Pet žensk, pet zgodb, pet drznih stilov

Številne modne ikone so že dolgo vir navdiha, saj njihov stil preprosto ne izumira. Te dame so dokazale, da je klasika večna. Pustile so samosvoj pečat skoraj celotni modni industriji in kljub hitrim spremembam življenjskega stila s svojo drznostjo močno zaznamovale svoja leta, katerih slog je prisoten še danes.

Marilyn Monroe - popolni kodri in nikoli pozabljen nasmeh Marylin

Najbolj znana platinasta blondinka, modna ikona in filmska igralka je postavila nešteto modnih trendov. Njen stil je bil tako klasičen kot unikaten. Nikoli se ni sramovala poudariti in pokazati svoje ženstvenosti. Že takrat je znala poudariti svoje adute.

Monroe

Posegala je po čipki, zapeljivih krojih oblek, po krznu in diamantih. Brez krila v kroju svinčnika si Marilyn svojega stila ni predstavljala. Za piko na i pa mu je vedno dodala ženstvene dodatke, kot so pentlje, pikasti potiski in črte.

Brigitte Bardot - predmet večnega poželenja

Bardot

Francoska spogledljivka, fotomodel, filmska igralka in pevka se ni bala pokazati svojih čarov, s pomočjo svojih skladnih oblin pa je celo na videz vsakdanje obleke ali preproste majice spremenila v najbolj iskane modne kose.

Bardot

Brigitte svojega sloga ni pogosto spreminjala, prav zato pa so nekatere značilnosti njenega načina oblačenja še danes tako tesno povezane z njo. Pripisujemo ji tudi zasluge za popularizacijo bikinija v Evropi.

Audrey Hepburn - od balerine do uporniške filmske posebnice

Audrey

Je ena izmed najuspešnejših igralk na svetu, ki jo zagotovo poznate po vlogi v filmu Zajtrk pri Tiffanyju. Imela je samosvoj slog. Cenila je kakovostne kroje, lepe linije in barve. Navdihovala je Huberta de Givenchyja, ki je 'zakrivil' tudi črno obleko iz Zajtrka pri Tiffanyju.

Audrey

Njen modni stil ženske še danes poskušajo imitirati in na vsakem vogalu lahko vidimo malo črno obleko, ozke hlače, balerinke, dežne plašče in preproste večerne obleke. Oboževala je preprostost, fine materiale in čiste, dobre kroje.

Marlene Dietrich - diva, ki je z misteriozno osebnostjo postala mit

Marlene

Legendarna hollywoodska igralka Marlene Dietrich velja za eno od največjih in najbolj skrivnostnih filmskih in pevskih ikon. Zaslovela je z neobičajnim androgenim, a hkrati ženstvenim stilom. Bolj kot prezentacija dejanske osebnosti je njena osupljiva pojava refleksija prevzeta iz moškega sveta z moško drznostjo.

Marlene

Dovršeni kroji njenih oblačil, prepletanje moških in ženskih elementov k enakopravnosti so Marleni prislužili globoko spoštovanje in status brezčasne ikone.

Frida Kahlo - ekstravagantna umetnica, drzna v svetu mode

Frida

Umetnica in simbol mehiške avantgarde je v sebi združevala španske in ameriške korenine. To silovitost je prenesla tudi na obleke. Njen slog je bil eklektičen, rada je imela mehiško nošo, nosila je krila z rožami in tradicionalna oblačila.

Frida

Njene oblačilne sestavljanke so bile nenavadne, saj je imela izjemen talent za mešanje barv, vzorcev in materialov. Uspelo ji je, da je popolnoma različne vzorce sestavila skupaj v prepričljivo modno celoto. Tisto, kar bi se komu drugemu zdelo nezdružljivo, je Frida združila v njej lastni in nepozabni obleki.

Pripravila: Petra Rozman za revijo Story
Fotografije: Profimedia, Shutterstock

Najbolj brano