Moč cvetja

Spoznajte natančne cvetličarje, ki uresničujejo najbolj nore zamisli modnih oblikovalcev.

Moč cvetja - Foto: Imaxtree in promocijsko gradivo

Se še spomnite stavka, ki ga v filmu Vrag nosi Prado v vlogi Mirande Priestly ironično izreče Meryl Streep: »Cvetje? Za Pomlad?! Oh, kako inovativno!«

Cvetlični motivi so res neizbežni spremljevalci poletne sezone. Zdi se, kot da smo do zdaj res videli že vse (drobno cvetje, velike potiske, 3D-cvetlice, cvetje na glavi...), a ta sezona nas pelje še korak dlje. Cvetje in zelenje (v velikih količinah) se pojavljata na brvi in postajata  sestavni del dekorja, spremljajočega razigrano kolekcijo, ki so nam jo pripravili modni oblikovalci. Cvetličarji, ki sodelujejo z modnimi blagovnimi znamkami, so res umetniki svojega poklica, ki imajo odgovore tudi na najzahtevnejše želje. To so naši favoriti.

Eric Chauvin

Debiju Rafa Simonsa za Dior 2012 je z velikim zanimanjem sledil ves modni svet. A navdušenja niso požele le njegove obleke, temveč tudi neverjetne cvetlične instalacije, delo cvetličarjev Erica Chauvina in Marca Colla. Tokrat je Chauvin samostojno za Dior oblikoval začarano džunglo. Simonsova navodila so bila: želimo čudovit rožnat vrt, ki naenkrat postane strupen. Tako je ustvaril pravo cvetlično čarovnijo iz svilenih cvetov španskega bezga in plezalk. V Parizu jo najdete na 22 Rue Jean Nicot.

Rambert Rigaud

Za svoj 40. rojstni dan se je odločil, da delo direktorja modnega studia (delal je za Dior in Saint Laurenta) zamenja za delo cvetličarja. Svoje življenjske prihranke, 150 tisoč evrov, je vložil v odprtje lastne cvetličarne. In tveganje se je izplačalo! Ena od njegovih prvih strank je bila hiša Valentino, za katero je oblikoval ekstravagantne aranžmaje, pozneje pa so se na njegov seznam strank vpisali še Givenchy, Dior, Saint Laurent, Cartier, Carven in Charlotte Olympia. Po njegov šopek cvetja boste odšli na Rue de 2r l'Université v Parizu.

Thierry Boutemy

Belgijski cvetličar se je modni javnosti najprej predstavil z delom v filmu Marija Antoaneta leta 2006, sledil je niz mednarodnih uspešnih sodelovanj. S svojim cvetličnim aranžmajem se je pojavil celo na naslovnici ameriškega Voguea, ko je Mario Testino fotografiral Lady Gaga. Skupaj z arhitektom za krajinsko arhitekturo, Erikom Dhontom, je za poletje 2014 za Hermès oblikoval džunglo, ki se je izjemno lepo povezala s potiski cvetja in zelenja na oblačilih. Njegovo cvetličarno lahko obiščete na 375 Rue Vanderkindere v Bruslju.

Prevedla in priredila: Iva Marendić

Najbolj brano