Če vam še vedno ni uspelo smiselno spakirati ...

Vam nikakor ne uspe skupaj zložiti vsega, kar bi radi vzeli s seboj ? Postajate vse bolj tečni, ker ste prepričani, da so vse spakirane stvari absolutno nujne? No, morda pa le niso …

Poletje, 30. 6. 2011
Če vam še vedno ni uspelo smiselno spakirati ... - Foto: Shutterstock

Katera oblačila vzeti s sabo, je seveda odvisno od tega, kam potujete, kako in kakšen je vaš slog oblačenja.Nikoli ni odveč, če s seboj vzamete nekaj toplega, predvsem pa je koristno, da ste pripravljeni na večplastno oblačenje. Če imate več oblačil, ki jih lahko oblečete drugo prek drugega, se lahko prilagodite različnim temperaturam.

Pravilo št. 1: Naredite si seznam

  • Pred pakiranjem si naredite seznam, na katerega boste vključili vse, kar boste potrebovali, kot so osebni dokumenti, potovalna lekarna ...
  • Ko ga napišete, preverite, ali resnično potrebujete vse, in prečrtajte nepotrebno.

Pravilo št. 2: Skrbno izberite potovalno nego in kozmetiko

Embalaže naj bodo velike le toliko, kot boste potrebovali njihove vsebine na potovanju. Pri zdravilih in kozmetiki upoštevajte tudi navodila za shranjevanje. Zdravila vzemite iz škatlic, jih z navodili vred ovijte z elastiko in ko boste to naredili z vsemi, bo v kozmetični torbici še enkrat toliko prostora. Kupite si tudi mini zobno ščetko, mini pasto in mini šampone. Prihranek prostora bo ogromen.

Pravilo št. 3: Kaj obleči, kaj obuti?

  • S seboj vzemite več tanjših oblačil, ki jih lahko oblačite po plasteh.
  • Vzemite čim več univerzalnih oblačil, ki jih lahko uporabite za različne priložnosti – na primer tuniko, ki jo lahko nosite na plaži čez kopalke, zvečer pa jo oblečete v kombinaciji s pasom in belimi hlačami. Videti boste privlačne in primerne za poletno večerjo ob morju.
  • Oblačila lahko operete in/ali zlikate tudi na dopustu, zato ne pretiravajte z njihovo količino.
  • Pri seznamu čevljev zaradi njihove teže ne pretiravajte; vzemite tiste, ki jih resnično potrebujete. Ali pa izberite ene, za katere se vam zdi, da so nevtralni, na primer cokle. Primerne so tako za na plažo kot za na sprehod.
  • Tudi pri nakitu bodite premišljeni, raje vzemite manj, sploh pa ne vzemite dražjih kosov.

Pravilo št. 4: Več je manj

  • Kar bi želeli vzeti s seboj za vsak primer, raje pustite kar doma, saj je zelo verjetno, da tega ne boste potrebovali.
  • Nujno – ne pozabite na potovalno lekarno!

 

Najbolj brano