Pozabite na maksi krila, ta kontroverzni model jih bo letos zamenjal

Micro krila so naslednji modni Y2K modni trend, ki se vrača v ospredje. Si ga upate nositi?

Pozabite na maksi krila, ta kontroverzni model jih bo letos zamenjal - Foto: Profimedia

Dvigajoč pas in vse širši kroji hlač bodo v letošnji pomladno-poletni sezoni postavljeni na stranski tir. V ospredju bo povsem nasprotujoč model kril, ki smo ga oboževali pred dvajsetimi leti - vračajo se micro krila. Visoko odrezano krilo bo namesto nad popkom segalo le do bokov.

Preberite tudi: Navadno obleko zamenjajte s tem neobičajnim, trendnim kosom -napovedujeta Angelina Jolie in Meghan Markle

Miu Miu, pomlad in poletje 2022

"Kar smo včasih dojemali kot nenavadno, je danes povsem normalno", je o vrnitvi kontroverznega krila povedala Miuccia Prada. Prada in Miu Miu sta izmed vseh znamk micro krila vzeli najbolj resno. Takšno iz džinsa sta mojstrsko povezali še s trendom šolske uniforme, ki bo prav tako vodilo modne garderobe v prihajajoči sezoni.

Do vrnitve "osovraženega krila" je pripeljala soglasna želja mlajše generacije po vrnitvi v čas, ko je moda brezglavo dopuščala popolno osebno izražanje. Micro krila so se v času Y2K mode nosila čez široke kavbojke. Zraven so sodile še gamaše, barvne perlice in velika sončna očala. V modo se vračajo zaradi pridiha nostalgije in mlajše generacije, ki modni navdih črpajo iz stajlingov Christine Aguilere, Britney Spears in Paris Hilton.

Preberite tudi: To so modni kosi, ki so stalnica v garderobi Meghan Markle

Missoni, pomlad in poletje 2022

Modna znamka Bluemarine je prikazala modernizirano različico micro krila iz šestdesetih let. V Y2K slogu so jim dodali bleščeče prišitke v obliki metuljčka. Britanska znamka KNWLS je krilo združila z motorističnim trendom in predstavila usnjeno različico. Na predstavitvi pomladno-poletnih kolekcij je izstopala tudi Bottega Veneta, ki si je micro krilo zamislila v športni različici v metallic blagu. Svoje različice trenda so na septembrskih modnih tednih predstavile še znamke Loewe, Chanel, Khaite, Dior, Couregges, Hermes in Balmain.

Blumarine, pomlad in poletje 2022

Kako nositi micro krilo?

Drzen kos lahko mnogim predstavlja težavno modno odločitev. Zaradi minimalističnega kroja z njim pokažemo več gole kože kot običajno. Odlična rešitev za stiliranje micro krila je mešanje njegove drznosti s sproščenimi "oversized" kosi. Namesto krajše majice tako izberemo daljši pulover ali srajco, ki nekoliko zakrije nizek pas krila. Stajlingu pristoji tudi strukturiran suknjič v kombinaciji z visokimi škornji. Uravnana kombinacija sproščenega in drznega micro krilo postavi v povsem uporaben in nosljiv vsakdanji kos.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez napoveduje vrnitev trenda izpred dvajsetih let, na katerega ste zagotovo pozabili

Priporočamo tudi: Sprehodi bodo postali še bolj modni s Prada Re-Nylon v sodelovanju s športno znamko Adidas

Najbolj brano