To so edina sončna očala, ki jih bomo nosili to poletje

23. 7. 2019
To so edina sončna očala, ki jih bomo nosili to poletje (foto: Profimedia)
Profimedia

Izbrali smo pet tipov sončnih očal, ki so trenutno najbolj v trendu.

Sončna očala so majhen modni dodatek, vendar imajo velik učinek. Dobra sončna očala lahko spremenijo vaš obraz, vaš slog in celo vaš pogled na življenje. Trg sončnih očal je eksplodiral v elegantne, vendar nosljive oblike, ki združujejo osvežujoče nove podrobnosti, stare klasike in domiselne trende.

Širok spekter novih silhuet, kot sta vedno priljubljena velika očala in eleganten, skoraj kvadraten slog 90-ih, se je pojavil na zvezdah uličnega sloga in zvezdnicah. Nove barve pastelnih leč nadgrajujejo klasične aviatorke,  medtem ko so številni oblikovlci posodobili mačjo obliko.

Čas je, da razmislite o nakupu novega para ali dveh. Izberite svoja najljubša sončna očala. 

1. Pravokotna oblika

Ozka in pravokotna oblika, ki so jo v 90-ih ljubile supermanekenke na rdečih preprogah, se je vrnila. Elegantna, nosljiva silhueta, vendar podcenjena preprosta oblika se bo podala k vsemu.

Andy Wolf

Luisa via Roma, cena: 268 evrov

2. Retro oblika

Vrnitev velikih avitork in kvadratnih okvirjev je tu. Oblikovalci so tem retro očalom namenili veliko sodobnih posodobitev, kot so mat in kovinski detajli ter sveža barvna paleta.

Dior

Farfetch, cena: 374 evrov

3. Transparentna stekla

Transparentni okvirji in stekelca so v zadnjem času zelo priljubljeni. Za popoln enobarvni videz izberite taka očala, ki združujejo oboje. Razmislite, kater bi vam prišla prav pri kombiniranju poletnih oblek.

Versace

Farfetch, cena: 243 evrov

4. Športna oblika

Če ste že lani ujeli ta trend, imate srečo tudi letos. Trend športnih očal se je letos okrepil, očala pa še bolj futuristična. Njihova oblika, ki spominja tudi na laboratorijska zaščitna očala, je priljubljena tudi med zvezdnivami, kot sta Gigi Hadid in Kim Kardashian West.

Balenciaga

Farfetch, cena: 313 evrov

5. Mačja oblika

Klasični mačji okvirji so letos dobili zabaven preobrat. Poskusite pretirane okvirje s spodrezanim robom, okvirje v obliki kril, z izrezanimi detajli ali pa tvegajte s potiski in svetlimi odtenki.

Prada

Farfetch, cena: 286 evrov

Fotografije: Profimedia, Farfetch, Luisa via Roma

Preberite še: Uau! Reese Witherspoon nas je očarala v čudoviti rdeči obleki!

Priporočamo tudi: To je barva senčila za oči, ki jo to sezono videvamo povsod

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk