Modna urednica priporoča kombinacijo elegance in superg

Končno, bodo rekle vse, ki so v supergah hitele v službo in s seboj v vrečki nosile salonarje z visoko peto.

Modna urednica priporoča kombinacijo elegance in superg - Foto: Windschnurer, imaxtree

Narobe svet pa bo odgovor na nov modni upor tistih, ki menijo, da superge v modi razen na igrišču nimajo kaj iskati.

A ker je prvih nedvomno več in to športno obuvalo v svoje stajlinge vnašajo zelo prefinjeno in elegantno (le kako bi se vse izteklo, če bi k udobju pristopili bolj revolucionarno in bi pete iz protesta zažigali), so olje na ogenj prilili še modni oblikovalci, ki so superge (končno!) predstavili kot ultimativno modno obutev tako za preteklo poletje kot tudi za prihajajočo zimo. Vanje verjamejo pri Chanelu, Marc by Marc Jacobsu, Edunu, DKNY ... Jim zaupate?

Izberite stran

Partnerski odnos s supergami je modna igra, pri kateri je dobro vedeti, kaj se s čim ujema. H golim nogam (obleke, kratka krila) je najbolje obuti nizke superge, platnene ali usnjene, pomembno je, da pokažete gležnje. Višja različica ali tista z višjim jezikom se bolje poda k hlačam – to sezono jih preizkusite z moško obleko. Za jezik zatlačite del hlač in razbijte stereotipe o moško-ženski obleki in salonarjih z visoko peto. Če se ne bojite odpovedati dodatnim centimetrom, mi verjemite, da superg še dolgo ne boste sezuli.

Damsko

Čeprav se športna obuvala najbolje počutijo v športno luksuzni areni, lahko čiste, minimalistično oblikovane superge lastnici zlahka priskrbijo kul damski videz. Slavile bodo ženstveno obleko, cvetlične vzorce, sijoče detajle in bleščeče materiale.

Skrivnost je v tem, da so superge čiste kot belo platno, brez okrasnih detajlov, brez živahnih potiskov, v beli, kremni ali sivi barvi. Takšna različica bo vašemu dnevnemu videzu nedvomno priskrbela bolj zabaven pridih, brez strahu, da bi bile videti, kot da se šele vračate z večerne zabave.

Službeno obuvalo

Danes vam ni treba čakati na casual friday, da bi v svojih novih supergah vstopili v pisarno. Če vam pravila oblačenja na delovnem mestu dopuščajo več svobode, potem so prav superge prijetna osvežitev vaše poslovne garderobe. Stroga obleka bo videti odlično ob minimalističnih supergah – tekstura je modni ključ, ki poživi in trendno spreobrne še tako dolgočasen siv hlačni kostim.

Vredno je preizkusiti, česa so zmožne superge iz imitacije črne kože konja ali sivega pitona. Če jih ne najdete, bodo dobre tudi superge z najbolj znanimi tremi črtami. Za bolj sproščen videz, ki vključuje širše hlače in udobne puloverje, pa so tu športna obuvala, ki imajo sprednji del okrašen z različnimi kovinskimi ploščicami ali celo zakovicami.

Zavežite jih

Verjamem, da je minilo kar nekaj časa, odkar ste se učili zavezovati vezalke, a pravi umetniški pristop k zavezovanju naredi velik vtis. Izognite se križkraž zgodbi, še zlasti če so vezalke barvite. Pod spodnjo zadnjo luknjo naredite vozel in jih nato simetrično vtikajte do vrha lukenj. Če so vezalke predolge, jih večkrat ovijte okoli gležnja in zavežite zadaj. Za vse ljubitelje barv: barvno sestavljanko popeljite še stopničko višje z barvnimi vezalkami, ki se ne skladajo z barvo superg.

Petra Windschnurer

Najbolj brano