Veliki horoskop 2010 - Foto: Fotografija Imaxtree

OVEN

(21. mar.–20. apr.)

Ljubezen: Zaradi vpliva Saturna v Tehtnici bo letošnje leto minevalo v znamenju pripadnosti ali vsaj v njenem iskanju. Postavljeni boste pred preizkušnje, ki si jih niste slikali niti v najbolj divjih sanjah, a pomembno je, da se zavedate, da boste na koncu srečnejši. Za zaljubljanje vam bo vedno ostalo dovolj časa, marec in april, pozneje pa oktober in november prinašajo obdobja močnih strasti, svežih čustev in tektonskih erotičnih premikov, ki lahko potegnejo za seboj konkretne odločitve. Nekatere ovnice lahko ob koncu leta presneti ljubezen iz tujine.

Kariera: Začetek leta bo prinašal dolgove iz preteklosti, o katerih se bo zdelo, kot da jih nikoli ne zmanjka. Počakati bo treba na pomlad, ki bo odprla nove poslovne svetove, pot navzgor vam je široko odprta do začetka poletja, izogibajte se le tveganim finančnim naložbam, ki bi vas lahko stale tudi ugleda, in ne upirajte se povabilom v tujino. Jesen bo postregla z zapleti na delovnem mestu, ki jih boste uspešno rešili še pred koncem leta in zaključili zmagoslavno.

Zdravje: Čeprav ste ovnice prve, ki hodite naokrog, tudi ko imate nogo v mavcu, vas bo letos preplašilo že drobno kihanje. Naj bo vzrok za to karkoli, lepo je, da ste se odločili bolj temeljito poskrbeti za svoje zdravje. Prva polovica leta bo zaradi Marsa v Levu sama po sebi izjemno vitalna, zato morate še najbolj paziti, da si boste po velikih naporih znali tudi odpočiti. Poletje prinaša padec vitalnosti, kar boste občutili kot manjše zdravstvene preglavice, vendar nič kroničnega. Tja do novembra počivajte, telo vam bo samo povedalo, kdaj bo pripravljeno na nove izzive.

STRELEC

(23. nov.–21. dec.)

Ljubezen: Bolj ko neraziskane čustvene globine vas bo vleklo med rjuhe, kjer si boste v eksplozivni komunikaciji dajali duška, ne da bi vam bilo treba premišljevati o poroki. Mars v Levu bo najprej terjal svoj erotični davek, šele pozneje se bo govorilo o pripadnosti, zvestobi, skupnih načrtih . . V prvi polovici leta torej pričakujte veliko zabave, medtem ko druga v partnerstvo prinaša izzive, ki jih do sedaj niste poznali. Za svežo zaljub­ljenost bo najlepši čas poleti, predvsem avgusta, tiste, ki ste že v nadaljevalnem tečaju ljubezenskega odnosa, pa bo ‘odnesel’ november, ki bo močno poudaril vprašanje strasti in privlačnosti med vama. Le odnosi z otipljivo kemijo bodo preživeli!

Kariera: V tem letu se vam ne bo treba bati ne zatona kariere ne suše v denarnici. Jupiter v Ribah vas bo do začetka junija pozibaval v ritmih duhovnega dojemanja materialnega sveta, pomembno bo, da boste iskreno verjeli v vse, kar počnete, sicer tudi zaslužek ne bo nič vreden. Med junijem in septembrom si sledijo poslovni premiki, ki obetajo nove izzive, vendar naj vaše ambicije ostanejo prizemljene, dokler niso uresničljive. Do konca leta se bodo nekajkrat izmenjali padci in vzponi, samo zato, da končno začnete živeti tisto, v kar ste verjeli že na začetku leta.

Zdravje: Zaradi dejavnega Marsa se v prvi polovici leta varujte predvsem poškodb, ki jih lahko staknete le zato, ker niste bili dovolj previdni ali pa ste bili prehitri prehitri ali premalo pripravljeni na športne izzive. Najbolj izpostavljene bodo noge in glava, ne pretiravajte z napori, predvsem pa večkrat pomigajte bolj umirjeno – plavajte, pojdite v savno, na sprehod . .

