Jesen v vsej svoji dinamiki

Jesenska moda prihaja v spontani vihravosti. Kontrapoli in harmonična igra med njimi so tisti elementi, ki definirajo letošnje smernice jesenske modne zgodbe. 

Razmišljajte o dinamični kombinaciji vzorcev, ki jih sestavljajo udarni elementi šestdesetih v kombinaciji z nasičenimi barvnimi odtenki in pa prepletanje tradicionalnih jesensko-zimskih materialov s poletnimi pasteli in neonskimi barvami, ki spominjajo na živahne trende devetdesetih.

Jesen

Prepustite se dinamiki in pustite svoj modni pečat.

60 vs. 90

Vsako sezono nas zaznamuje ena dekada. Morda dve.

Jesen

Ena nostalgična, ki spodbuja ženstvenost, gracioznost in seksapil, ter druga, ki podpira kreativnost, spontanost in urbanost.

Jesen

Tokrat nas nazaj v prihodnost s svojimi mini krili, visokimi usnjenimi škornji, udarnimi kontrasti, vzorci in punčkastim videzom dolgih trepalnic v stilu famozne Twiggy peljejo šestdeseta na eni strani, na drugi pa nasičena kreativnost in spontanost, ki nam dinamično servirata spomin na devetdeseta.

Glamur, temačnost, zapeljivost in pravljična odmaknjenost

Če nostalgija ponuja pobeg iz realnosti v preteklost, nam elementi pravljice pričarajo iluzijo nemogočega v trenutku. Glamurozna romantika v stilu Marlene Dietrich skozi globine temačnosti prikazuje modne kolaže v kombinaciji usnja, umetnega krzna in saturiranih odtenkov, ki skozi izbiro materialov projicirajo globino in fantazijo.

Jesen

Pravljice se bodo letošnjo jesen uresničile skozi kapuce, gozdnato zeleno, v saturiranih barvnih kombinacijah in pa dolge, plapolajoče obleke, plašče in plete, ki vihrajo dinamično in epsko.

Komercialno vs. estetsko

V nasprotju z romanticizmom, ki prevladuje pri prejšnjih jesenskih trendih, pa je Karl Lagerfeld z vso modno ostrino predstavil svoj kontrapol. Trend potrošništva je modno zapakiral skozi stilska oblačila in dodatke, ki zrcalijo modno politiko veleblagovnic in grosističnih supermarketov.

Jesen

Tokrat je banalnost najbolj razširjene, funkcionalno zastavljene ter konformistično usmerjene modne zgodbe spreobrnil v visoko modo ter nas v vsem svojem stilu s kreativnim vabilom povabil k združitvi dveh kontrapolov; enega, kjer vlada popolna funkcionalnost, tistega, kjer z vso svojo gracioznostjo prevladuje estetika.

Pripravila: Špela Jambrek za revijo Story
Fotografije: Profimedia

Najbolj brano