Maja Fučak, zmagovalka Slovenskega Top Modela

Zmagovalka prvega Slovenskega Top Modela je 17-letna Maja Fučak, ki je moda pred oddajo sploh ni kaj pretirano zanimala.

Maja Fučak, zmagovalka Slovenskega Top Modela - Foto: Fotografija Paolo Esposito, Fotografija Fulvio Grissoni, Fotografija Tomo Brejc, Fotografija Aleš Bravničar, Fotografija Mimi Antolović, Fotografija Miran Juršič, Fotografija Mitja Božič, Fotografija Matjaž Tančič, Fotografija Aleksander Štokelj

Kako se počutite kot zmagovalka Slovenskega top modela?

Odlično, sploh ne vem, kaj to zdaj pomeni, saj potrebujem malo časa, da dojamem, kaj se je zgodilo. Vem kaj in koliko ta zmaga pomeni meni, ampak ne vem, kaj to na splošno pomeni, kaj bo zdaj to pripeljalo s sabo. Ampak komaj čakam, da vidim, kako je videti modni svet. Vem, da bom zaradi tega lahko nabrala dobre izkušnje in komaj čakam prihajajoče leto. Zdaj, ko je vsega konec čutim olajšanje, saj ni več napetosti.

Kateri pozitivni in negativni komentarji od žirije, so vam najbolj ostali v spominu?

Že nekajkrat so mi rekli, da imam brezčasno lepoto, kar je vsekakor pozitivno. Negativen komentar, ki sem si ga zapomnila in poskusila delati na njem, pa je to, da imam med hojo eno roko trdo in nepremično.

Ste imeli kakšne izkušnje pred oddajo?

Ne, nobenih. Je pa res, da sem se, ko sem bila mlajša rada fotografirala in ob tem poskušala delati čim več različnih izrazov.

Kaj vam je bilo najtežje pri celotni izkušnji v Slovenskem top modelu?

Najtežje mi je bilo na začetku, ker sem kar naenkrat živela s toliko dekleti, kar je pomenilo veliko prilagajanja. Naporno je bilo tudi čakanje na fotografiranja. Ampak zdaj ko pogledam nazaj, mi ni bilo težko, če pa bi me vprašali med snemanjem, bi morda drugače odgovorila.

Če bi delali v tujini in bi nek znan oblikovalec zahteval, da vam drastično spremenijo videz, bi to pustili?

Če bi bilo vse skupaj na nivoju, bi pustila. Se pravi, če bi šlo za nekega priznanega oblikovalca z izkušeno ekipo, bi seveda pustila, saj bi jim zaupala, da ne bi naredili kar nekaj.

Katera je bila po vašem mnenju vaša največja konkurentka?

Mislim, da Lea, saj res obvladala vse. Vedno se je trudila in pri vseh izzivih, je dala vse od sebe, čeprav ji ne bi bilo treba za končno zmago. Ima močen karakter in ima občutek za igranje. Ves čas sem bila prepričana, da bo prišla med zadnji dve, no na koncu ji je uspelo priti med zadnje tri.

Kaj ste se naučili v Slovenskem top modelu?

Naučila sem se pogovarjati z novinarji, saj smo morali večkrat na dan dajati izjave. Zato sem se naučila, kako komunicirati z njimi.

Kaj so po vašem mnenju vaše slabosti in prednosti?

Trenutno je moja slabost moj nasmeh, ki se mora še popraviti, in višina, ki pa je ne morem spremeniti. Moji prednosti pa sta moj obraz in postava.

Vas moti, da ste si morali odstranjevati piercinge pred vsakim fotografiranjem?

Ne, sploh me to ne moti, ker jih z veseljem dam ven, tudi če mi nekdo reče, da naj jih pustim notri. Rada jih dam ven, ker se na fotografiji prelevim v nekoga drugega. In všeč mi je, ko vidim fotografijo, na kateri sem brez piercingov in sem kot druga oseba.

Kaj boste zdaj, se boste posvetili manekenstvu, šoli ali fotografiji?

Šolo bom nadaljevala, ob tem pa bom poskušala čim več delati kot manekenka in čim bolje izkoristila naslov, ki sem ga osvojila. Fotografijo bom še malo pustila na strani trenutno.

Meta Kač

Najbolj brano