Kako kombinirati bele superge?

Bela nit, ki se skozi modni svet visoke in ulične mode vije že nekaj modnih sezon je po mnenju nekaterih modnih strokovnjakov nepopisan list obrnila že pred pol desetletja, ko se je po zaključku modne revije britanska oblikovalka, Phoebe Philo poklonila v belih adidaskah.

Bele usnjene superge, stilski vetrič ameriške ulične mode iz konca 80-ih in začetka 90-ih, ki je svoja krila širše razmahnila skozi skejtarski in r'n'b stil in jih danes, po dveh desetletjih znova razpira široko in dinamično: več dizajnov, barvitejši modeli, kolaboracije s priznanimi oblikovalci in ustvarjalna množica potrošnikov, ki jo športne blagovne znamke pozivajo k ustvarjanju in dizajniranju svojih, edinstvenih.

Tudi prestižne modne znamke kot so Chanel, Dior in Prada so si s supergami, obarvanimi z barvicami visoke mode umislile unikaten športen podpis. Verjetno je ob koncu dneva v vsakemu izmed nas kanček športne akcije, radosti in svobode?

Cenovna dostopnost današnjih modelov superg, udobnost, ki parira domačim copatom in vsestranskost, ki jim jo je modni svet podelil pri stilskem kombiniranju je kombinacija elementov, ki je povzročila pravo »supergomanijo« med modnimi navdušenci, svoja krila pa razprostira široko, širše.

Svojstveno nit med vsemi barvitimi in dizajnerskimi modeli vijejo tiste z retro nostalgičnim pridihom, klasične bele superge, ki sta jih po nekaj desetletjih znova obudila Adidas (Stan Smiths) in pa Rebook.

Stilske kombinacije? Te se razstezajo v neskončno možnosti. Od klasičnih večernih, ki so si jih modne navdušenke v kombinaciji z večernim hlačnim kostimom, ali pa elegantnimi širokimi hlačami in plaščem v črni umislile ob večernih izhodih, pa vse do androgenih kombinacij, ki z ohlapnimi puloverji, širokimi kavbojkami in šik dodatki sledijo udobnejši modni estetiki.

Pripravila: Špela Jambrek

Najbolj brano