LEV

(23. jul.–23. avg.)

Ljubezen: Vaš nastop bo najprej bojevit in napadalen, a sami pri sebi veste, da niste povsem prepričani, kaj čutite. Pogosto se boste vračali v preteklost, čeprav je čas, da se počasi soočite s sedanjostjo in z njenimi dejstvi. V marcu vam bo na pomoč priskočila energija Marsa v Levu, ki bo povzročila manjšo revolucijo, kar zadeva vaša čustva. Spet se boste počutili tako žive in močne, predvsem pa si boste na jasnem, koga ali kaj si želite. Ljubezenska zgodba bo potem postala filmska v vseh pogledih, od vas pa je odvisno, kako srečen bo konec. Lahko vam namignemo, da je v igri prav vse, od prstana na roki do vročih noči, ki so z jutrom pozabljene, izbira je vaša.

Kariera: Po stresnih prvih dveh mesecih leta, ko boste morali predvsem paziti na svoj hrbet, boste z marcem lahko bolj sproščeno zadihali. Ognjena energija planetov vas bo potisnila proti ciljem, ki jih želite doseči, v aprilu boste veljali za deloholika, maja pa bi vsak drug že počival na lovorikah, a ne vi. Z nezmanjšanim tempom boste nadaljevali skozi poletje v jesen, vedno pripravljeni na nove izzive, vedno pozorni na to, kaj se dogaja v džungli. Nekaterim levinjam lahko zadiši menjava službe ali celo tujina, veliko bo odvisno od ponujenega. Oktober in november bosta nadvse dinamična, decembra pa vendarle začnite počivati!

Zdravje: Zaradi retrogradnega gibanja Marsa v prvih treh mesecih leta svojemu zdravju posvečajte več pozornosti, saj bo vaša vitalnost oslabljena, mogoče je celo ponavljanje že kroničnih bolezni. Od pomladi do poletja boste pravi zgled, kako živeti polno in zdravo, kar se bo najbolj odražalo v vašem privlačnem videzu. Naj ostane tako tudi v jeseni!

DVOJČKA

(22. maj–21. jun.)

Ljubezen: Prijateljstvo, druženje in flirt bodo na vašem vsakodnevnem seznamu opravil, resnih čustev se boste izogibali, vendar le zato, ker se bojite njihove globine. Ko bo prišel pravi, bo pomlad in vi boste vzcveteli skupaj z njo. Vaša domišljija bo podivjala in iskala prosto pot, prepuščajte se ji intuitivno, saj boste izjemno čuteči. Maj prinaša nove začetke, tudi za tiste dvojčice, ki ste svojo sorodno dušo že našle. Merkur se bo ‘osvobodil’ svoje retrogradnosti in vam dobesedno razvezal jezik, komunikacija bo postala nekaj povsem drugega. Lepo za začetek poletja, ki bo v nadaljevanju precej delovno in stresno, vendar boste v avgustu in septembru imeli dovolj priložnosti, da nadoknadite zamujeno. Jesen bo počasi, a vztrajno postavila pod vprašaj partnerski odnos. Čakajo vas vzponi in padci, izogibajte se hitenju s pomembnimi odločitvami.

Kariera: Čeprav se boste trudili, da se vam delo ne bi nabiralo, pri tem ne boste tako uspešni, kot bi si želeli, zato vas letos večkrat čaka popravljanje lastnih napak iz preteklosti. To pa nikakor ne bo merilo za vašo uspešnost, saj se boste poslovno ves čas dokazovali. Izkoristite možnost poslovnega sodelovanja s tujino na začetku poletja ali v septembru, ki vam bo na novo odprla oči glede lastne vrednosti. Jeseni ne boste tako polni elana, kot ste bili vajeni, zato svoje izzive izbirajte bolj premišljeno. Nekako po pravilu manj je več.

Zdravje: Že smo omenili stres in naj vas nanj še enkrat opomnimo, saj boste največ zdravstvenih težav imeli prav zaradi napetosti. Gibanje in zdrav spanec sta za dvojčice vsaj toliko pomembna kot zdrava prehrana.

TEHTNICA

(23. sep.–23. okt.)

Ljubezen: Zimsko enoličnost si boste sprva začinili z romantičnimi izleti v preteklost, ki vas bodo za hip ogreli, vendar vam bo to premalo. Obogateni z novim starim spoznanjem boste pričakali prve tople sončne žarke in najprej nastavili svoje srce, ki koprni po ljubezenskih dogodivščinah. Če se ne zaljubite prej, bo majska klasika z brenčečimi čebelami, ki oprašujejo razcvetelo cvetje, naredila svoje. Strast vas bo ponesla v poletje, ki kljub obetom ne bo tako vroče, kot ste pričakovali. No, če začetek ne bo navdušujoč, počakajte na avgust, ki vas bo obnorel tako z nežnostjo kot s strastjo. Mars in Venera se objemata v vašem znamenju, zato bo ozračje ves čas polno ljubezni in erotike. Opremljeni s takšno popotnico se vam za romantiko do konca leta ne bo treba bati.

Kariera: Če res ni treba, se vam nikoli ne mudi, zakaj bi bil začetek leta kaj drugačen? V pomoč vam bo oslabljeno delovanje Marsa, ki bo popustilo šele v marcu, a takrat boste že tako leni, da se boste še komaj premikali. Za stik s stvarnostjo bo poskrbela Venera, ki vas bo spodbudila k novim poslovnim premikom v aprilu, tudi Mars bo spet polno dejaven, zato ne boste stali na mestu. Nekaj denarne suše na začetku poletja naj vas ne potre, saj se z jesenjo na obzorju rišejo novi izzivi, z novembrom pa počitka skorajda ne boste več poznali.

Zdravje: Veliko pozornosti boste posvečali odnosom, ki gradijo vaše zasebno življenje. Prej kot zase si boste vzeli čas za druge, prištejete še nekaj denarnih težav in stresa na delu, pa bo slabo počutje tu. Veliko bolj bo treba poskrbeti za vse, kar prija samo vam.

VODNAR

(21. jan.–18. feb.)

Ljubezen: Pripravite se, kajti prva polovica leta bo milo rečeno turbulentna. Mars v Levu vam pač ne prinaša miru, temveč večno iskanje razumevanja, željo po prevladi, potrebo po akciji in dokazovanju, skratka, dogajalo se bo vse, kar vas hkrati vznemirja in utruja. Morda ne gre za nič velikega, morda je treba izživeti dolgo zimo, vsekakor se bodo odgovori na vaša vprašanja razkrivali vse leto. Izjemno lepi trenutki vas čakajo v avgustu in na začetku jeseni, tako lepi, da lahko nekatere med vami zanese pred matičarja ali čez devet mesecev kar v porodnišnico! Za vas, ki vas duši že varnostni pas v avtu, so to veliki koraki, nekaj previdnosti v decembru pa vseeno ne bo odveč. S pomanjkanjem zaupanja v partnerja pa nikar ne pretiravajte.

Kariera: Ah, spet ta Mars v Levu, ki vas ves čas spravlja ob živce! Tako prav boste imeli, toliko izjemnih vizij boste sposobni, da vas zlato povprečje in konformizem niti malo ne bosta zanimala, kvečjemu odbijala. Ustvarjalnost, po kateri slovite, se bo kljub izvirnosti morala ukloniti pritiskom stvarnosti in denarnih omejitev, vendar nikar ne obupajte. Nasprotno pa bo jesen ponudila možnosti za napredovanje in utiranje poti proti vrhu, sploh če boste znali izbrati sodelavce, ki jih potrebujete. November in december bosta nagradila delovno vnemo, ki ste jo pokazali, zven denarja bo blagodejen za vaša ušesa in dušo.

Zdravje: Zapomnite si: če lahko obvladate stres, lahko obvladate vse. Za zračne vodnarke sta rešitev gibanje in primerna prehrana, ki ne obteži duše, zaradi večnega nemira pa vam priporočamo, da poiščete tudi obliko meditacije, ki vam ustreza.

