To so hlače, ki so letos uničile ozke kavbojke: Modna dekleta so obsedena s tem stilom hlač iz 90-ih

Vrečaste cargo hlače so novi favoriti uličnega sloga.

To so hlače, ki so letos uničile ozke kavbojke: Modna dekleta so obsedena s tem stilom hlač iz 90-ih - Foto: Profimedia

Utilitarne hlače, ki so prepoznavne po žepih in prostorni silhueti, so postale skoraj vsesplošno priljubljene med modnimi dekleti. In na žalost tistih, ki so proti cargu, bodo praktične, vojaško navdihnjene hlače ostale v veljavi tudi v prihodnjih mesecih. Jeseni 2022 boste še naprej videvali ohlapne hlače z velikimi žepi in celo njihovo raličico iz džinsa - slednje obljubljajo večjo vsestranskost kot tradicionalni slog, ki se, resnici na ljubo, občasno izkaže kot spodnji del kostuma Kim Possible.

Trendi se seveda gibljejo v ciklih in trenutno smo v 'hlačnem ciklu', kar pomeni, da se večina inovacij dogaja v spodnjem delu in ne v zgornjem. V zadnjih nekaj letih trend gorpcore še okrepil - čeprav je bil bolj usmerjen v ulični slog in se je izvajal predvsem zaradi zabave kot praktičnosti, je želja po udobju prinesla dejansko potrebo po sproščenem videzu. Z modnim preobratom naših najljubših oblikovalcev pa so lahko cargo hlače in kavbojke nedvomno tudi šik.

Isabel Marant

Ker se držimo lahkotnih pletenin na vrhu, iščemo novosti pri spodnjem delu, ki bi v naše garderobe vnesle svež pogled - in cargo hlače iz džinsa to zagotavljajo v desetkratni meri. Oglejte si na primer revijo Isabel Marant za jesen/zimo 2022, na kateri je bilo predstavljenih več parov džinsa z več žepi v barvah od srednje indigo izpranega do temno grungy džinca. Na milanskem tednu mode pa je Trussardi predstavil prevelike cargo stile v črnem džinsu z vročino, medtem ko je Annakiki ponudil nekaj, kar se puristom morda zdi svetoskrunski faux pas, antiavtoritarcem pa bo všeč: oprijete jeans cargo hlače. 

Trussardi

Annakiki

Slogi, kot so cargo hlače - zlasti tiste iz džinsa - zabaven in osvežujoč odklon od tradicije. V preteklih letih so bili naši garderobni junaki minimalistični slogi (kot so skinny džins), zato je vznemirljivo, da na sceno vstopajo cargo džins, široke hlače in številne barve. To temo eksperimentiranja vzemite s seboj v jesensko sezono, in če ste tako navdušeni, se preizkusite v oblikovanju para cargo kavbojk.

Dekleta z vsega sveta so bila opažena v tem razdiralnem videzu - Rihanna, Dua Lipa, Emily Ratajkowski, Hailey Bieber ter Gigi in Bella Hadid so njihove oboževalke - kar kaže, da bo ta trend ostal tudi v bližnji prihodnosti.

Cargo je bil prvotno ustvarjen za britansko vojaško osebje, zato je postal povezan s praktičnimi poklici, v katerih je funkcionalnost pomembnejša od sloga (glej številne priročne žepe). Vendar so v 90. letih prejšnjega stoletja postale hlače po zaslugi dekliških skupin, kot so TLC, All Saints in Destiny's Child, stilsko nepogrešljive v garderobi.

Vrnitev cargo hlač v garderobo je bila postopna: leta 2021 smo že govorili o oblačilu, ki je obsedlo zvezdnice, kot sta Kim Kardashian ali Iris Law.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Silueta je prisotna v predjesenskih kolekcijah za leto 2021 (na primer Burberry ali Collina Strada), v skladu z estetiko 2000-ih, ki se poudarja tudi jeseni, pa se je znašla tudi v kolekcijah Balmain, Coperni in Diesel za pomlad in poletje 2022. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Portal Lyst je v enem od svojih poročil za leto 2022, ki je bil potopljen v panoramo geopolitične negotovosti in v času, ko so posledice COVID še vedno čutili, navedel, da se je priljubljenost cargo hlač od decembra lani povečala za 25 %, pri čemer se je število iskanj, povezanih z večnamenskostjo, povečalo: žepi in zadrge so dva značilna elementa te vrste oblačil, ki krepita idejo praktičnosti, povezane z uporabniškimi oblačili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Pravzaprav gre za eno najbolj priljubljenih različic v uličnem slogu: hlače cargo, ki jih zaznamujejo stranski žepi, barva kakija in vojaški potisk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Nosite jih lahko kot celoto, v kombinaciji z drugimi podobnimi odtenki zelene barve ali v kontrastnih barvah, z dodatkom udarne barve, kot je oranžna.

Grece Ghanem je pokazala, da je to silhueta, ki presega starost: v kombinaciji s prešitim plaščem, robustnimi škornji in večbarvnim šalom je lahko videti enako dobro tudi po petdesetem letu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Če lahko temni toni obarvajo osnovno oblačilo, ki je enako dobro videti tako s škornji kot s petami, lahko nepričakovane barve dekontekstualizirajo vso simboliko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 64-letna Sharon Stone razkriva presenetljiv razlog, zakaj jo je zapustil mladenič

Priporočamo tudi: Princ Harry po kraljičini smrti predčasno zapustil Balmoral, kar "veliko pove" o kraljevem razkolu, pravi strokovnjak

Najbolj brano