Tukaj je NOVA ELLE! Preverite, kaj prinaša!

Drugi petek v mesecu je dan za novo številko modne revije Elle. 

Moda, 13. 4. 2018
Tukaj je NOVA ELLE! Preverite, kaj prinaša! - Foto: Elle Slovenia

V tej številki boste lahko prebrali o logotipih. Logotipi so znova na modni sceni, bodisi nadvse barviti oziroma vpadljivi bodisi bolj diskretni, na primer v obliki ponavljajočega se grafičnega vzorca.


Na straneh lepote bomo spoznali serume v dnevni negi ter pobrskali po zeleni enciklopediji. V poplavi blagovnih znamk, ki obljubljajo naravni izvor izdelkov, predstavljamo tiste, ki so na voljo pri nas in o katerih menimo, da jim lahko zaupamo.


V rubriki Dilema je študentka novinarstva Ajda Gregorc razmišlja o strahu, da svojega življenja ne živi prav, prav tako pa smo se spraševale tudi, kaj danes pomeni vloga mame, in kako se je spremenila s časom?


Zapisale smo tudi napotke, kako spremenite svoj življenjski slog v 10 korakih in se ponovno počutite zares dobro.

Preberite še uvodnik odgovorne urednice revije Elle, Barbare Sekirnik:

V srednji šoli sem občudovala polsestro svoje prijateljice. Bila je kakšnih deset let starejša od nas, vitka in temnolasa, vedno skrbno urejena in okusno naličena. Zame je bila poosebljenje ženstvenosti.

O njej sem vedela samo to, da dela kot stevardesa, da pogosto leti v Pariz in druge čudovite kraje, da živi na drugem koncu mesta. Velikokrat sem jo videvala na prehodu pri glavni pošti, in ko sva šli druga mimo druge, sem se ji po navadi približala samo zato, da bi vonjala, kateri parfum nosi tistikrat.

Coco Chanel, Paloma Picasso, Diorissimo? Bila je moja vzornica in želela sem biti kot ona. Tu in tam sem slišala kratke zgodbice o njej in s temi drobci sestavljala sliko njenega življenja. Če bi v tistih časih poznali Instagram, bi ji zagotovo sledila.

Sliši se kot obsedenost, ampak zagotavljam, da ni bilo tako. Tudi mi smo, v času, ko družbenih omrežij še ni bilo, imeli svoje vzornike in padali pod njihov vpliv.

Tudi mi smo iskali pravo smer, po kateri bomo ubrali življenjsko pot, skupino, ki ji bomo pripadali.

V primerjavi z današnjim časom pa smo imeli srečo, da nam vpogled v tuja življenja ni bil prav vsak dan kot na dlani, in tako občudovanje ni moglo preiti v nezdravo primerjanje in razočaranje nad svojim življenjem.

Predstavljati si ne morem, kakšno breme čutijo današnji najstniki (ti so po mojem mnenju najbolj ranljiva skupina), ki spremljajo 'vplivneže' in poskušajo biti v koraku z njimi.

Ob vseh teh dražljajih, ki že odraslim lahko zmedejo kompas, je danes nežnim in nezrelim dušam prekleto težak izziv, da s svojo domišljijo zgradijo zdravo podobo in kritično mišljenje.

Od zdaj se bom vedno ugriznila v jezik, ko bom hotela pametovati, kako lahko je današnji mladini ob vsej tej izbiri in neskončnih možnostih. Če poenostavim: v prepolni trgovini cenenih oblek se tudi jaz težko odločim za pravo.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri