Horoskop: Astrološke hiše in področje zdravja ter bolezni

Vsaka hiša v rojstni astrološki natalni analizi ima določen pomen. Kljub temu so nekatere hiše ko govorimo o zdravju in boleznih pomembnejše od drugih. Raziskali smo pomen in razlago različnih hiš. Štiri hiše, prva, šesta, osma in dvanajsta so še posebej pomembne ko proučujemo zdravje posameznika. Povezane so s patologijo in boleznimi ter z različnimi tveganji in dejavniki, ki lahko ogrozijo zdravje. 

Horoskop: Astrološke hiše in področje zdravja ter bolezni - Foto: Profimedia

Prva hiša predstavlja fizično telo, njegovo naravo in temperament, njegovo osnovno zgradbo in videz ter prednosti in slabosti. Ker sta šesta in dvanajsta hiša ravno nasproti druga drugi, imata veliko skupnega. Pravzaprav je med akutnimi in kroničnimi boleznimi povezava. Če akutne motnje ne obravnavamo ali razrešimo na ustrezen in pravočasen način, lahko postanejo kronične. Os, ki jo tvorijo nasprotujoča si vrhova šeste in dvanajste hiše in vpletena znamenja zodiaka je os patologije, ki se osredotoča na določeno področje organskega sistema.

Prva hiša

Prva hiša simbolizira zgornji del telesa, glavo, um, lase in kožo. Tudi fizične sposobnosti ter splošno zdravje ureja prva hiša. Zajema tudi fizično postavo, vitalnost in moč. 

Druga hiša

Druga hiša zajema obraz, desno oko, zobe, jezik, nos, glas, nohte in stanje možganov. Oslabljena druga hiša nakazuje visoko vročino, bolezni srca, želodca in kože in možganske težave.

Tretja hiša

V domeni tretje hiše, ko govorimo o zdravju so vrat, grlo, ključnica, roke, dihanje ter rast telesa. Oslabljena lahko povzroči bolezni glave, zastrupitve, ureznine, rane, vneto oko, srbenje, povišan krvni tlak ter izgubo energije. Simbolizira tudi bolezni ženskih organov, tumorje, hemoroide, menstrualne motnje ter razjede. 

Četrta hiša

Prsi, srce, pljuča in krvni tlak spadajo v četrto hišo. Vendar pa je ta hiša večinoma povezana z boleznimi, ki jih povzročajo ženski hormoni in ima tendenco oslabiti dele telesa do določene meje, kar lahko povzroči resnejše zaplete.

Peta hiša

Peta hiša ima v svoji domeni zgornji del trebuha, žolčnik, vitalnost, črevesje, inteligenco, mišljenje, spermo in maternico. Imenujejo jo tudi hiša zdravljenja ali odsotnosti bolezni. 

Šesta hiša

Šesta hiša je hiša prehrane in higiene oziroma higienskih dejavnikov in njihov vpliv na zdravje ali bolezen posameznika. Bolezni in obolenja, povezana s šesto hišo, so običajno posledica napak in nepazljivosti pri prehrani in higieni in jih je običajno mogoče olajšati ali izboljšati. Šesta hiša se nanaša na akutne motnje. Simbolizira tudi prebavni sistem, ledvica, ter anus. Vendar pa je šesta hiša v astrološki karti znana tudi kot hiša bolezni. Planeti, ki so na kakršen koli način povezani z njo, povzročajo bolezni. Oslabitev te hiše pomeni, da bo vaše zdravje trpelo in da obstaja velika verjetnost, da zbolite. 

Sedma hiša

V domeni sedme hiše so jajčniki in prostata. Vendar se dotika tudi bolezni kože, spolnih bolezni, prebavnih motenj, težav z grlom ter sladkorne bolezni. Posledice oslabljene sedme hiše so impotenca, ciste, bolezni sečnice, kila ter splošna oslabelost.

Osma hiša

Pod domeno osme hiše spadajo genitalije, dolge bolezni in nesreče. Hiša ima neposreden vpliv na dolgoživost ali življenjsko dobo. Oslabljena osma hiša nakazuje  na duševno tesnobo ter operacije. Lahko vključuje tudi potrebo po čiščenju in razstrupljanju, kar je predpogoj za zdravljenje in regeneracijo. 

Deveta hiša

Deveta hiša simbolizira kolena, stegna, sklepe in kosti. Oslabljena deveta hiša povzroča šibkost, bolečine v želodcu, poškodbe, zlome kosti ter bolezni kosti. Vanjo spadajo tudi bolezni, povezane z zobmi, slepota, duševne skrbi in rane.

Deseta hiša

Deseta hiša ima skoraj enako funkcijo kot deveta hiša. Vendar običajno nakazuje na bolezni, kot so bolečine v trebuhu, slepota, bolečine v sklepih, zlomi kosti.

Enajsta hiša

Enajsta hiša označuje levo uho, levo roko, zadnjico. Povezana je s kroničnimi boleznimi. 

Dvanajsta hiša

V domeno dvanajste hiše sodijo levo oko, nespečnost, duševno ravnovesje, invalidnost, stopala, smrt, telesni užitki in žalost. Ukvarja se s kroničnimi degenerativnimi boleznimi in stanji, ki počasi načenjajo zdravje. Zdravstvene težave, povezane z dvanajsto hišo, so običajno posledica kroničnega, globoko zasidranega zanikanja in zanemarjanja. 

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez na Capriju nosila obleko z bleščicami in poletne sandale, ki smo jih oboževali pred 15 leti

Priporočamo tudi: Kate Middleton na igrah Commonwealtha s princem Williamom in princeso Charlotte: Bež balerinke je kombinirala popolnoma drugače kot Jennifer Lopez

Najbolj brano