Moderne gejše v gejšicah

Ste pripravljene, da postanete sodobne gejše? Obujte gejšice!

Michael Kors, 140 evrov

Sandale z visokim ravnim podplatom po vzoru japonskih gejš – gejšice, kot jim rečemo ljubkovalno – so novi hit te sezone.

Japonke so se v svo­ji klasični, plastični izvedbi poslovile in brez prevelikega štorkljanja so jih nadomestile azijske cokle. Spodvihovanje prstov za miniaturna stopala in silne bolečine, ki dopuščajo le nekaj korakov, so preteklost. Gospa Prada je na dan privlekla gejšice, ki so v hipu postale pravi modni fenomen in bodo to sezono razbremenile naša stopala. Potem ko so svoj pohod začele na brveh, želijo svoj prostor najti tudi v naših omarah. In če vas gospa Prada do zdaj še ni prepričala, vam Elle ponuja tehtne razloge, zakaj je dobro, da jim predstavite svojo omaro. Čeprav prihajajo iz dežele vzhajajočega sonca, bodo zasenčile vse drugo, kar boste imeli na sebi.

1. razlog: HUMOR

Že v zgodovini je imela obutev gejš komično vlogo v drami življenja. In že stoletja se jim kljub višini niso prav nič zamajala tla pod nogami. Japonska jim ostaja zvesta in čas je, da njihovo humorno plat spozna tudi preostali del sveta, saj je prav optimističen pogled na modo tisto, kar potrebujemo v teh časih. Še zlasti pride njihov smisel za humor na dan, ko njihov par posta­ nejo nogavičke. Debele in pletene, kot pri blagovni znamki Marc by Marc Jacobs, ali s kovinskim sijajem, kot pri Pradi. Čez dan naj se glave in noge ohladijo, ko se spusti noč in postane hladno, pa se igrajte igro prekrivanja. Poleg prostora za gejšice torej naredite prostor še za njihove nogavičke.

2. razlog: ODDIH

Gejšice so čevlji, ki so kot nalašč za vse zabave ob bazenu, preživljanje pro­ stih koncev tedna v Portorožu in pohode po križarki. So čevlji, ki kličejo po oddihu, počitnicah, času, ko lahko globoko zadihamo in se prepustimo ležernosti, obenem pa ostajamo zveste najnovejšim modnim pravilom. So tudi čevlji, ki se dobro znajdejo v službi. zdaj vam na delo ne bo več treba teči v supergah in si v pisarni natikati visokih pet. Njihova višina jih je po­ nesla celo med zvezde! z največjim ponosom jih nosi anna Dello russo, pa čeprav smo mislili, da je ne bomo nikoli uzrli brez visokih pet. Torej: ne glede na vreme si nadenite še velika črna sončna očala in že boste priprav­ ljene tudi na najbolj nadležne paparace! Tokrat jim lahko celo ubežite ...

3. razlog: SPOŠTOVANJE TRADICIJE IN EKO NAVDIH

V letu 2013 se recesijo čuti tudi na modnih brveh. oblačila so malenkost preprostejša, oblikujejo oziroma odlikujejo jih ravne linije in preproste obli­ ke ... Vse se vrača k svojim koreninam. V veselje nam je reciklirati, sploh če recikliramo japonsko tradicijo. oh, kako zelo eko smo to sezono! Infantil­ nost gejšic bo na prvi korak verjetno izzvala neodobravanje med moškimi, a, verjemite, hitro bodo ugriznili v vabo in priznali, da gre za noro odštekane čevlje. Hodili bodo s ponosno vzdignjeno glavo, ko boste v njih stopicljali ob njih. zato le pogumno naredite prvi korak!

Pripravila Tina Curk

VEČ FOTOGRAFIJ GEJŠIC NAJDETE V AKTUALNI ŠTEVILKI ELLE, KI JE IZŠLA 10. MAJA.

Najbolj brano