Trik, kako iz oblačil odstraniti nadležne madeže znoja!

Najbolje od vsega pa je, da vedno deluje in da belih majic ne boste več kupovi kot po tekočem traku!

Moda, 26. 8. 2018
Trik, kako iz oblačil odstraniti nadležne madeže znoja! - Foto: Unsplash.com/Yoann Boyer

Zagotovo ste se že kdaj zgražali nad rumenimi madeži potu, ki se tako radi naselijo ravno na vašo najljubšo belo majčko. In ko ste tako poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, ste verjetno precej razočarano ugotovili, da ne glede na to, koliko pralnega praška dodate v pralni stroj, in ne glede na to, kolikokrat jo operete, ... madež ostaja.

V babičini skrinjici naravnih receptov smo tokrat našle recept, s katerim smo se (prvič) čisto zares znebile rumenih madežev!

Lotite se jih lahko s pasto iz sode bikarbone.

Sodo bikarbono zmešajte z nekaj tople vode ter ju temeljito premešajte. Pasto zdaj nanesite na predel pod pazduho in jo pustite delovati nekaj minut. Predel nato dobro podrgnite, majico pa običajno operite v pralnem stroju.

Tu je še druga možnost: Aspirin!

Če pri roki nimate sode bikarbone, lahko uporabite tudi aspirin. Dve tableti zdrobite med dvema žlicama, in ju zmešajte v približno deciliter tople vode. Predel z rumenim madežem namočite v raztopini, majico pa tam pustite približno 3 ure. Tudi v tem primeru majico na koncu običajno operite v pralnem stroju.

In še tretji način ... Limona.

Odmerite enako količino limoninega soka in vode. Tekočino vtrete v belo brisačo in z njo podrgnete po majici ali srajci na predelu pazduh. 

Poznate tudi vi kakšen dober trik? Zapišite nam ga v komentar na FB!

Fotografije: Unsplash.com/Yoann Boyer

Vir: Cosmopolitan.si

Preberite še: 5 priljubljenih lepotnih trikov, ki se jim raje izognite!
Priporočamo tudi: TA (domači) recept za sončne opekline je letos postal viralen!

Najbolj brano