Umetnost nakupovanja: Gledamo naprej, v jesen

Ni še konec poletja, naša modna urednica Petra Windschnurer pa že razmišlja, kaj bo nosila naslednjo sezono.

Umetnost nakupovanja: Gledamo naprej, v jesen - Foto: Aleksander Štokelj, imaxtree

Saj vem, kaj si mislite. Vraga, ta pa res nima miru. Julij je, čas razprodaj, kaj lahko še kupi za to sezono? Ja, za to sezono res nič več, lahko pa znižana oblačila in dodatke kupim za naslednjo. Če vprašate mene, so to zmeraj najboljši nakupi. In sodeč po videnem, spisek ne bo prav kratek. Najbolje, da kar začnem.

Puloverji z motivom

Nič hudega ne bo, če boste v jesen zakorakali s tigrom namesto z bambijem ali sedmim očesom. Pulover iz trikotaže z različnimi motivi ostaja priljubljen kos stilistov, ki ga kot obvezno oblačilo slavijo v kombinacijah s krili, hlačami ali zgolj z zelo visokimi škornji.

Kar nekaj dobrih primerkov (ne le tigrov) boste našli v trgovinah s cenovno ugodnimi oblačili: Zara, Promod, H & M ... Pa še dodatno bodo znižali cene.

Salonarji na konico

Salonarji, balerinke in gležnjarji so tudi v naslednji sezoni začinjeni s špico. Ta je ravno prav dolga in čisto na konici rahlo ovalna (pozabite na modele, ki jih imate v omari s konca devetdesetih in so vašo številko noge povečali za vsaj dve številki). Kar nekaj koničastih modelov, ki jih lahko kot povsem aktualne nosim jeseni, najdem v Galeriji Emporium.

Modra barva

Michael Kors

Kupujte modro. Dobesedno, kajti barvna izbranka za naslednjo zimo je prav modra. Električno modra, azurno modra in kraljevsko modra. Še dobro, da je modro tudi poletje. Kombinirali jo boste s črno ali s samo seboj. Če mi uspe najti res lepo modro obleko in hlače, bom nakup zagotovo označila za modrega. Smer Max Mara (Sportmax), Bershka, Stefanel ...

Prosojnost v črnem

Kako lepa je črna barva poleti, lahko vidite v naši tokratni modni zgodbi na strani 60 in tukaj. Njena odlika so prosojni materiali. Enako zgodbo bo črna barva pripovedovala tudi pozimi, zato v svojo nakupovalno košarico brez oklevanja spustite dolga prosojna krila, srajce, obleke, tope. Ne pozabite na čipko, tudi ta sodi v razred prosojnih adutov za naslednjo sezono. Izbrala sem Dieslovo obleko (Emporium), katere všitki so izdelani iz džinsa. Nosim jo lahko tudi brez podloge in vem, da se ji bo dobro podala karirasta srajca.

Živalski vzorci

Ste mislili, da jih bo odpihnil prvi jesenski veter? Kje pa! Z njim bodo na modno prizorišče ob pitonu in gepardu (najbolj aktualnih vzorcih poletja) priplesali še tigri, žirafe in zebre. Nosili jih boste pomešane med seboj ali ob enobarvnih oblačilih v rjavi, črni in beli. Ker bodo mojo naklonjenost živalskemu instinktu zadovoljili Zarini salonarji izpred šestih sezon, bom preostalim privrženkam 'grrr scene' samo namignila, kam po živalske vzorce na razprodajah: v trgovine Topshop, Marella, Marc Cain, H & M in Zara.

Najbolj brano