Konjukcija Jupitra in Urana: Največji astrološki dogodek leta 2024 se bo zgodil 20. aprila

15. 4. 2024
Konjukcija Jupitra in Urana: Največji astrološki dogodek leta 2024 se bo zgodil 20. aprila (foto: Profimedia)
Profimedia

20. aprila se bo Jupiter srečal z Uranom v biku. Medtem, ko je Jupiter planet vere, širšega in poglobljenega pogleda na situacijo, sreče in obilja, Uran predstavlja upor, revolucijo in presenečenje. Srečanje teh dveh planetov bo z vidika astrologije močno. 

Verjetno je večina prepričana, da so največji trenutki v astrologiji mrki ali serija neusmiljenih retrogradnih planetov. Da, vendar leta 2024 za največji astrološki dogodek velja preprosta konjunkcija dveh planetov, Jupitra in Urana.

V astrologiji z besedo konjunkcijo poimenujemo poravnavo dveh planetov na istem delu neba, pod istim znakom zodiaka. To je sicer pogost pojav med različnimi planeti, vendar ima poravnava Jupitra in Urana možnost, da vpliva na velike spremembe, manevre tako na makro kot tudi na mikro ravni. Srečanje Jupitra in Urana se namreč zgodi le vsakih 12-14 let. Še bolj redko pa je srečanje Jupitra in Urana v znamenju bika. Vrhunec te konjunkcije se bo zgodil sicer 21. aprila, njen vpliv pa smo čutili že v marca in ga bomo vse do meseca maja.

KAJ JE KONJUKCIJA V ASTROLOGIJI?

Ko sta dva planeta v "konjunkciji", to pomeni, da sta na (ali okoli) istega mesta, v istem znamenju. Če si nebo predstavljate kot velik krog, razdeljen na 12 delov, pri čemer vsakemu delu vlada drugo zvezdno znamenje. Potem si predstavljajte, da se Jupiter in Uran poravnata na isti stopinji v sektorju Bika, ko oba sledita svoji običajni orbiti.

V astrologiji vsak planet predstavlja svoje teme in značilnosti, relativna bližina teh planetov, ko so v konjunkciji, pa predstavlja trk ali zlitje teh tem.

Konjunkcije se dogajajo ves čas med številnimi kombinacijami planetov. Vendar so lahko nekatere posebne kombinacije redkejše od drugih. Zadnja konjunkcija med Jupitrom in Uranom je bila na primer leta 2011, naslednja pa bo leta 2037.

KAJ POMENI KONJUKCIJA JUPITRA IN URANA?

Kot pri vseh planetarnih dogodkih različnim ljudem pomenijo različne stvari. Številni astrologi so mnenja, da bo konjunkcija Jupitra in Urana velik trenutek za širšo družbo. Konjunkcije Jupiter/Uran so zgodovinsko gledano čas velikih revolucij. Torej, obstaja možnost tega tudi tokrat in to bo zelo pomemben trenutek z makro perspektive.

Konjunkciji Jupitra in Urana boste zagotovo priča ali občutili učinke 'trka' tudi na mikroravni. Ta planetarna konjunkcija naj velja kot vabilo, da se otresete vseh omejitev, ki ste si jih naložili sami.

Če veste, kje je bik v vaši astrološki karti, razmislite, kako bi vas lahko planet kljubovanja pripeljal do večjih stvari na različnih področjih. Na primer, če imate bika v svoji 5. hiši romantike, igre in ustvarjalnosti, je lahko konjunkcija Jupitra in Urana pravi čas, da tvegate novo idejo ali ljubimca.

Iščite spontane priložnosti, da rečete da stvarem, ki jih sicer morda ne bi. Sprejmite povabilo, ki ga običajno ne bi, pojdite na zmenek z osebo, ki je nekoliko zunaj vaših običajnih meril. V resnici gre za to, da se osvobodimo  omejitev, v katere smo se zavezali. To bo res razburljivo obdobje.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Izkoristite jih, da dosežete vse, kar ste si zadali: To so najmočnejši dnevi v aprilu + nasveti (za vsako znamenje horoskopa)

Priporočamo tudi: 5 znamenj, ki se jim aprila obetajo spremembe v službi: Čakajo jih odpuščanja in konflikti, 2 znamenji pa celo nova služba ali napredovanje

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk