V modo se vrača "anti-modno" gibanje, ki je prevladovalo začetku stoletja

9. 2. 2024
V modo se vrača "anti-modno" gibanje, ki je prevladovalo začetku stoletja (foto: Profimedia)
Profimedia

Normcore je neobremenjen s trendi, a kombinacija bele majice, kavbojk, superg in kape s šiltom lahko vseeno deluje modno. 

Modna industrija, ciklična in konstantno spreminjajoča se, je bila v zadnjih letih priča neskončnim mikrotrendom, minimalizmu pandemijskega oblačenja in maksimalizmu post-pandemijskega obdobja. Letos se kot odgovor vsemu kaosu sodobnosti uveljavlja normcore, trend, ki poudarja anti-modni sentiment in nosljiva, udobna oblačila.  

Normcore se je razvil kot odgovor raznim hipsterskim trendom iz 2010-ih, ki so temeljili na potrebi po edinstvenosti. Njegova esenca je sprejemanje običajnega na moden način – pomislite na filmske ikone iz devetdesetih, kot sta Meg Ryan in Julia Roberts, ali na tehnološke velikane, kot je Steve Jobs, ki so svoj preprosti slog spremenili v značilen videz. Kosi, ki zaznamujejo normcore, so udobne kavbojke, prevelike jakne (po možnosti iz flisa), robustne superge in kape s šiltom.  

Anti-trend se je v sodobni preobleki tihega luksuza ponovno pojavil že po pandemiji. Obe verziji zagovarjata preprostost, vendar tihi luksuz ohranja pridih razkošja, za katerega normcoru ni mar. Zvezdnice, kot so Hailey Bieber, Kendall Jenner in Cara Delevingne, v svojem prostem času popolno poosebljajo normcore, medtem ko znamke, kot so American Apparel, Patagonia, North Face in New Balance gradijo in oglašujejo njegovo vizualno podobo. 

Profimedia

Fotografije: Pinterest & Profimedia

Preberite še: Po skinny jeansu se v modo vrača še bolj nepričakovan trend kavbojk, ki smo jih oboževali pred nekaj sezonami. Jih še imate?

Priporočamo tudi: MODA 70-IH SE SREČA S SODOBNIMI SILHUETAMI V KOLEKCIJI P/P24 H&M STUDIO

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan