To je nakupovalni trik, ki ga mora poznati vsaka ženska po 50. letu

9. 6. 2023
To je nakupovalni trik, ki ga mora poznati vsaka ženska po 50. letu (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta pravila si je vredno zapomniti.

Starost je precej fascinantna. Natančneje, izkušnja staranja in kako je povezana s samoizražanjem. Kot otroci pri modi ne  poznamo pravil. Ko odrastemo, na naše nakupe vpliva to, kar nosijo drugi, in splošna pravila, kaj se spodobi in kaj ne. Ko dosežete določeno stopnjo zrelosti, so vaši okusi stranski produkt življenjske izkušnje. Modni kosi, v katere vlagajo ženske, starejše od 50 let, lahko odražajo njihovo kariero, hobije, materinstvo, finance in potovanja (med številnimi drugimi dejavniki). Kultiviranje osebnega sloga prihaja s časom in staranjem, zato ne gre hiteti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

Seveda te občutljivosti prihajajo ob različnih trenutkih v življenju vsakega posameznika, toda za mnoge ženske, ki so dosegle mejnik 50 let, je tako rekoč na splošno izostren občutek zase in svoj modni slog. V interesu nadaljnjega raziskovanja tega razmerja s starostjo in slogom smo pripravili 4 modne trike, ki naj vas vodijo pri nakupovanju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

1. Fizične trgovine in resnične izkušnje so nenadomestljive

Modna prodaja e-trgovine narašča v nebo, a izjemna izkušnja osebne maloprodaje je še vedno odmevna. Čeprav spletno nakupovanje ponuja enostavnost in prilagodljivost, se nič ne primerja z resničnimi izkušnjami z blagovno znamko v trgovini ter možnostjo dotikanja in otipa oblačil. Ne moremo zanemariti prednosti preizkušanja oblačil kot bistvenega dela postopka, še posebej, če kupujemo oblačila iz druge roke ali vintidž oblačila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

2. Naložbeni kosi so najpomembnejši

Verjetno ste do zdaj prebrali že kar nekaj o naložbenih kosih - modnih kosih, ki zahtevajo finančno načrtovanje s kompromisom, da jih nosite v prihodnjih letih (tudi desetletjih). Menimo, da bo vlaganje v vrhunska vrhnja oblačila, kostime in obleke, za katere boste dobro skrbeli, trajalo večno. Vsi naložbeni kosi pa ne rabijo biti nujno oblačila. Lahko investirate tudi v izjemen par čevljev, večno rotbico ali kakovosten šal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

3. Razumite svoj odnos do trendov

Ženske po 50. letu redko sledijo trendov in raje vlagajo v kakovost, razkošje, brezčasne kose in blagovne znamke, kjer čutijo "povezavo" z njihovo vizijo in estetiko. Vedno se zavedajte trendov, vendar jih ne poskušajte za vsako ceno, le takrat, ko se ujemajo z vašo stopnjo estetike in udobja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks)

4. Določite ključne kose garderobe 

Ključni kosi garderobe se lahko razlikujejo glede na to, kje živite, vašo kariero, finance in nešteto drugih dejavnikov. Kakor koli že, strinjamo se, da je prepoznavanje ključnih kosov nadvse smiselno. Tu ne pozabite niti na plastenje modnih kosov, modne dodatke, kavbojke... Pomembno je, da prepoznate nekaj nujnih kosov, ki jih nosite vedno znova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle in princ Harry: Kraljeva družina se je odločila, da mali princeski Lilibet ne bo čestitala za njen drugi rojstni dan

Priporočamo tudi: Sharon Stone osupljiva v njeni najljubši kombinaciji rdeče in roza z globokim dekoltejem

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan