To so izbrani kosi slovenskih oblikovalk, s katerimi boste zmeraj izstopale- na dober način

V seriji člankov od glave do pet v slovenskih znamkah smo vam tokrat pripravili izbor slovenskih oblikovalk, ki so svojo kreativnost in okus za estetiko prikazale na čudovitih, edinstvenih modnih kosih, katerih dizajni so večni, nosljivi in ustvarjeni z mislijo na potrebe in želje žensk. V izboru lahko najdete modne kose za prav vsako priložnost in vsako starost. 

To so izbrani kosi slovenskih oblikovalk, s katerimi boste zmeraj izstopale- na dober način - Foto: Instagram

1. Benedetti Life

Benedetti Life je znamka, ki zagovarja kvaliteto pred kvantiteto. So znamka, ki spada pod počasno modo, njihovo poslanstvo pa je dajanje glasu ogroženim živalskim vrstam. Uporabljajo trajnostni material, kot je ananasovo usnje, rastlinska svila, bambus, ekološki bombaž. Navdih za oblačila črpajo iz ogroženih vrst živali. Tako na svoji spletni strani ponujajo recimo kolekcijo, imenovani Papagaji, kjer kosi oblačil po zanimivih strukturah in živih, raznolikih barvah spominjajo na te barvite živali. Oblačila izdelujejo v Sloveniji, vzorci pa so tiskani v Italiji.

Matea Benedetti, večkrat nagrajena slovenska modna oblikovalka  je pred kratkim tudi sodelovala z šefinjo Hiše Franko, restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama, Ano Roš. Z združitvijo idej sta skupaj z oblikovalcem vzorcev Bojanom Ceglarjem ustvarili uniforme za zaposlene Hiše Franko, kjer oblačila odražajo bistvo hiše in njenega čudovitega okolja, predvsem pa so oblačila izdelana iz tekstila neživalskega izvora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BENEDETTI Life (@benedetti.life)

    

Benedetti Life, kolekcija Papagaj, Oversized Light Blouse, 536,20 evrov

Benedetti Life, kolekcija Hobotnica, Bamboo T-Shirt, 124,20 evrov

2. Méra Collection

Znamka, katere cilj je predvsem, da bi odgovarjala na potrebe njenih strank. Pri Méra Collection želijo ustvariti predvsem kose, ki so nosljivi, ki jih ženske lahko nosijo znova in znova, na različne načine. Kose oblačil izdelujejo za vse tipe postave, pravijo pa, da se pri njih najde nekaj za vsak okus. Znamka uradno obratuje od leta 2020 pod okriljem ustanoviteljice Adrijane Dimec, ki pravi, da je o lastni spletni trgovini sanjala že od nekdaj. Brezčasnim, ženstvenim in udobnim krojem oblačil pa se v njihovi kolekciji pridružuje tudi naravno olje za lase, ki je bil ob lansiranju na trg razprodan v enem dnevu.

Méra Collection, Obleka Daydream, 99,00 evrov

Méra Collection, Oversized srajca 100% ramija, 119,90 evrov

Méra Collection, Palazzo hlače, 79,90 evrov

3. Brencha

Brencha je znamka, za katero stoji mlada in nedvomno nadarjena oblikovalka Brina Vidic. Ime Brencha izhaja iz opisa karakteristik oblikovalke, ki samo sebe opisuje kot elegantno, zasanjano a še vseeno rahlo nagajivo. Inspiracija za modne kose, ki ne sledijo modnim smernicam, temveč so oblikovani kot brezčasni, prihaja iz bogatih zgodovinskih gibanj, minimalistične estetike in umetnosti. Pri Brenchi želijo ponuditi oblačila, ki so udobna a hkrati elegantna. Vsi kosi so unikatni in izdelani ročno, oblikovalka pa pravi, da je njena znamka namenjena svobodomiselnim ženskam, ki želijo videz elegance brez napora s pridihom subtilnih elementov.

Brencha, PAPPUCCI fly, 38 evrov

Bencha, PRIMAVERA ruta, 50 evrov

Brencha, BOSCO, 170 evrov

4. Maja Štamol

Maja Štamol je priznana Slovenska modna oblikovalka, ki veliko pozornost posveča materialom in krojem. Sodelovala je na številnih natečajih, razstavah, kostumografijah in modni revijah, za svoje delo pa je bila tudi že nagrajena. Dvakrat letno pripravi kolekcijo in ho predstavi na ljubljanskemu tednu mode, občasno tudi v tujini. Pravi, da zanjo stil ni slepo sledenje modnim trendom, temveč ima po njenem mnenju dober stil nekdo, ki je samosvoj, edinstven in inovativen, svojo podobo pa ustvarja s pomočjo kvalitetnih, brezčasnih kosov. Svoje kreacije pogosto dopolnjuje z ročno izdelanim nakitom svoje 11-letne hčerke Žani, ki je že pri rosnih 11 letih pokazala neverjetne spretnosti, kreativo in željo po delu v modi.

Maja Štamol, Hoodie Amalie Off White, 109,00 evrov

Maja Štamol, kolekcija Reset pomlad in poletje 2020

Pripravila: Kristina Robežnik

                                                                    Naslovna fotografija: Benedetti Life

Preberite še: Oblikovalka Maja Ferme ponudila dizajnerske puloverje FERME fashion z bogatim zgodovinskim ozadjem

Priporočamo tudi: Moda za ženske nad 50 let: 5 pravil, ki jih morate upoštevati, in 5 napak, ki se jim morate izogniti                                                                  

Najbolj brano