Vrnitev džinsa: To poletje bo modro!

Ne zgodi se pogosto, da velike modne hiše in oblikovalci dobesedno ponorijo za džinsom.

Moda, 15. 3. 2016
Vrnitev džinsa: To poletje bo modro! - Foto: Profimedia

Trpežna modra tkanina je v modi sicer doma vsak dan, a letošnja pomlad in poletje jo bosta ob delikatnih čipkah in satenu izstrelila med najpomembnejšo modno elito. Pravzaprav gredo po logičnem modnem izračunu vsi trije materiali čudovito vštric. Kakšne so torej napovedi?

V džins bodo odeti vsi oblačilni kosi, čeprav bo poudarek še vedno na hlačah in krilih. Zadnja so dolga vse do tal in jih je od hlač velikokrat zelo težko razlikovati, še zlasti ker v novi sezoni džinsu sledi ekstra volumen. Res je, hlače iz džinsa bodo skrajno široke (ne le na dolžini) in bi jih lahko brez težav poimenovali kar hlačno krilo.

Medtem ko se bodo sprehajale med različnimi modrimi odtenki, se z bogatimi volumni spoprijemajo tudi srajce, jakne, plašči in škatlasti topi (kot bi bilo iz džinsa lahko oblikovati drugačnega), kombinezoni pa se edini pravilno 'držijo' linij ženskega telesa.

Druga novost, ki je džinsu dala pravi modni zalet, je allover look, ki k hlačam iz džinsa že izbira jakno iz džinsa, srajco in top, če nič drugega, pa vsaj moder kimono plašč z obrobo iz te tako popularne tkanine. Obdelavo so oblikovalci tokrat omejili zgolj na raztrganine in našitke, klasično drgnjenje za ponošen videz pa je tokrat stopilo nekaj korakov nazaj. Ni kaj, modro bo to poletje. 

Tekst: Petra Windschnurer

Fotogafije: Profimedia

Najbolj brano