TIKA HRIBAR IN TAJKA SELAN: "Kozmetika ne briše gub."

3. 2. 2023
TIKA HRIBAR IN TAJKA SELAN: "Kozmetika ne briše gub." (foto: Anja Kralj)
Anja Kralj

Tokratna epizoda ELLE podkasta je lepotno obarvana, saj sta za njegov mikrofon sedli Tika Hribar in Tajka Selan, strokovnjakinji na področju nege kože in sodobne kozmetike. S podajanjem svojega širokega nabora znanja na strokoven, a razumljiv način, ozaveščata in izobražujeta številne ljudi. Tajka, kozmetologinja, in Tika, poznavalka nege kože, sta nedavno s skupnimi močmi spisali priročnik Živjo, lepa koža za ljudi vseh starosti in tipov kože, ki se želijo počutiti in izgledati fantastično. Bralcem pomagata razumeti, zakaj je pomembna osnovna nega, kako izbirati izdelke za svojo kožo, na kakšen način sestaviti svojo rutino z aktivnimi sestavinami in kateri triki lahko pripomorejo k reševanju kožnih težav. Od zgradbe kože do plastenja in napredne nege – vse je na enem mestu. Sami med drugim pravita, da lahko zelo hitro ugotovimo, če nam kozmetika ne odgovarja. "Ni potrebno čakati mesec ali dva." 

Poslušate nas lahko tudi na: APPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS  

Z voditeljico Elle podkasta, katerega tokratni pokrovitelj je blagovna znamka Eucerin®, modno in lepotno urednico Elle, Petro Windschnurer, sta med drugim govorili o svoji ljubezni do kozmetike, njunem novem projektu, kozmetičnih sestavinah in po poti pogovora razbili še nekaj kozmetičnih mitov.

Povedali sta, da se vse začne pri osnovah:

"Zanemarjamo osnovne sestavine, ki so bistvene za zdravje kože. Lahko si naneseš milijon aktivov, vendar če ne poskrbiš za zdravje kože, ta ne bo videti dobro."  

Zaupali sta tudi svoje osebne favorite za lepo kožo:

"Meni osebno je azelaična kislina najboljša aktivna sestavina. Z njo lahko pristopimo k različnim kožnim problematikam." 

S poslušalkami sta delili, kateri izdelki kot potrošnici nagovorijo njiju:

"Ne uporabljam kozmetike, ki deluje zastraševalno. Namesto, da bi v prvi vrsti navedli kaj vse izdelek vsebuje, navajajo kaj ta ne vsebuje."

Pogovor je bil iskren in realen:

"Brisanje gub je v domeni kirurgov." 

Blagovna znamka Eucerin®, tokratni pokrovitelj Elle podkasta, je že več kot 100 let predana razvoju dermokozmetične nege kože. Izvaja revolucionarne medicinske raziskave na področju kože in razvija učinkovite ter klinično preizkušene inovacije za nego, ki jih koža izjemno dobro prenaša. Izdelki Eucerin® ščitijo, izboljšajo in ohranjajo zdravje in lepoto kože ljudi. Ob vsem tem se dobro zavedajo, da učinki njihovih inovacij za nego kože segajo globlje od samega videza kože. Reševanje težav s kožo ljudem namreč podari boljše počutje, vpliva na njihovo splošno stanje in vsakdanje življenje. Zato tudi verjamejo v moč dermatološke nege kože, ki spreminja življenje. Zaradi vsega naštetega predstavljajo nepogrešljivi del v življenju številnih ELLE žensk. Več o ponudbi znamke Eucerin® najdete na njihovi spletni strani.

Tega in ostale ELLE podkaste si lahko ogledate na platformi Metroplay.

Preberite še: Pet modelov hlač, ki bodo v letu 2023 bolj popularne kot skinny jeans

Priporočamo tudi: V središču Ljubljane se je odprla prva Douglas parfumerija pri nas (In mi smo jo že obiskali!)