Nagradno: boj proti celulitu

Začenja se sezona razgaljenih oblačil, kopalk in (pre)kritičnih pogledov na naša telesca, ki so imela blažen mir vse od novoletnih praznikov.

Nagrade, 22. 4. 2009
Nagradno: boj proti celulitu - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Možnosti v boju z nadlogo je več in verjetno je smiselno se nebodigatreba lotiti z vsem orožjem. A vseeno to storimo pametno in potrpežljivo.

Pazimo na prehrano, kar pomeni, da v vsak obrok vklopimo čim več sveže zelenjave in hitre malice zamenjajmo z različnim sadjem. Spijmo vsaj dva litra vode na dan in resno okrepimo frekvenco gibanja. In seveda, pomagajmo telesu s kozmetičnimi pripravkiali ali hranljivimi koncetrati, kot je denimo inneov.

Nagradno vprašanje.

  • Kakšna je razlika med celulitom in celulitisom?
30. aprila e-naslov

Pozor!

Nagradna igra je zaključena

Srečna nagrajenka je Nuša Butala, Črnomelj.

In še pravilen odgovor . .

Celulitis je bakterijska okužba kože in tkiva pod njo. Povzročijo ga različne bakterije, najpogostejša je Streptococcus. Druga vrsta bakterij, ki lahko povzroči celulitis so stafilokoki.

Celulit je maščobno tkivo, ki nastane zaradi zastoja tekočine v tkivih in je posledica slabe prekrvavitve. Prizadene boke, stegna, zadnjico in druge predele telesa, kjer je nakopičena maščoba, tudi trebuh in nadlahti. Celulit je želatini podobna snov sestavljena iz maščobe, vode in nerabnih snovi ujeta tik pod kožo.

Več na to temo si lahko preberete v prispevku Razlikujmo: celulit in celulitis.

Najbolj brano