Nagradno: paket sivke, vina in oljčnega olja

Pripravili smo slastno in dišečo nagradno igro v kateri se lahko potegujete za paket opojno dišeče sivke + okusnega vina Malvazija + kakovostnega olivnega olja.

Poletje, 28. 6. 2011
Nagradno: paket sivke, vina in oljčnega olja - Foto: Shutterstock

Vse kar morate storiti je, da odgovorite na nagradno vprašanje:
- Kje na hrvaškem proizvedejo največjo količino oljčnega olja?

Pravilni odgovor pošljite na naš elektronski naslov (nagrade_elle@adriamedia.si) s pripisom Poletje in s svojimi osnovnimi podatki (ime, priimek, kraj bivanja) vse do vključno 10. julija.

Pozor

S sodelovanjem v nagradni igri potrjujete, da ste prebrali splošne pogoje, ki veljajo za nagradno igro Shiseido in se z njimi strinjate.


MALVAZIJA

Istrska malvazija je vinska trta in sorta belega vina iz družine malvazij ter eno najpomembnejših vin na Hrvaškem . Gre za suho, zlato – rumeno vino z zelenimi odtenki, polnega okusa s prepoznavno sortno aromo in prijaznega ter zaokroženega okusa. Malvazijo sortiramo pri temperaturi od 10°C ob jedeh z zelenjavo, testeninami v sirovi in smetanovi omaki, dimljeni ribi, kuhani in pečeni beli ribi ter kuhani teletini in svinjini.

OLIVNO OLJE

Oljčno olje, ki je že stoletja znano po svoji vrednosti tako v gastronomiji, kot tudi v alternativni medicini, je eden izmed pomembnih proizvodov  tudi na Hrvaškem. Oljčno olje se proizvaja v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji. Na Hrvaškem se največ oljčnih olj proizvaja na otoku Braču, ki ima več kot 500.000 oljčnih dreves.

SIVKA

Hrvaška sivka se zaradi ekološke pridelave in ročnega sejanja in žetve uvršča med najbolj kakovostne v Evropi. Na najbolj sončnem hrvaškem otoku Hvaru se goji v idealnih klimatskih pogojih in na ugodnih gričevnatih tleh. Sivka je idealen spomin, ter koristen in praktičen spominek, ki je primeren za avtomobil, pisarno, hišo. Zaradi njegovih zdravilnih lastnosti in opojnega vonja pa se priporoča proti stresu, glavobolu, za krepitev imunskega sistema.

Nagrajenka: Marinka Detečnik, Podgorje

Najbolj brano