Ti stilski triki podaljšajo vašo silhueto (in ne vključujejo pet): Poglejte, kako ste lahko videti višji

Kako biti s pomočjo oblačil videti višji in daljši?

Ti stilski triki podaljšajo vašo silhueto (in ne vključujejo pet): Poglejte, kako ste lahko videti višji - Foto: Instagram

Vsi mi pod manekenskimi 170 centimetri se znamo boriti s predolgimi hlačami ali rokavi, poskus "oversize" trenda pa se zdi kot utapljanje v oblačilih iz garderobe kakšnega velikana. Filozofija "Fake it till you make it" tukaj ni uporabna, a vseeno lahko z nekaj triki vizualno "dodamo" nekaj centimetrov svoji višini in naredimo postavo bolj podolgovato.

Pri tem nam še posebej pomaga igranje z razmerji in barvami in teh 5 'styling trikov' je uporabnih od glave do pet.

Še več modnih nasvetov pa lahko izveste iz prve roke izkušene stilistke Petre Windschnurer in priljubljene voditeljice in modne poznavalke Lorelle Flego na Elle vikendu dobrega počutja v Hotelu Park na Bledu. Oglejte si program in se prijavite TUKAJ.

Pričeska

Da, pričeska lahko prispeva k vizualnemu učinku daljše figure. In ne, to ne pomeni, da morate lase oblikovati v stilu glam rock zvezde. Ravna pričeska bo vedno izgledala elegantno in podaljšala poteze obraza. Toda včasih lahko dolgi lasje vizualno skrajšajo postavo, zato je najbolj elegantna rešitev, da lase dvignete v elegantno figo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Kratek top in hlače z visokim pasom

Nenapisano pravilo, ko želimo biti videti višje, v premeru 1/3 trupa, 2/3 noge je, da nosimo top v kombinaciji s hlačami z visokim pasom. Tudi če ne izberete crop top modela, lahko v spodnji del namestite srajco ali pulover in ustvarite iluzijo vidoke postave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee)

Kavbojke s širokimi hlačnicami

Ko je naš cilj z oblačili podaljšati postavo, so ključne kavbojke, in to tiste z visokim pasom, širokimi hlačnicami in temnejšimi barvami. Vendar bodite previdni, model naj ne bo kratek, ampak čim daljši do tal, da bodo noge videti daljše in tanjše. Po drugi strani pa, če izbirate ozke kavbojke, je v redu, da se končajo malo nad gležnji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Mokasini

Kdo pravi, da so pete edini način, da bodo vaše noge videti tanjše in daljše? Zelo podoben učinek dajejo mokasini, predvsem tisti z zajetnim podplatom. Kombinirajte jih s krili in kratkimi hlačami ter s črnimi kavbojkami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Monokromatski videz

Čeprav črna vedno izstopa kot barva, ki vizualno naredi bilj vitko postavo, je to zastarelo pravilo. Pri barvah lahko oblečemo vse, ključen pa je enobarven videz – v samo eni barvi od glave do peta. Roza, zelena in oranžna so glavne trende te pomladi, ki so lahko enako močne pri ustvarjanju elegantnega videza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carla Hinojosa (@carlahinojosar)

Fotografije: Instagram/@leiasfez

Preberite še: “Heartthrob” paž: Vse, kar morate vedeti o pričeski iz 90-ih, ki bo prevzela to pomlad

Priporočamo tudi: Meghan Markle pokazala, kako to pomlad elegantno nositi oprijete kavbojke, popolno za ženske nad 40 let

Najbolj brano