Aktovke iz Cambridgea osvajajo svet, svojo ima celo »Don Draper«

Aktovke družinskega podjetja Cambridge Satchel Company so že nekaj časa pravi hit med zvezdnicami, zdaj pa jih bo nosila tudi ekipa nadaljevanke Oglaševalci.

Foto: Asos

Matthew Weiner, ustvarjalec te kritiško priznane serije, ki se v nedeljo po daljšem premoru s peto sezono vrača na ameriške tv-ekrane, je v znak zahvale celotni zasedbi in snemalni ekipi Oglaševalcev podaril posebej v ta namen izdelane aktovke Cambridge Satchel.

Navdih: Harry Potter
Zgodba tega podjetja, ki prerašča v pravi imperij, sega le nekaj let nazaj, natančneje v leto 2008, ko je ustanoviteljica Julie Deane želela zbrati dovolj denarja, da bi svojo šestletno hčer lahko prepisala v drugo šolo, saj so jo v takratni ustrahovali. Zato sta skupaj z materjo Fredo Thomas kar na kuhinjski ustvarili model šolske torbe, kakršno bi po njunem mnenju z veseljem nosil Harry Potter, čarovniški junak izpod peresa J. K. Rowling.

Rodilo se je podjetje The Cambridge Satchel Company, ki je skoraj čez noč postalo fenomen. Njihove usnjene torbe z retro pridihom zdaj prodajajo v 86 državah po svetu, nosijo pa jih mlade zvezdnice in ustvarjalke trendov, kot so Alexa Chung, Zooey Deschanel, Elle Fanning

Dodajte osebni noto
Zdaj bomo morda s takšno torbo videli tudi January Jones, Christino Hendricks in Jona Hamma, televizijskega Dona Draperja, saj so kot člani zasedbe Oglaševalcev v dar dobili prav te aktovke, in sicer klasični model v temno rjavi. Na torbe, ki jih je svojim sodelavcem ob koncu snemanja pete sezone nadaljevanke podaril Weiner, je vgraviran logotip oglaševalske agencije Sterling Cooper Draper Pryce, izmišljenega podjetja, v katerem se odvija zgodba serije.

Seveda ni naključje, da so igralcem in ekipi podarili prav te torbe, saj je njihova velika oboževalka Janie Bryant, kostumografinja Oglaševalcev. Sama trenutno nosi različico Cambridge Satchel v neonsko rumeni. V podjetju, ki ima, kot pove že ime, sedež v Cambridgeu, so morali za to priložnost po naročilu izdelati več kot 300 torb. Kot je Julie Deane povedala za Telegraph, so bili ponosni in navdušeni nad sodelovanjem s tako stilsko dovršeno serijo.

V naših trgovinah torb Cambridge Satchel še nismo zasledili, jih pa lahko naročite v trgovini Asos in na spletni strani podjetja. S pomočjo opisov se lahko odločite, katera velikost bi bila prava za vas, če želite, pa svoji izbranki dodajte še osebno noto z napisom.

Povzeto po Fashion Telegraphu

Najbolj brano