To so nam Joker Out zaupali o tem, kaj bodo nosili na Pesmi Evrovizije 2023

Ne navdušujejo nas le s svojo glasbo, temveč tudi svojim kreativnim izražanjem na področju mode.

Moda, 9. 12. 2022
To so nam Joker Out zaupali o tem, kaj bodo nosili na Pesmi Evrovizije 2023 - Foto: Primož Lukežič

Po tem, ko smo včeraj poročali, da nas bo na naslednjem izboru za Pesem Evrovizije, ki se bo pomladi odvil v kultnem Liverpoolu, zastopala naša priljubljena glasbena skupina Joker Out, smo fante povprašali, ali že vedo, kaj bodo na tem odmevnem nastopu nosili. Njihova vizualna podoba je namreč prav tako močna kot njihova glasba, tukaj pa pomembno vlogo odigra tudi moda. In tega se fantje še kako dobro zavedajo.

Za naslovnico albuma Demoni in koncert v Križankah je namreč najbolj vroča glasbena zasedba ta hip sodelovala z oblikovalcem Damirjem Rakovićem, ki stoji za modno znamko Ponorelli. O prvem sodelovanju so nam fantje povedali, da so pravzaprav pustili več svobode Damirju kot sebi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joker Out (@joker_out_official)

Kitarist in član skupine, Kris Guštin, je o njem povedal naslednje: "Rekli smo mu, naj naredi nekaj čisto odštekanega, in skombiniral je pet videzov, ki sploh nimajo povezave drug z drugim, vendar skupaj zelo dobro delujejo, ker je bil koncept naslovnice albuma tak, da mora vzbujati malce neprijeten občutek, ko jo pogledaš. To se je moralo odražati tudi pri videzih in res je dobro zadel."

Na včerajšnji tiskovni konferenci so fantje veliko novico oznanili v odličnem stilu.
 

Ali bodo Joker Out sodelovali z njim tudi pri tem velikem mejniku, še zaenkrat ni znano, je pa Bojan Cvjetićanin, frontman skupine, na naše vprašanje, ali bodo sodelovali z domačim oblikovalskim imenom odgovoril z "načeloma ja, ampak še nismo zares tam". Fantje so nam prav tako zaupali, da njihove modne oprave iz včerajšnje tiskovne konference, kjer so napovedali svoj nastop na Pesmi Evrovizije 2023, ne napovedujejo stila modnih oprav, s katerimi bodo maja predstavljali naše barve v Liverpoolu.

Nadarjeni glasbeniki se konec tega tedna odpravljajo v Hamburg, kjer bodo posneli album za mednarodno tržišče in ustvarili tudi skladbo v slovenščini, ki bo predstavljala našo državo na Pesmi Evrovizije 2023. Pri tem jim bosta pomagala izkušena producenta Žare Pak in Todd Burke. Skladba bo slovenski in tuji javnosti predstavljena v posebni oddaji RTVS 4. februarja.

Naj dodamo, da so Joker Out le nekaj dni pred objavo te velike novice prejeli letošnjo nagrado Elle Style Awards v kategoriji Elle glasba, katere pionirji so. Navdihujejo nas namreč s svojo svežino, dobro energijo, neizmerno unikatnostjo in seveda z odlično glasbo. Nedavno so izdali album Demoni, ki se ponaša z unikatnim zvokom, besedili, ki se vtisnejo v posameznika, ter konec koncev z izjemno vizualno podobo članov skupine, ki njihovemu celostnemu vtisu dodaja prav posebno karizmo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Slovenija (@elleslovenija)

Gregor Zalokar, medijski predstavnik skupine, je tako na vprašanje, kako dolgo so morali to novico fantje držati zase, na včerajšnji tiskovni konferenci, hudomušno odgovoril, da so to zagotovo vedeli že na prireditvi Elle Style Awards. Z njo so bili namreč seznanjeni že kakšen mesec prej, preden je prišla v javnost. Ali je bilo takšno veliko skrivnost tudi težko obdržati zase? Jure Maček, bobnar skupine, nam je zaupal, da to res ni bila najlažja naloga.

Poleg predstavljene pesmi, se veselimo videti, kakšen bo njihov končni modni izbor. Ne dvomimo, da bo ta dobro odražal skupino in vse, kar ta predstavlja.

Pripravila: Ajda Gregorc

Fotografije: Primož Lukezic, Aleksandra Saša Prelesnik in Adrian Pregelj

Grafika: Anja Kralj

Priporočamo tudi: To je glasbena skupina, ki nas bo zastopala na Evroviziji 2023

Preberite še: Z rdeče preproge Elle Style Awards 2022: Oglejte si glamurozne videze nagrajencev in gostov

Najbolj brano