merkurja v dvojčkih - Foto: Profimedia

Merkur, ki se v dvojčkih odlično počuti, vam bo podaril sposobnost argumentiranja in dobre razprave. Način življenja postaja bolj samostojen, umikate se iz družbenih okvirjev in trdo začrtanih pravil. Želeli boste svobodo in osebni prostor, potreben za duhovno rast. Logični in praktični se boste v vsaki situaciji zanesli na svoj um, ki bo tokrat prava zakladnica misli in idej. Uživali boste v pridobivanju novih informacij in se učili novih stvari, še posebej tistih, o katerih že dlje časa razmišljate. Z intelektualnimi sposobnostmi lahko hitreje kot običajno rešite težave, ter se vsemu skupaj zadovoljno nasmehnete.

Merkur v dvojčkih je tesno povezan z učenjem in razvojem logičnega razmišljanja ter delovanja.

Spretnost prepoznavanja in iznajdljivost vam lahko olajšata marsikatero situacijo. Merkurjevo energijo izkoristite v smeri rasti in premikov. Izboljšale se bodo vaše govorne in pogajalske sposobnosti. Zelo pomembno je, da sledite in da ste budni, saj lahko le tako ujamete kakšno nenavadno priložnost. Merkur je planet mreženja in informacijske tehnologije, zato boste če delujete na tem področju deležni večjega uspeha. Poiskali boste zanimive rešitve, ki jih v preteklem obdobju niste niti opazili.

S tem vplivom postajate racionalni, hitri in intelektualno usmerjeni. Iskali boste nova znanja in spoznanja ter s sklepanjem prišli do končne točke. Veliko svojega znanja lahko v tem obdobju pridobite s samoizobraževanjem, zaradi nenasitne žeje po informacijah in najnovejših novicah. Vaši možgani in živčni sistem bodo delovali veliko hitreje kot običajno, hkrati pa boste sposobni obdelati podatke iz več virov.

V negativnem smislu vam je lahko, če se ne dogaja dovolj hitro dolgčas, možne so tudi težave z duševno koncentracijo.

V kolikor boste preveč hiteli in se obremenjevali, vas lahko ujame stres, še posebej priporočljive so v tem primeru tehnike meditacije. Na zunaj lahko delujete hladni in neobčutljivi, obdarjeni s hitrim tempom prehajanja iz ene teme na drugo.

Energija dvojčkov je zgovorna, duhovita in zelo atraktivna. Blesteli boste v komunikaciji, tako v govoru kot v pisni obliki. Besede boste zaznavali kot priročno orodje za gibanje skozi življenje. Sedaj se lahko lažje rešite težav ter pridobite in posredujete informacije. Prisluhnite pozorno, ker bodo informacije ves čas pronicale v vaše misli, morda vam bo primanjkovalo potrpljenja, da bi jih predelali. Radovednost vas sedaj vodi do dobrih odgovorov in zanimanje vam bo pomagalo ohraniti znanje.

Čeprav boste imeli o vsem svoje mnenje, ne bo nič tako trdno odločeno, da si ne bi bili pripravljeni premisliti.

Pripravljenost poslušati argumente in pretehtati dejstva bo ključ do dobre razprave in pozitivnih vibracij. Dejstva bodo sedaj še kako pomembna. Čustvom ne boste dovolili, da stvari zameglijo.

Največ sreče lahko v majskih dneh z vplivom Merkurja v dvojčkih pričakujete rojeni v znamenju dvojčkov in vodnarja. Pripravite se na napredek, ki bo lahkotnejši, tudi pot do zaslužka bo manj vijugasta. Če se želite soočiti in se izpostaviti, je sedaj odličen čas da to storite, saj boste uspešni in učinkoviti.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na pastelno manikiro, to poletje jo bomo oboževali z zlatimi detajli

Priporočamo tudi: Je to vodilna barva las tega poletja? Zvezdnice jo obožujejo

Najbolj brano