Praznični stilski nasvet: obleka z odkrito ramo!

TO je najbolj priljubljena asimetrična obleka, ko govorimo o glamurju.

1.

Večerne ali koktajl obleke, ki radodarno razkrivajo eno ramo, svet glamuroznih zabav pozna že od 20. let prejšnjega stoletja, ko so v njih svoje oboževalce zapeljevale velike filmske dive zlate dobe hollywoodskega filma, med drugim Marlene Dietrich in Louise Brooks. Njihove obleke iz svile in svetlečega lameja, ki je najpogosteje vseboval zlate kovinske niti, so bile po vzoru antičnih tunik in oblek z razkošnimi draperijami dolge vse do tal.

2.

Navdušenje nad enim samim rokavom se je nadaljevalo v povojna petdeseta, ko se je s svojo asimetrično različico predstavil tudi oblikovalec Christian Dior. Obleka, ki poudari ženske obline, hkrati ostaja diskretne dolžine vse do tal oziroma se zaključi pod koleni.

3.

V 80. letih je obleka z eno samo razkrito ramo doživela preporod - iz glamurozne različice se je prelevila v seksi koktajl in 'party' obleko, z drastično spremembo v dolžini.

4.

Sodobne interpretacije ene same razkrite rame črpajo navdih v bogati zgodovini te čudovite obleke. Skupaj z bleščicami in izjemnimi volumni so ponovno na udaru pretirano razkošna osemdeseta, z arhitekturo izčiščenimi kroji minimalistična devetdeseta ter tudi nova romantika s svilenimi in plapolajočimi različicami v rožnati in beli barvi.

Nasveti in triki

1. Poleg samostoječih modrcev je na trgu mogoče kupiti večnamenske modrce, ki se z dolgimi naramnicami in njihovim preklapljanjem lahko spremenijo v odlično perilo za obleko z razgaljeno ramo.

2. Če se odpravite na zabavo, razkrito ramo namažite z vlažilnim losjonom, ki vsebuje zlate pigmente.

3. Poudarite asimetrijo obleke z enim samim dolgim uhanom, ki se dotika vaše gole rame. Enako lahko storite s pričesko, ki jo počesate tako, da pada na odkrito ramo.

Pripravila: Petra Windschnurer

Fotografije: Profimedia

Preberite še: → "Je zimska moda lahko lepa kot tudi uporabna?" (zapiski modne urednice)

Priporočamo tudi: → Zdaj boste na Domna Valiča gledale drugače (modna zgodba)

Najbolj brano