BIK

(21. apr.–21. maj)

Ljubezen: Leto boste začeli prepričani o svojem odnosu in svojih čustvih, kar se lahko zamaje hitreje, kot pričakujete. Februar bo poln neprijetnih presenečenj, tudi ljubimcev iz preteklosti, ki se lahko vroče vračajo. Čeprav ste romantični, ne pogrevajte juhe, ljubezni, ki se je nekoč že ohladila, rajši naredite prostor novi. April, maj in julij vam bodo po svojih najboljših močeh vrnili vero vanjo, vi le pokleknite pod težo hormonov in začnite uživati. V drugi polovici leta boste iskali odgovore, ki vam bodo spodmikali tla pod nogami. Ne upirajte se ljubezni, ki jo imate pred nosom, ampak poiščite njeno oporo, potrebovali jo boste.

Kariera: Storite, kar morate, da ne boste že na začetku leta imeli prevelikih oči. Velikopoteznost da, vendar s pravo mero občutka in ritma, predvsem pa treznosti. Lepo bo verjeti prijateljem ali sodelavcem, da lahko vse storijo namesto vas, a občutek bo varljiv, saj boste morali najpomembnejše stvari kot vedno opraviti sami. Maj in junij obljubljata poslovni razcvet, v katerem boste lahko dosegli, kar si želite, ter se mirno odpravili na zaslužen dopust. Jesen bo neprizanesljiva, tempo bo neusmiljen, stvari vam bodo prišle do živega. Potrebovali boste močno oporo partnerja in družine, skratka ljudi, na katere se lahko vedno zanesete.

Zdravje: Zima ni ravno vaš letni čas, zato se pazite prehlada – ravno prav nadležen se vam lahko zavleče daleč v pomlad, ko se boste sicer odlično počutili. Ko pride vročina, morate bikice poskrbeti za svojo nežno kožo in je ne pretirano izpostavljati sončnim žarkom, prav tako v mrzli jeseni ne pozabite na kakovostno kozmetiko. Jesen bo stresna, zato naj ne manjka razvajanja, kot so masaže, kopeli, savne . .

DEVICA

(24. avg.–22. sep.)

Ljubezen: Preteklo leto vas je morda naučilo, da si samo z razumom v ljubezni ne morete pomagati in da je treba včasih stvarem pustiti svojo pot. Pomlad vas bo osvojila s hrepenenjem po nedoživetem, vi pa se boste še kar malo obotavljali . . Ne za dolgo, saj bo aprilska Venera v Biku preveč čutna, da vas ne bi zvabila tja, kamor si želite, in tako začela dolgo romantično potovanje skozi maj ter dolgo vroče poletje. Pri iskanju sorodne duše vam zvezde še posebej velikodušno podajajo roko v juliju in avgustu, ko se lahko za kratek hip zadovoljite tudi s približki. Z jesenjo vas bo radovednost nekoliko minila, a le toliko, da se bo s koncem leta pohotno vrnila na prvi tir. Pa ravno takrat, ko boste mislili, da ste zreli za usodni da . .

Kariera: Res je, nagrado za pridnost bi si lahko podelili že januarja, pa vendar. Vsej marljivosti navkljub se boste po polžje premikali, vsaj tja do aprila, ko bodo prvi pomladanski žarki obsijali tudi vašo kariero in seveda vaš bančni račun. Oprezni boste vse do junija, ko se Mars začne sprehajati skozi vaše znamenje, nato pa se boste nemudoma aktivirali. Tudi med poletjem in dopustom bo računalnik vaša najboljša družba, ki vas lahko vedno zadovolji, čas za dosežke pa prihaja šele s septembrom. Jesen bo v nadaljevanju dobičkonosna, še pred koncem leta pa se lahko navdušite nad projekti, ki jih ne boste dokončali v 2010.

Zdravje: Meseci, ko morate bolj pozorno spremljati svoje zdravje, so februar, marec in oktober, takrat bo tudi stres največji. Začnite strogo ločevati med službo in prostim časom, delo naj ne okupira vašega doma.

KOZOROG

(22. dec.–20. jan.)

