Crocsi so čevlji tega poletja. Poglejte, kako jih nosijo zvezdniki!

Na vrhu seznama neprivlačnih čevljev letošnjega leta so Crocsi in cokli.

Crocsi so čevlji tega poletja. Poglejte, kako jih nosijo zvezdniki! - Foto: Profimedia

Če nič drugega, so Crocsi praktična rešitev za obutev. So tako udobni kot copat, vendar trden podplat pomeni, da so praktični tudi za na vrt ali izlet v supermarket. Gumijast čevelj je enostaven za čiščenje, možnost dekorativnih dodatkov pa pomeni, da lahko vnesete osebno noto.

So jih končno vzljubili tudi tisti, ki sledijo trendom?

Crocsi pa so še veliko več kot to

Ne samo, da so sanje vseh pragmatikov, ampak so doživeli tudi ponovno oživitev, nekaj let po tem, ko je funkcijski čevelj pomladi 2017 prejel visoko modno titulo.

Povpraševanje se povečuje

Christopher Kane je v svoji kolekciji za pomlad in poletje 2017 opozoril na Crocsov potencial visoke mode. Britanski oblikovalec je združil kovinske obleke s praktičnimi natikači, posutimi z velikimi kamni in kristali. Balenciaga je v svoji kolekciji za pomlad in poletje 2018 še dodatno izkoristila potencial čevlja in mu dvignila platformo. Crocse je okrasila z logotipi, zastavami in celo avokadom.

Tako jih nosijo zvezdniki 

Kot ustreza vsakemu kultnemu čevlju, imajo tudi Crocsi predane slaven oboževalce. Pharrell obožuje svoj neonsko rumeni par, čevlji pa so celo dobili pečat odobritve pevke Rihanne, ki nosi Diorjevo različico. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

Justin Bieber se uvršča med ljubitelje teh čevljev generacije Z, Ariana Grande pa je lani izpopolnila umetnost "Crocs in nogavice".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Ker imajo uradeni modni pečat odobravanja - in glede na to, da se odlično prilegajo našemu bolj udobnemu življenjskemu slogu - nikoli ni bil boljši čas, da jih reizkusite tudi sami. 

Na drugo mesto seznama "grdih" čevljev se uvrščajo cokli

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Cardinal Tamkin (@elizcardinal) on

Cokli so pogosto povezani z njihovim glasnim trkanjem ob tla in težkim lesenim podplatom, ki se za nekatere zagotovo lahko izkaže kot zastrašujoč (ali moteč). Toda današnji cokli niso enaki svojim hrupnim iteracijam, priljubljenim v 70-ih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanice (@taniceelizabeth) on

Paleta stilov na trgu je sodobna, a vseeno ponuja vrhunsko privlačnost

Poleg tega vam dajejo višino, brez žuljev in bolečin, ki pride s tanko peto. Medtem ko nanje gledate bolj kot na jesenski čevelj in niste prepričani, kako nositi cokle poleti, oblikovalci zagotavljajo, da obstaja veliko načinov, kako jih obuti za toplo vreme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fabrizio Viti (@fabrizioviti) on

Moda obožuje mešanico nepričakovanih kombinacij. Tako kot robustne superge in sandali Birkenstocks je tudi ta "grdi" čevelj privlačil pozornost industrije zaradi svoje silhuete. Cokli so pravi čevelj te sezone, saj se odlično znajdejo v trenutku, ko gre za upočasnitev in udobje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Blutstein (@double3xposure) on

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: 12 najbolj ikoničnih stajlingov za prosti čas princese Diane

Priporočamo tudi: Naomi Campbell praznuje 50. rojstni dan. Oglejte si ikonične trenutke z modnih tednov, na katere ste že pozabili

Najbolj brano