Suknjič je rešitelj garderobe pomladi: Najboljši navdih za nošenje namesto jakne ali pod plaščem

19. 3. 2024
Suknjič je rešitelj garderobe pomladi: Najboljši navdih za nošenje namesto jakne ali pod plaščem (foto: Profimedia)
Profimedia

Ključen kos od zdaj do zgodnje pomladi.

Blazer je vedno odlična ideja, ki ga je enostavno kombinirati s katerim koli videzom od zdaj do pomladi

Prvič, blazer je kos, ki ga najraje kupujemo. Ker ni ne prekratek ne predolg, ne preveč športen, a ne preveč eleganten, uspe poudariti vsak videz, ne da bi ga zasenčil. Skratka, nanj nikoli nismo pozabili. Namesto tega se je razvil v materialih, barvah in modelih, čeprav ostaja zvest ostrim linijam.

Ustvarjen leta 1873 za posadko britanske fregate, je kasneje postal jakna, namenjena samo gospodom. Poglejte pravzaprav Yvesa Saint Laurenta, ki ga je kombiniral s hlačami, da je ustvaril smoking, in Richarda Gera, ki je v Ameriškem žigolu, kultnem filmu iz leta 1975, nosil popoln blazer, ki ga je oblikoval Giorgio Armani, zaradi česar so ženske izgubile glave, za privlačnost, moškim pa za popolno prileganje.

Za nošenje pa so morale ženske počakati na Coco Chanel, ki se je konec dvajsetih let prejšnjega stoletja odločila, da je čas, da tudi za ženske garderobe dobimo popoln blazer. In takoj postane izraz ženstvenosti: začnemo ga nositi s hlačami in srajcami, vse do bolj seksi različic, s krilom ali celo prevelikim in dobro zapetim spredaj kot obleko.

Zdaj lahko blazer nosite k vsemu, tudi k elegantnemu stajlingu. Zadnja zvezda, ki nam je odlično predstavila, je bila Rosie Huntington-Whiteley, ki se je za udeležbo na modni reviji Valentino Haute Couture za pomlad in poletje 2024 odločila kombinirati model z drznimi rameni in mehkimi volumni s popolnim topom in krilom, okrašenim z bleščicami.

Profimedia

Časi blazerja se vedno spreminjajo. Čeprav oblika ostaja podobna, enojno ali dvoredno zapenjanje, z žepi ali brez, bolj ali manj prevelika, se ta jakna rada obda z detajli, ki jo na nek način naredijo edinstveno. Alexander McQueen ga je na primer okrasil z broško v obliki maksi rože, da bi se oddaljil od monotonosti, medtem ko ga je Dries Van Noten naredil za popoln predmet ženskega poželenja zahvaljujoč žametnemu vezenju, ki ga navdihujejo 70. leta.

Profimedia
Profimedia

Kako ga nosijo zvezdnice?

Stvar je v tem, da to ni samo suknjič. Zdaj je za blazerjem zgrajen cel svet zgodb in premišljen stajling. Margot Robbie se tega dobro zaveda, saj rada nosi blazer za svoje bolj neformalne videze, tako da je tudi preprosta kombinacija bele srajce + kavbojk najbolj sproščena oprava na svetu. Druge zvezde pa se igrajo z blazerjem. 

Profimedia

Gigi Hadid ga na primer kombinira z monokromatskim videzom, Larsen Thompson in Blanca Miro ga polepšata z broško z rdečimi rožami, Julia Fox in Vittoria Ceretti ga nosita oversized, Charlotte Gainsbourg in Elsa Hosk pa z njim gradita popoln videz iz pisarne.

Profimedia
Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zara že prodaja prve bikinke in kopalke: Oglejte si trende za pomlad in poletje 2024

Priporočamo tudi: "Obstaja razlog, da o tem ne govorijo": Stric Kate Middleton na resničnostni televiziji pojasnil, zakaj družina skriva njeno stanje