Nagradno: prhanje + kopel

Saj se še spomnite humorne zgodbice, ki je krožila po naših e-naslovih?

Malo za hec, malo zares :)

Nagrade, 5. 5. 2009
Nagradno: prhanje + kopel - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Kako se tušira ženska?

Ženska se sleče in perilo lepo odloži v košaro za umazano perilo. Obleče kopalni plašč in se oblečena vanj sprehodi do kopalnice. Če med potjo do kopalnice sreča moža, se še bolj pokrije s kopalnim plaščem in vstopi v kopalnico. Tam se najprej zaustavi pred ogledalom, prešteje nove gubice na obrazu, obrvi, ki jih bo treba populiti in narastek, ki ga bo treba pobarvati. Sleče kopalni plašč, in si v ogledalu ocenjuje svoje telo. To jo seveda spravi v nejevoljo in sklene, da jutri pa res začne z zdravo prehrano. Poišče brisače: eno za obraz, eno za roke, eno za noge in eno za hrbet. Nato vzame gobo, stopi pod prho in si umije lase s šamponom, ki ima 86 vitaminov in super obnavlja njene lasne konice. Nato si lasišče spere in si ga deset minut masira z balzamom, ki je izdelan na podlagi samih zelišč in pomirja lasišče. Potem si prične umivati obraz z biološko pridelanim milom, ki ima ravno pravi faktor vlažnosti, da ne izsuši kože na obrazu, na katerem se je tu in tam že naredila kakšna gubica. Vzame pripomoček za masiranje predelov zadnjice in bokov, ter se z njim drgne toliko časa, da je že čisto rdeča. Zaključi z britjem nog ter pazduhe in izmenjavo mrzle/tople vode, ki pomaga pri boljši cirkulaciji kože. Izstopi iz kabine za tuširanje, se obriše z brisačo in nato vsaj deset minut masira telo s kremo za vlaženje kože, nato s kremo proti celulitu in nazadnje še s kremo proti vraščanju dlačic. Odide v spalnico, med potjo do tja pa je seveda skrbno zakrita s kopalnim plaščem, da je slučajno mož ne bi videl.

In kako se tušira moški?

Sleče obleko, jo zmeče na tla in se ponosno razkazuje pred ženo, če je doma. Stopi pod prho, si umije obraz, včasih tudi z milom, če ga najde. Med tuširanjem glasno spusti prdec in se pri tem spet smeje sam sebi in zavpije ženi, če ga je slišala. Med tuširanjem se v kabini polula, nato pa izstopi iz kabine, se nemarno obriše in odkoraka v sobo, kjer se v minuti obleče.

Podarjamo

  • Diamond Touch kremno olje za prhanje in
  • Diamond Touch kremno oljno kopel.

Nagradno vprašanje:

Bolj za hec kot zares: kaj mislite o zgornjem stereotipu?

Odgovore sprejemamo do srede, 13. maja, na naš e-naslov.

POZOR!

Poleg odgovora v sporočilu nujno pripišite svoje osebne podatke (ime, priimek, naslov in mobilno številko), ker prejetih sporočil brez teh podatkov žal ne bomo mogli upoštevati.

Nagrajenki:

Sandra Prosen, Škofja Loka

Stereotip tuširanja ženske in moškega je vsekakor opisan zelo nazorno. Mogoče je veljal včasih, a zdaj ni več toliko razlik med tuširanjem ženske in moškega. Res je, da so ženske še vedno tako natačne in stroge do sebe, a tisti konec, ki pravi, da se ženska skrbno skrije v kopalni plašč, preden odide mimo moža . . No to pa ne drži povsem! Mislim da je več žensk, ki se zapeljivo sprehodijo mimo moža, v pričakovanju . . Tudi moški so tisti, ki vse bolj skrbijo za svoj videz in posledično porabijo v kopalnici več časa. Je že res, da ne uporabljajo kombinacije dnevne in nočne kreme, pa tonikov itd., je pa res to, da tudi moški vse bolj dajejo poudarek na to, da lepo dišijo (in tako posledično uporabijo milo za telo, ki za sabo pušča prijeten vonj). To da se pa razkazujejo pred ženami . . pa mislim da še vedno kar drži :-)

Teja Rot, Ljubljana

Menim, da je stereotip o tuširanju ženske nadvse pretiran. Sama se stuširam zelo hitro in sploh ne uporabljam kakšnih posebnih pripravkov. Seveda sem pozorna, da kupim kvalitetni izdelek za tuširanje, ki ga porabim do zadnje kapljice. Moški stereotip se morda bolj približuje resnici - ti so pri tuširanju definitivno bolj sproščeni in neolikani kot ženske :) Kar se pokrivanja tiče, smo ženske precej manj sramežljive in se rade sprehajamo gole po stanovanju, torej navedeno oblačenje v kopalni plašč sploh ne drži. Ocenjevanje je res nekoliko bolj prisotno, vendar z moškimi ni nič drugače. To je moj prispevek k stereotipom - malo za hec, malo zares.

Najbolj brano