Reciklaža

Ena izmed tekmovalk šova Slovenski top model je aktivna tudi pri organizaciji izbora Miss Eco, ki bo na Ljubljanskem gradu potekal že 4. novembra. Samanta je k sodelovanju povabila kreatorko Dino Simič - Feretto, ki se že dolgo ukvarja tudi z reciklirano modo in je te dni že končala kolekcijo, namenjeno finalistkam za miss Eco.

Reciklaža - Foto: Fotografija Lea

Dina je poznana po svojih nenavadnih, a zato toliko bolj prepoznavnih oblačilih in tudi tokratna kolekcija je taka. Vrsta pisanih in živobarvnih unikatnih oblačil je že pripravljena na stojalu za nove lastnice – kandidatke in finalistke izbora Miss Eco.

Reciklirana moda

Z reciklirano modo se Dina ukvarja že nekaj let. Oblačila ustvarja iz že uporabljenih ali zavrženih kosov tekstila ali proizvodnih odpadkov. Tovrstna moda je čedalje bolj zaželena in uveljavljena tudi po svetu, zlasti v zadnjih letih, ko se vse bolj posvečamo ohranjanju narave in okolja, saj veliko pripomore tudi k manjšemu onesnaževanju.

Za enakimi cilji pa stremi tudi Samanta Škerjanec, ki želi na zavest Slovencev vplivati tudi z izborom Miss Eco. V komisiji Samanta načrtuje tudi visoka, celo ministrska imena in prav vsaka od kandidatk je morala že izdelati projekt, ki bo učinkovito pripomogel k ohranjanju našega okolja. (Lea)

Najbolj brano