Usnjene hlače so nepogrešljiv kos vsake jeseni in zima: Izbrali smo 10 najlepših

Pravi jesenski kos, ki ga morate imeti. Izberite jih v širokem, razširjenem ali oprijetem slogu.

Usnjene hlače so nepogrešljiv kos vsake jeseni in zima: Izbrali smo 10 najlepših - Foto: Profimedia

Usnjene hlače so stalnica v jesenski garderobi. Od modelov s širokimi hlačnicami do razširjenih in opriijetih, tukaj so modeli, na katere se morate osredotočiti zdaj.

Sredi sezone je vedno nekaj "križa in užitka". Po eni strani jesen zaradi listja, ki se obarva v oranžne, oranžne in bordo odtenke, ponuja popolno pokrajino, ki jo lahko občudujemo in kjer se lahko prepustimo akcijskim posnetkom. Po drugi strani pa je to tudi letni čas, ko nikoli ne veš, kaj obleči, in se matematično oblačiš v plasti, da ti ne bi bilo prevroče ali prehladno. Čeprav ste morda že začeli razmišljati o spremembi garderobe, še vedno težko pomislite na to, da bi v tem letnem času, "ujetem" med sončnimi dnevi in dežnimi kapljami, potegnili ven plašče in škornje, ki jih tako radi oblečete.

Toda obstaja oblačilo, ki nikoli ne razočara: usnjene hlače, ki so dovolj tople in popolne, da jih lahko nosite tudi samo z majico in nepodloženimi supergami. Tako kot jakna iz džinsa in kavbojke so tudi tokrat v garderobi za nenadne in nepričakovane vremenske spremembe. Da bi vam pomagali, smo izbrali 10 najlepših modelov.

Usnjene hlače so znamenit del modne zgodovine

Od šestdesetih let prejšnjega stoletja so bile osnovno oblačilo rock zvezdnikov, Jima Morrisona in drugih. Njihov izvor pa sega v 17. stoletje, ko so ameriški domorodci živalske kože spremenili v oblačila za nošenje, nato pa so jih kavboji uporabljali za zaščito pri jahanju. V sodobnejšem času so jih povzdignili v odrske hlače, ki so jih zvezde nosile kot fetišistično oblačilo, estetski simbol uporništva. Na modnih brveh za jesen in zimo 2023 in 2024 so se namesto tega pojavljale kot izjava tihega luksuza, pri Alexandru McQueenu z bolj rockovskim pridihom, pri Hermèsu pa z normcore konotacijami.

Massimo Dutti, cena: 299 evrov

Massimo Dutti, cena: 299 evrov

Massimo Dutti, cena: 299 evrov

Zara, cena: 29, 95 evrov

Zara, cena: 29, 95 evrov

COS, cena: 350 evrov

REMAIN, cena: 490 evrov

Bonnie, cena: 368 evrov

Pernille, cena: 340 evrov

Bonnie, cena: 368 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Videti je vsaj 10 let mlajša: Eva Longoria je drastično spremenila svojo pričesko in lepše je ne pomnimo

Priporočamo tudi: Pozabite na priljubljene beanie kape, to zimo vas nič ne bo grelo bolj kot modna balaklava

Najbolj brano