Ljubezen: Neverjetno, a tudi vam se lahko zgodi, da ljubezen postane pomembnejša od dela in služenja denarja, pa čeprav le prvih nekaj mesecev. Dovolj za preporod, dovolj, da začnete o tem poglavju svojega življenja razmišljati drugače kot do sedaj. Vaš nebesni vladar Saturn se letos večinoma premika skozi Tehtnico, kar bo poudarilo potrebo po sreči v dvoje in nekatere med vami odpeljalo naravnost pred oltar. Za kaj takega imate največ možnosti v aprilu in juniju, pozneje se bo romantičnemu pogledu na svet pridružila tudi vaša pregovorna treznost, ki bo upočasnila drzno ljubezensko delovanje. Tja do novembra boste resni, partner bo preizkušal vašo potrpežljivost, v decembru pa se bodo zvezde na nebu spet prižgale samo za vas, živahno in zaljub­ljeno silvestrovo bo pred vami.

Kariera: Kot smo že omenili, se boste letos prav toliko kot s kariero ukvarjali z zasebnim življenjem in zelo presenetili svoje poslovno okolje. Seveda ustvarjanje družinskega gnezda in podobni intimni načrti ne bodo slabo vplivali na vašo kariero, zagotovo pa bo za vas dovolj velika sprememba že to, da boste raje izbirali nove tapete kot poslovne partnerje in sodelavce. Druga polovica leta, ki jo bosta na začetku najbolj zaznamovala Mars in Saturn v Devici, bo vašo kariero za nekaj mesecev spet postavila na prvi tir in obenem nakazala poslovne smernice do konca leta. Nekaj je gotovo: časi, ko ste živeli samo za službo, bodo nepreklicno mimo. December bo dokazal, da ste sprejemali pravilne odločitve.

Zdravje: Letošnje leto bo primerno tudi za obračun z lastnim zdravjem. Ignoriranje vsega, kar vaše telo potrebuje, lahko pripelje do povečanih težav, ki jih boste občutili kot napade migrene ali bolečine v sklepih, predvsem v hrbtenici. Mehko in nežno si posku­site prisluhniti, da se temu morda vendarle izognete.

RAK

(22. jun.–22. jul.)

Ljubezen: Srečo v ljubezni boste iskali na preverjene načine, tveganja si v začetku leta ne boste želeli, pa tudi sicer to ni vaša priljubljena oblika zadovoljevanja svojih potreb. Z marcem bo vse skupaj krenilo na bolje, dovolili si boste sanjati o pomladanski romantiki in pri tem naleteli na lep odziv, ki ga bo v aprilu osmislila Venera v Biku. Želeli si boste pripadnosti in globokih čustev, ki jih boste konkretno izkazovali tudi sami. Če vas bo na tem pohodu ljubezenska iskra zaobšla, se potolažite, da maj obljublja še večji romantični razcvet, ki vam zaljubljenost dobesedno polaga v srce. Druga polovica leta bo minevala v znamenju ljubezenske sreče, ki bo proti koncu leta še večja. Tako lepo vam bo, da vam bo že skoraj nerodno.

Kariera: Začetek leta vam nikoli ni bil najbolj pisan na kožo, a ko je treba stisniti zobe, se vaša rakova lupina izkaže za bolj trdno od pričakovanj. Zimske viharje boste previharili dokaj mirno, če se boste znali obnašati varčno in potrpežljivo. Marec bo znanilec poslovnih sprememb, a ostanite z nogami na trdnih tleh. Sredina leta bo najbolj stresno obdobje, polno novih stikov in priložnosti, a za večino se bo izkazalo, da so le dodatna obremenitev, ki je ne potrebujete. S septembrom počasi, a zanesljivo prihajajo boljši časi, od oktobra pa bo naraščala tudi vaša finančna varnost. Proti koncu leta bo razlo­gov za zadovoljstvo več kot dovolj.

Zdravje: Prehlad, ta večna nadloga bo vaša zvesta in trdovratna spremljevalka v prvi polovici leta, če ne boste bolj pozorni na svojo prehrano. Ogljikovi hidrati, s katerimi tako radi pretiravate, bodo terjali svoj davek, uživajte več sadja in zelenjave. Večjo vitalnost boste občutili v jesenskem času.

RIBI

(19. feb.–20. mar.)

