V modo se vrača minimalistično dolgo krilo v slogu 90. let, ki ga je oboževala Carolyn Bessette-Kennedy

Minimalistično dolgo ravno krilo v nežnih barvah, od Maxa Mara do Saint Laurenta, spominja na lahkoten slog ikon devetdesetih let.

V modo se vrača minimalistično dolgo krilo v slogu 90. let, ki ga je oboževala Carolyn Bessette-Kennedy - Foto: Profimedia

Minimalistično dolgo krilo, vrnitev klasike 90. let

Letos so blagovne znamke in ulični slog obilno raziskovali temo širokih dimenzij, ki jo ponazarja vrnitev maksi dolžin. Glede na to in z devetdesetimi leti, ki so se vrnila v modno zavest, se vračajo minimalistična dolga krila. Slog, ob katerem se takoj spomnite na Gwyneth Paltrow v filmu Izgubljeni raj ali Jennifer Aniston/Rachel Green v seriji Prijatelji iz leta 1997: krila s subtilno linijo A, dolga do gležnjev, ki so videti odlično s preveliko srajco. Nepozabna interpretka tega sloga pa je Carolyn Bessette-Kennedy, ikona lahkotnega šik stila, ki je leta 1999 umrla skupaj z možem Johnom Kennedyjem. Carolyne ga je kombinirala z belo srajco z zavihanimi rokavi ali elegantnim črnim suknjičem in preprostimi črnimi sandali, ki so danes videti enako moderno kot leta 1999.

Dolgo krilo, navdihnjeno z 90. leti, različica za jesen-zimo 2022-23 po mnenju oblikovalcev

Iteracija iz leta 2023 vsebuje ves minimalistični pridih 90. let s preprostimi, ravnimi, prilegajočimi se ali komaj raztegnjenimi silhuetami in umirjeno barvno paleto bež, modre, smetane in črne. Max Mara in Saint Laurent sta v svojih kolekcijah za pomlad in poletje 2023 predlagala neverjetno preproste, a osupljive videze, kot je maksi krilo v kombinaciji z osnovnimi oblačili: prilegajočo se majico, klasično srajco, puloverjem z izrezom ali plaščem.

Saint Laurent

Max Mara

The Frankie Shop, cena: 138 evrov

The Frankie Shop, cena: 138 evrov

The Frankie Shop, cena: 185 evrov

Blanca Vita, cena: 291 evrov

KHAITE, cena: 390 evrov

Jacquemus, cena: 436 evrov

Nº21, cena: 255 evrov

Self-Portrait, cena: 283 evrov

BEARE PARK, cena: 535 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Krilo s šalom je uradno najbolj ekstravaganten modni trend zime 2023

Priporočamo tudi: To je sadje, ki ga lahko uživate kot gurmansko sladico za izgubo teže: Odpravlja napihnjenost, čisti črevesje in pospešuje presnovo

Najbolj brano