Ljubezen: V nasprotju z vsemi drugimi znamenji boste vzcveteli že takoj v začetku januarja, kar lahko pripišete blagodejnemu vplivu Jupitra. Brez posebnega razloga boste ljubljeni in zaljubljeni, Venera in Mars si bosta izmenično podajala ljubezensko žezlo ter poskrbela, da bodo zadovoljni tako vaši hormoni kot vaše srce. Nekoliko manj veselo in brezskrbno obdobje bo aprila, zavleklo pa se bo v junij. Saturn vas bo omejeval tam, kjer bi pravzaprav morali uživati, a to je naloga, ki ne zadeva samo vas, temveč tudi vašega partnerja. Od oktobra se bo začela ponavljati ljubezenska pravljica, ki pa se bo tokrat odvrtela v vse svoje skrajnosti – rišejo se možnosti za poroko, skupno življenje v dvoje, širjenje družine . . Nekatere ribice boste decembra oživljale preteklost in stare simpatije, zabavno bo, a nič kaj resno.

Kariera: Jupiter vam do junija napoveduje mirno poslovno obdobje, v katerem se lahko razcvetite prek meja svoje najbolj bujne domišljije. Seveda lahko o bogastvu arabskih šejkov le sanjate, toda priložnosti, s katerimi bi si lahko polepšali finančni vsakdan, ne bo manjkalo. Dokler verjamete vase in v svojo ustvarjalnost, vam bo svet jedel z roke, omejitve, ob katere boste trčili, pa bodo tam zato, da se naučite postavljati se zase. Maj in junij bosta naporna in stresna meseca, ko se boste morali močno dokazovati pred avtoriteto, vendar bo jeseni vse poplačano. Če kdaj, potem si takrat privoščite tisto kajuto na romantični čezoceanki, tudi uredništvo Elle bo veselo razglednice s Karibov.

Zdravje: Najbolj boste morali poskrbeti za svoje živce, ki so varovalke vaše krhke notranjosti. Naj ne mine niti dan, da si zase ne bi vzeli časa za nujno razvajanje. Kadar to lahko storite v dvoje, še bolje, še bolj učinkovito!

ŠKORPIJON

(24. okt.–22. nov.)

Ljubezen: Ves čas bo v vas tlela strast, čeprav boste precej obremenjeni z drugimi stvarmi. Pogosto boste pozabljali na težave, da bi le dobili tisto, česar si želite, a občutek globljega nezadovoljstva bo ostal. Marec bo blago nakazal smer, v katero naj bi se razvijal vaš intimni odnos, to pa je obenem tudi priložnost, da začnete urejati vprašanja, ki vas glodajo. Večje premike boste naredili konec maja in začetek junija, ko se Mars premakne v Devico. Morda boste razmišljali preveč trezno in ravnali preveč po pravilih, a drugače ne boste znali pokazati, koliko vam je do tega, da utrdite svojo ljubezensko srečo. September in oktober prinašata zaljubljenost v zaljubljenost, škorpijonke boste polne visokoletečih romantičnih načrtov za prihodnost, ki jih še pred koncem leta lahko zaokroži nosečnost ali poroka.

Kariera: Ambicij vam nikoli ne zmanjka, več ko jih je, bolj vas obseda tudi ideja, da na vas prežijo ljudje, ki vam ne privoščijo dobrega. Vaša intuicija je vedno vrhunska, zato boste do začetka pomladi ‘očistili’ svoje delovno okolje negativnosti in naredili prostor novim zamislim. Druga polovica leta bo čas, ko boste glede svojih poslovnih pričakovanj bolj skromni, vendar nič manj vztrajni in prodorni. Potrebo po denarju bo zamenjala potreba po vplivu in moči, novembra vam bo pri usvajanju ciljev poleg znanja odlično pomagala osebna privlačnost.

Zdravje: V prvi polovici leta se kljub splošni vitalnosti ne boste mogli izogniti akutnim napadom slabega počutja, ki bodo bolj kot z resnimi zdravstvenimi težavami povezani s stresom in z naporom. Če boste vzdrževali telesno pripravljenost, se vam ni treba bati resnejših zapletov.

Preberite horoskop za znak Vodnar in horoskope za ostala znamenja.    

Najbolj brano